Gay Kambodja · Landsguide

Gay Kambodja · Landsguide

Planerar du en resa till Kambodja? Då kan vår landskarta för Kambodja för gay hjälpa dig att få ut det mesta av ditt besök.

Kambodja ព្រះរាជាណាចក្រ កម្ពុជា

Kungariket Kambodja, tidigare Kampuchea, är en sydostasiatisk nation som gränsar till Thailand, Laos, Vietnam och Thailandsbukten. Huvudstaden är Phnom Penh.

Kambodja är över 181,000 kvadratkilometer stort och är uppdelat i 21 provinser. Mycket av Kambodja är relativt platt med stora områden tillägnad risproduktion. Andra områden i Kambodja är bergiga, inklusive bergskedjorna Dangrek, Cardomen och Elephant.

 

Gay rättigheter i Kambodja

Det finns inga lagar mot homosexualitet i Kambodja. Äktenskap av samma kön är inte tillåtna och utomlands äktenskap av samma kön erkänns inte enligt lag. Gay människor trakasseras inte, och gayställen får fungera fritt utan alltför stor inblandning.

Ändå är det fortfarande svårt att komma ut till sin egen familj eller arbetskollegor som homosexuella för många asiatiska homosexuella män.

 

Gay scen

Gayscenen i Kambodja växer hela tiden – även om den fortfarande är relativt liten jämfört med andra asiatiska länder.

Det finns många gayägda och förvaltade hotell, pensionat, barer, pubar, spa, bastur och reseföretag, särskilt inriktade kring Kambodjas två huvudsakliga turistområden Siam Reap och Phnom Penh. 

Klicka här för att besöka vår Gay Siem Reap-sida.

Klicka här för att besöka vår sida för Gay Phnom Penh. 

 

Att komma till Kambodja

Kambodja kan nås via Phnom Penh International Airport och Siem Reap International Airport, som båda erbjuder full service för passagerare på internationella flygningar som utförs av många internationella flygbolag.

 

Att ta sig runt Kambodja

Tuk-tuks, motorcyklar och taxibilar finns allmänt tillgängliga inom städer. Det finns regelbundna bussar mellan alla större städer, och båtar är ett populärt transportmedel längs floderna Tonlé Sap, Bassac och Mekong.

Det finns regelbundna flygningar mellan de viktigaste turistmålen Siem Reap och Phnom Penh.

 

Väder

Liksom större delen av Sydostasien är Kambodjas klimat varmt och varmt nästan året runt. Klimatet domineras av den årliga monsuncykeln för regniga och torra årstider.

Regnsäsongen varar från maj till oktober och den torra säsongen från november till april. December till januari är de kallaste månaderna, medan den hetaste perioden är i april. Medeltemperaturen är runt 27-28ºC.

 

Visa

De flesta turister är berättigade att få ett 30-dagars "visum vid ankomst". Dessa finns på Phnom Penhs internationella flygplats, Siem Reaps internationella flygplats och internationella gränskontroller. En avgift på 20 USD tas ut. ASEAN-medborgare behöver inget visum. Visum för längre tid kan också erhållas på den kungliga kambodjanska ambassaden eller konsulatet utomlands. Visum kan förlängas på immigrationsavdelningen i Phnom Penh City.

Den kungliga regeringen i Kambodja har nyligen godkänt e-visum. Onlineansökningsformuläret finns tillgängligt www.evisa.mfaic.gov.kh. Du måste betala med kreditkort online och ladda upp en ny bild i passformat i JPEG / PNG-format. Visumet kommer att godkännas inom tre arbetsdagar. Ett e-visum gör att du kan leka med en potentiellt lång linje för ett visum vid ankomsten.

 

Gå och Handla

Shopping är kanske det näst bästa att göra i Kambodja förutom sightseeing. Kambodjanska fina sidenstycken och textilmaterial är världsberömda, och många butiker är skatter av skulpturer, sniderier, silververk och målningar.

De flesta butiker i turistområdena är öppna från klockan 8 till midnatt, 7 dagar i veckan.

 

Pengar

Amerikanska dollar är allmänt accepterade i Kambodja. Om du behöver växla pengar finns det banker i de flesta större städer. Banker erbjuder de vanliga banktjänsterna - kontantförskott på kreditkort (de flesta accepterar Visa kort), valutaväxling och kontanta resecheckar. ANZ Royal Banks, Canadian och SBC-banker erbjuda bankomater med internationell tillgång.

De flesta banker har öppet från 8 till 3-4, måndag till fredag. Vissa är öppna lördagsförmiddagar till 11:30. Uttagsautomater är tillgängliga 24 timmar om dygnet.

 

Elektricitet

Kambodja använder typ A, C och G elektriska kontakter med en spänning på 220 V vid 50 Hz. Vissa butiker erbjuder en kombination av typ A och C. Typ G-butiker finns oftast på hotell.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.