gay-birmingham-guide-2017

Gay Birmingham · Stadsguide

Planerar du att besöka Birmingham? Vår gay-stadsguide för Birmingham är något för dig.

gay-birmingham-guide-2017

birmingham

Från sina industriella rötter har staden utvecklats till ett stort kommersiellt och kulturellt resmål och är nu en av Storbritanniens mest dynamiska och ungdomliga städer (40% av befolkningen är under 25 år).

Stadens centrum med till stor del fotgängare har en seriöst modern arkitektur, kulturella landmärken och detaljhandel i världsklass, med de gamla industrikanalerna städade och fungerar som bakgrund för ett blomstrande café, bar och restaurangscen.

 

Gay scen

Som en storstad har Birmingham sin egen väletablerade Gay Village, som ligger strax söder om stadens centrum, i ett område som nu kallas Southside.

Gay Village är koncentrerad runt Hurst Street och har många Gaybarer, klubbar och butiker och är väldigt mycket huvudfokus för gay nattliv.

Birminghams gayscene vänder sig främst till den enorma och relativt unga stadsbefolkningen. Turismen växer snabbt (Birmingham är Englands näst mest besökta stad utanför London) men lockar ännu inte samma mängd homosexuella besökare som London, Manchester eller Brighton.

 

Att komma till Birmingham

Med sitt läge i hjärtat av England är Birmingham lätt att nå. Staden är ett stort brittiskt järnvägsnav med snabba och frekventa förbindelser till London och andra stora brittiska städer från centralstationen, Birmingham New Street. Det finns ytterligare järnvägstjänster från stationerna Snow Hill och Moor Street.

Birminghams internationella flygplats ligger nära Solihull, 8 km från stadens centrum. Det har frekventa dagliga flygningar till andra stora brittiska och europeiska städer. Det finns också direktflyg till Delhi, Dubai, Islamabad, New York och Toronto. En gratis Air-Rail-tjänst förbinder passagerarterminalerna till den internationella järnvägsstationen, med täta tågtrafik till New Street Station (kostar mellan £ 3-4). Bussarna X1 och 97 / A går till stadens centrum för 2.40 pund. Taxi kan kosta nära £ 40.

Birmingham ligger också i hjärtat av Storbritanniens motorvägsnät, med snabba vägförbindelser till London och Sydost via M42, öster via M6 och Sydväst via M5.

 

Att ta sig runt i Birmingham

Med ett bra utbud av centrumhotell och Gay Village centrala läge kommer du enkelt att kunna nå de flesta destinationer genom att gå eller ta en lokal taxi.

Nätverk West Midlands tillhandahåller ett kollektivtrafiknät av bussar, tåg och tunnelbanor som förbinder alla delar av staden. I andra europeiska städer är det vanligt att kollektivtrafiksystem integreras, vilket i allmänhet inte är fallet i Storbritannien (åtminstone utanför London) och därför måste du köpa separata biljetter beroende på ditt transportsätt eller betala extra "lägg till -ons" till ditt ursprungliga pris.

 

Var man kan bo i Birmingham

För en lista över rekommenderade hotell nära Gay Village på Hurst Street och i Birminghams centrum, besök vår Gay Birmingham Hotell-sidan.

Saker att se och göra

Gå och Handla

Höjdpunkterna inkluderar stadens centrum Bull, föryngrad med det arkitektoniska underet som är Selfridges-butiken. Staden har också en Harvey Nichols, ett bredare urval av exklusiva butiker på Brevlådan och den världsberömda Smykkekvarter.

Chamberlain Square, Birmingham

 

kultur

Birmingham Museum and Art Gallery - Chamberlain Square. Hem till en stor permanent konstsamling, tillfälliga utställningar och The Waterhall Gallery of Modern Art.

IKON Galleri - Oozells Square utanför Broad Street. Modernt och konceptuellt konstgalleri med ett fantastiskt kafé.

Aston Hall, Trinity Road, Aston. En restaurerad jakobansk herrgård med tidstypiska rum och konstverk.

Symphony Hall, Broad Street. Denna stora konsertlokal ligger i hjärtat av stadens centrum.

Birmingham Royal Ballet, Thorp Street. En av de stora brittiska balettbolagen, vars prestationshem är Birmingham Hippodrome, som ligger i stadens centrum och nära Gay Village.

 

Populära sevärdheter

Cadbury World Museum - Cadbury-choklad är synonymt med Birmingham. Deras enorma chokladfabrik ligger strax söder om gaybyn och är öppen för besökare de flesta dagar.

Tankesmedjans galleri, Millennium Point, Curzon Street - praktisk vetenskapsmuseum. Kombinationsbiljetter finns tillgängliga för den närliggande IMAX-biografen.

Smyckeskvarterets museum, Vyse Street, Hockley - En möjlighet att besöka en övergiven smyckesverkstad, i området för många kommersiella juvelerare.

Mångkulturellt Birmingham

Staden är hem för olika samhällen från hela världen och har många olika religiösa centra inklusive Birminghams katedral, Birminghams centrala moské och Birminghams buddhistiska centrum.

Världens kök är också väl representerade i staden med många kinesiska, indiska, thailändska, italienska, franska, spanska och till och med sydamerikanska restauranger.

 

När ska Besök

Birmingham Pride startar Storbritanniens Gay Pride-säsong och hålls under Spring Bank Holiday-helgen och lockar ett stort antal deltagare (cirka 70,000 2014 år XNUMX).

Festivalen hålls på Gay Village, med marknadsstånd, föreställningar, en tivoli och en Pride Parade. Evenemanget tar nu ut en anmälningsavgift och är en av Storbritanniens största Pride-evenemang.

 

Visa

Under de senaste åren har Storbritannien skärpt sina invandringsförfaranden och infört användningen av biometri. Fullständiga detaljer kan vara finns här.

De flesta besökare från Hong Kong SAR, Singapore och Taiwan behöver inte visum (tack kolla här för att se om detta gäller dig). Andra besökare från Asien måste få visum innan de reser till Storbritannien. Du kommer normalt att behöva delta i en intervju på din lokala brittiska ambassad.

Inträde är normalt tillåtet under en period av 6 månader, och du är fri att resa någonstans i England, Wales, Skottland och Nordirland. Ett brittiskt visum är inte giltigt för resor till andra europeiska länder.

 

Pengar

Den brittiska valutan är pundet, symboliserat med £. Euro accepteras inte som betalning i Storbritannien.

Visa & MasterCard och betalkort accepteras nästan överallt. American Express- och Diners-kort accepteras allmänt. Storbritannien använder ett "Chip and PIN" -system för alla betalningar. Om ditt kort har ett mikrochip kan du förvänta dig att ange ditt PIN-nummer i stället för att underteckna. Om du inte har en PIN-kod kan du förvänta dig att du ska visa ett officiellt foto-ID.

Att byta kontanter till brittiska pund i Storbritannien kan vara dyrt. De flesta asiatiska resenärer får en bättre kurs genom att växla valuta innan de reser till Storbritannien.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.