Sikt av Benidorm i Spanien

Gay Benidorm City Guide

Planerar du en resa till Benidorm? Då är vår gay Benidorm stadsguide för dig

 

Benidorm

Benidorm är en spansk kuststad i Alicante-provinsen. Den här lilla fiskebyn har nu blivit det mest kända badorten på Costa Blanca.

Tillkomsten av billiga flygresor på 70-talet gjorde att Benidorm förvandlades från genom byggandet av många höghushotell och semesterlägenhetshus mot bakgrund av nationalparken Sierra Helada.

Staden har över 4 km säkra sandstränder, fantastiskt väder året runt och ett pulserande nattliv.

Benidorm består av tre distinkta områden - Poniente, Levante (ett område avbildat i en brittisk tv-serie) och i mitten Benidorms historiska gamla stad, hem för Benidorms ganska omfattande gay-scen.

 

Gay scen

Benidorms stora gayby betjänar turister, lokalbefolkningen och ett stort brittiskt och irländskt gayexat-samhälle. De gay scen är fokuserat kring ett antal gågator i Benidorms gamla stadsdel.

Scenen lockar män i alla åldrar. Det är roligt, vänligt och helt annorlunda än den megaklubbcentrerade miljö som finns i Barcelona or Ibiza.

Det finns ett brett utbud av små barer som passar alla smaker, från upprörande roliga dragshower till exklusivt manliga kryssningsbarer med mörka rum. Mercury Disco-Pub är populär bland dem som vill dansa hela natten. Ett antal arenor är särskilt populära bland TV- och TS-communityt.

Smakämnen Benidorm HBT Pride festival i september är stadens största årliga gayevenemang som har blivit mycket framgångsrikt.

Sikt av Benidorm i Spanien

Att komma till Benidorm

Det går dagliga flygningar från de flesta större europeiska städer till Alicantes närliggande flygplats.

Ett antal pendelbussar går mellan flygplatsen och staden och är förmodligen det enklaste sättet att komma till Benidorm. De flesta har en internetbokningstjänst och kostar i allmänhet mindre än 10 € varje väg (förvänta dig högre priser på sommaren).

Du kan också ta bussen till Alicante och därefter tåget till Benidorm därifrån. Taxi kostar cirka € 70 om de flaggas på flygplatsen.

 

Att ta sig runt i Benidorm

Benidorms centrala område, inklusive gaybyn i Gamla stan är mycket lätt att gå runt. Många gator är fotgängare.

Benidorm har en utmärkt lokal busservice som driver rutter genom staden fram till midnatt och till närliggande städer som Altea, Calpe och Alicante.

 

Var man kan bo i Benidorm

Det är bäst att bo i Gamla stan, nära Gay Village. Vår lista över rekommenderade hotell i Benidorm för homosexuella resenärer finns på Gay Benidorm Hotels-sida.

 

Saker att se och göra

Benidorm är färdigställt för turism, och som sådan finns det ett stort utbud av saker att göra och se i eller nära staden. Här är några av våra favoriter:

 

 

  • aqualandia - enorm vattenpark öppet från maj till september.
  • mundomar - Havs- och djurpark med delfiner, sälar etc.; öppet från 21 feb.
  • Terra Mitica  - En enorm nöjespark med berg-och dalbanor och andra spännande åkattraktioner, shower etc. öppet från april.
  • Jordens natur - Viltpark med över 1,500 XNUMX djur, och under sommaren en vattenpark.
  • Hyr en vård och utforska närliggande byar och vackra berg.
  • Utforska vin- och mandelodlingsregionen Calpe, 30 minuters bilresa norr om Benidorm.
  • Besök Altea - en vacker spansk stad bara 12 km med buss från Benidorm.

 

 

 

När ska Besök

Tack vare bergen som omger staden har Benidorm's genomgående bra väder året runt, med över 3,400 XNUMX soltimmar om året.

Temperaturer på vintern sjunker sällan under 18 ° C. De hetaste månaderna är från juli till september. Genomsnittliga toppar kan nå 30 ° C i augusti.

 

Pengar

Spanien ligger inom euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Kredit- och betalkort accepteras allmänt.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.