amsterdam

Gay Amsterdam City Guide

Planerar du en resa till Amsterdam? Då är vår gay Amsterdam stadsguide för dig

 

 

amsterdam

 

 

Amsterdam är den största staden och Nederländerna huvudstad. Den har en stadsbefolkning på över en miljon och en storstadsbefolkning på över två miljoner.

 

 

Amsterdam är känt som "Nordens Venedig" på grund av dess historiska kanaler som korsar staden, dess imponerande arkitektur och mer än 1,500 XNUMX broar. Det finns något för alla resenärers smak här, oavsett om du föredrar kultur och historia, seriös fest eller bara den avkopplande charmen i en gammal europeisk stad.

 

Staden har länge varit ett centrum för gaykultur och resor i Europa och har några av de bästa gayklubbarna, barerna och hotellen i världen. Amsterdam är rikt på kulturarv som väntar på att utforskas.

Gay rättigheter i Nederländerna

 

Nederländerna är världsledande när det gäller liberal politik gentemot och allmänhetens acceptans av HBT-samhället. Homosexualitet avkriminaliserades 1811. Den första öppet homosexuella baren öppnade 1927 i Amsterdam.

 

 

En av världens första homosexuella rättighetsorganisationer, COC, grundades här 1946. År 1993 förbjöd en jämställdhetslag diskriminering på grund av sexuell läggning inom områden som bostäder och offentliga tjänster.

 

Redan i mitten av 80-talet bad en grupp homosexuella rättighetsaktivister regeringen att tillåta samkönade par att gifta sig. Lagen ändrades den 1 april 2001 och Nederländerna blev det första landet i världen som legaliserade samkönade äktenskap.

 

Enligt nederländsk lag måste endera partnern ha nederländsk nationalitet eller vara bosatt i Nederländerna. Den äktenskapliga åldern är 18 år eller under 18 år med föräldras medgivande. Lagen är endast giltig inom Nederländerna och gäller inte de andra konstituerande länderna i Nederländerna.

 

Amsterdam Gay Scene

Amsterdam anses vara Europas homosexuella huvudstad och födelseplatsen för homosexuella rättigheter och är naturligtvis en av de främsta destinationerna för gayturism.

Det finns ett starkt HBT-samhälle och många gayägda eller gayvänliga hotell, nattklubbar och kaféer. Ingen annanstans i världen hittar du så många homosexuella attraktioner per kvadratmeter som i Amsterdams centrum. Staden är hem för en uppsjö av gayklubbar och barer som passar alla smaker och intressen. En av de mest populära gaybarerna i Amsterdam är Stångblandning, en livlig och stilfull plats fördelad på två våningar och med dragshower och bingo varje vecka. Baren lockar ett tvärsnitt av Amsterdams gay-scen.

Det finns flera stora gayområden i Amsterdam också. Reguliersdwarsstraat är det mest populära gaydistriktet i Amsterdam. Beläget strax utanför stadskärnan frodas gayscenen här särskilt på helgerna. I närheten, området runt Amstel Gata med sina många gaybarer på traditionellt holländskt sätt erbjuder stil och atmosfär. Kerkstraat är ett shoppingdistrikt och är hem för några gayhotell och några gayställen. Äntligen finns det Warmoesstraat Gata med ökända gaykryssningsklubbar och fetischbutiker, som till exempel Black Body Shop.

Årliga gayhöjdpunkter i Amsterdam är nyårsafton, drottningens dag den 30 april, Amsterdam Gay Pride med kanalparaden i augusti och Leather Pride-helgen i oktober.

För mer information läs Travel Gay's gayguide till Amsterdam.

amsterdam

Gayhotell i Amsterdam

Amsterdam har ett stort utbud av boende som passar alla homosexuella resenärers önskemål och smak. Staden är hem för ett antal gayägda och fokuserade hotell och pensionat. Dessa mötesplatser tenderar att vara belägna i gaydistrikten som Reguliersdwarsstraat och Zeedijk. Ett par av de bästa hotellen i hjärtat av Amsterdams gaydistrikt är Hotel Atlanta Amsterdam och Albus.

På grund av antidiskrimineringslagar och stadens liberala åsikter kan homosexuella resenärer förvänta sig att de flesta hotell är gayvänliga, vilket innebär att personalen är skyldig att behandla alla gäster lika oavsett deras sexuella läggning eller könsidentitet.

Ett av de mest populära gayvänliga hotellen i staden är Eden Amsterdam. Eden ligger i en medeltida byggnad med utsikt över floden Amstel, och har ett perfekt läge nära många av Amsterdams främsta gaybarer och klubbar, varav de flesta kan nås snabbt till fots. Hotellet har bekväma och välmöblerade rum, och gästerna kan njuta av hotellets bar och restaurang.

Det finns hotellalternativ för homosexuella resenärer på alla budgetar och för en lista över några av de bästa hotellen i Amsterdam för homosexuella resenärer, besök vår Gay Amsterdam Hotell och Gay Amsterdam lyxhotell sidor.

Konst och kultur i Amsterdam

Amsterdam har varit hem för många ikoniska figurer från historien, sociala rörelser och konstnärliga revolutioner, och tecknen på dessa ögonblick och människor kan fortfarande observeras i hela staden. Besökare som vill förstå Amsterdams unika historia genom ett HBT+-objektiv bör ta en guidad tur med fokus på gay. Det finns ett antal turer centrerade kring Amsterdams queerhistoria och kultur så kolla i förväg för att se vilken som passar dig.

Amsterdam är också hem för några av de mest kända museerna och gallerierna i världen, inklusive Van Gogh-museet, Rembrandthuis och Stedelijk Museum.

amsterdam

Gaymassage i Amsterdam

Det finns en rad massageupplevelser och arenor i hela Amsterdam. Möjligheterna varierar från gay yoga och massagekurser till mer traditionella tjänster. Majoriteten av massageställen i Amsterdam har en hög standard och erbjuder resenärer en bekväm och avkopplande upplevelse.

Slaunge är en förstklassig homosexuell massageplats som erbjuder en mängd olika tjänster och massagetekniker. Slaunge centrerar personaliseringen av gästernas upplevelser och besökare kan njuta av den typiska holländska liberalismen som finns i hela staden. Lokalen ligger i hjärtat av Amsterdam, vilket gör det till en tillgänglig och bekväm plats för alla homosexuella resenärer.

Resenärer till Amsterdam kan också njuta av den mer unika upplevelsen som erbjuds på OneStudio, där besökare kan delta i nakna och orgasmiska yogasessioner samt workshops i tantrisk sex och sexuell läkning. OneStudio ligger i ön KSNM-regionen Amsterdam.

Att komma till Amsterdam

Amsterdams flygplats Schiphol ligger 15 km sydväst om staden och trafikeras av stora flygbolag från hela världen. Schiphol är en stor flygplats, så kom minst två timmar före avgång.

Det bästa sättet att nå Amsterdam från flygplatsen är att ta en direkttåg till Centralstationen. Det går 4-5 tåg i timmen vid rusningstid. Tågen går hela natten, men mellan 1 och 5 endast en gång i timmen. Enkelbiljetter kan bokas i förväg för 9.50 € och restiden är cirka 20 minuter.

Alternativt ta lokal buss 197. Restiden är cirka 30 minuter och går direkt sydväst om Amsterdam centrum. Singlar kostar 5 €. Använd inte en taxi såvida det inte finns något alternativ eftersom taxipriser från Schiphol är mycket dyra.

 

Det delade Connexxion Hotel Shuttle serverar över 100 hotell i centrum och avgår ungefär var halvtimme mellan 6:9 och 17:XNUMX. Det är bekvämare än tåget om du har tungt bagage och billigare än en taxi med priser från XNUMX €.

 

Att ta sig runt i Amsterdam

Amsterdams centrum är ganska litet och nästan helt platt, så du kan ta dig till de flesta turistmål till fots inom en halvtimme. Alternativa kollektivtrafikalternativ inkluderar:

Spårvagn

Den viktigaste formen för kollektivtrafik i det centrala området. En singel på alla former av kollektivtrafik kostar 2.90 € men det är bara rimligt för längre resor istället för kortare hållplatser.

Metro

Det finns en fyrradig tunnelbana inklusive en kort tunnelbana i stadens centrum.

Busshållplats

Precis som spårvagn och tunnelbana drivs lokala bussar av GVB.

Båten

Det finns flera gratis färjetrafik till Amsterdam North. De vanligaste körningarna var sjunde minut. De lämnar alla från en ny brygga på norra sidan av centralstationen.

Cykel

Ett trevligt sätt att täcka mycket mark är att cykla. Staden är mycket cykelvänlig med separata cykelfält på de flesta större gator.

Taxi

Uppmätta taxibilar i Amsterdam är rikliga men dyra. Billigare tuk-tuks finns och prissätts enligt zoner.

amsterdam

Saker att göra i Amsterdam

Det finns otaliga alternativ när det gäller saker att göra i Amsterdam. Men de mest värdefulla attraktionerna inkluderar:

 

 

  • Besök Anne Franks hus
  • Upptäck Van Gogh-museet
  • Besök minnesmärket för HBT + -offer för förintelsen vid Homomonumentet
  • Gör ett besök i Rembrandts hus
  • Koppla av i Vondelpark
  • Bli nedsänkt i historien på Rijksmuseum
  • Vandra på gatorna i De Negen Straatjes
  • Tillbringa en kväll i Red Light District

 

 

amsterdam

Vanliga frågor

Visa

Eftersom Nederländerna är ett EU-land kan resenärer från andra länder inom unionen komma in i landet utan visum. Resenärer utanför EU kommer dock att behöva ansöka om ett Schengenvisum, som tillåter resor genom hela Schengenvisumregionen. Kontrollera viseringskraven för resenärer från ditt land innan du reser.

Pengar

Valutan som används i Nederländerna är euron uttryckt som EUR eller €. Det finns många ställen att växla pengar i stan. Postkontor brukar ge de bästa priserna. Du ska dock inte behöva växla pengar om du har ett bankomatkort. Bankkort är allmänt accepterade i butiker, restauranger och hotell.

Kreditkort accepteras inte i Nederländerna som i andra länder. Fråga alltid först om du vill betala med kreditkort.

När ska man besöka

April är en av de bästa månaderna att besöka Amsterdam. Under våren är temperaturen mildare, turisttrafiken lägre och stadens ikoniska tulpaner står i full blom. Men för resenärer som vill uppleva staden när den är som mest levande är juni den perfekta månaden. Invånarna i Amsterdam känner sig tvungna att utnyttja det varma sommarvädret så att gatorna och kanalerna är livliga och livliga. Var medveten om att under sommarmånaderna kan köerna till attraktioner bli mycket långa och vissa delar av staden kan kännas överdrivet upptagna.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.