gay-pattaya-essential-guide-main-image-1

Gay Pattaya · Stadsguide

Planerar du en resa till Pattaya? Då är vår homosexuella Pattaya stadsguidesida något för dig.

gay-pattaya-essential-guide-main-image-1

Pattaya พัทยา

Pattaya är en av Asiens största badorter och den näst mest besökta staden i Thailand, efter Bangkok. Pattaya ligger på Thailands östra Gulf Coast, cirka 150 km från Bangkok, och är känt för sitt nattliv, go-go-barer och kabaréunderhållning.

Under de senaste åren har lokala myndigheter gjort betydande förbättringar av Pattaya och gjort det till en renare, mer familjeorienterad destination. Det finns ett nu ett utmärkt utbud av restauranger, fantastiska orter och massor av andra aktiviteter att njuta av.

Staden Pattaya är indelad i dessa stora områden:

Norra Pattaya - Den här tystare delen ligger i den norra änden av Pattaya Beach och sträcker sig inåt landet till North Pattaya Road. Sanningens Sanctuarys läge (se bilden nedan).

Centrala Pattaya - Den här livliga delen ligger intill mitten av Pattaya Beach och sträcker sig inåt landet till Central Pattaya Road. Området, som ofta beskrivs som "Beach Road", är hem för affärer, nöjen och nattliv, inklusive homosexuella "BoyzTown".

Södra pattaya - Den här populära delen börjar från den södra änden av Pattaya Beach och sträcker sig inåt landet till South Pattaya Road. Området inkluderar Pattayaland och The Walking Street. Det berömda Jomtien-området som inkluderar Dongtan gay strand och Jomtien Complex ligger precis intill södra Pattaya.

Tempel i Pattaya Thailand

 

Gay scen

Gayscenen i Pattaya är centrerad kring Jomtien-området, bredvid södra Pattaya. En del av Jomtien Beach (även känd som "Dongtan strand") är Pattayas gaystrand. Du kommer att se en regnbågsflagga och ett stort antal homosexuella turister, både lokalbefolkningen och expats. Det finns solstolar att hyra och många stånd som säljer mat och dryck.

Jomtien är hem för en rad gayägda, gayvänliga och exklusivt homosexuella hotell och pensionat.

På kvällen finns det många gay barer och lite gaydansklubbar in och vädja runt Jomtien Complex, BoyzTown och Sunee Plaza för drinkar och levande underhållning på go-go barer eller drag queen kabaretföreställningar. Det finns också ett antal populära gay massage spa i Pattaya.

Pattaya-Boyztown

 

Att ta sig till Pattaya

med bil

Pattaya ligger mindre än 2 timmars bilresa från Bangkok via motorvägen (motorväg nr 7) eller Bangna-Trat motorväg (motorväg nr 7). Att köra direkt från Suvarnabhumi flygplats tar cirka 1½ timme.

Med tåg

En daglig trafik går från HuaLamphong Railway Station i Bangkok.

Med buss

Täta busslinjer går mellan Bangkoks norra (MoChit) och östra (Ekamai) bussterminaler och Pattaya.

Med taxi

Några uppmätta taxibilar kommer gärna att köra dig från Bangkok till Pattaya till överenskomna fasta priser. Området för minibussar finns också och ett utmärkt alternativ om du reser med en grupp.

 

Att ta sig runt i Pattaya

Med pick-up fordon eller "songthaew"

Dessa är mörkblå färgade pickup-bilar ombyggda till bussar, även kallade "Baht-bussar". Priset är 10 baht för resor inom (och mellan) Pattaya och Jomtien. Om fordonet är tomt, tänk på att föraren kan anta att du vill chartra en taxi, i vilket fall du måste betala en mycket högre biljett.

Den mest trafikerade vägen är strandvägen, som erbjuder en nästan nonstop-tjänst. För Jomtien väntar songthaews i början av Pratamnak Road (fortsättningen av Second Road från södra Pattaya Road).

Med lokal buss

En lokal busslinje som heter "Beach Bus" kör en cirkulär rutt runt Pattayas populära attraktioner. En biljett kostar 30 baht.

Med motorcykeltaxi

Detta är det snabbaste sättet att ta sig runt i Pattaya. Motorcyklar taxibilar är billigare än pickuper men är mindre säkra, så hyr bara en när du inte ska långt.

Med taxi

Taxibilar med mätare är lätt tillgängliga i Pattaya, men väldigt få kommer att använda mätaren. Förhandla alltid priset i förväg och räkna med att betala betydligt mer än kostnaden för en "songthaew"-charter, förmodligen i storleksordningen några hundra baht.

jomtien-beach-pattaya

Var man kan bo i Pattaya

Hotell i södra Pattaya, nära Jomtien Beach och Jomtien Complex är mest populära bland homosexuella besökare.

Pattaya har ett riktigt bra urval av gayvänliga (vissa gayägda) mellanklass & budgethotell och pensionat. Om du föredrar mer integritet och komfort, välj en lyxhotell - många av dem finns i den norra delen av staden.

 

Saker att se och göra

Allt handlar inte om go-go-barer och stränder. Det finns gott om kulturaktiviteter och utflykter för homosexuella besökare att utforska. Klicka här för en sammanfattning av Pattaya attraktioner.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.