Giliöarna, Lombok

Lombok Island Guide

En fantastisk stranddestination i sig, Lombok och Gili Islands kan besökas i några dagar medan de är på Bali

Giliöarna, Lombok

Lombok

Ön Lombok ligger öster om Bali och har vackra sandstränder som fortfarande är underutvecklade jämfört med Bali. Öns centrum domineras av berget Rinjani, en aktiv vulkan som är en fantastisk plats för att fotografera soluppgången eller solnedgången. Livet i Lombok är mer återhållsamt och blygsamt jämfört med det generellt mer öppna och pulserande Bali. Gayresenärer kan dock förvänta sig att välkomnas på samma sätt som hetero turister.

Gili Islands

Gili Islands är en skärgård av tre små öar Gili Trawangan, Gili Meno och Gili Air. Dessa mycket små, vackra tropiska öar ligger strax utanför Lomboks västkust och cirka 20 mil från Balis östra spets. Öarna har vackra vita sandstränder och är omgivna av kristallklart vatten. Havet samarbetar med marint liv och gör Gili Islands till en toppdestination för dykare och snorklare. Giliöarna är fortfarande i stort sett oupptäckta av massturism. Gå, rid en häst, trampa en cykel eller simma överallt eftersom det inte finns bussar, bilar eller motorcyklar.

Att ta sig till Lombok & Gili Islands

Flera internationella flygbolag flyger direkt till Lombok. Dessutom går det dagliga flyg från Jakarta, Singapore och Kuala Lumpur. Indonesien har ett "visum vid ankomst"-system för medborgare i de flesta icke-asiatiska länder (kostnad $25US från mars 2012). Medborgare i Malaysia, Filippinerna, Singapore, Hong Kong, Thailand och Vietnam behöver inget visum.

Att ta sig till Lombok & Gili Islands från Bali

Den allmänna färjan fungerar varannan timme, 24 timmar om dygnet från Padang Bai (Östra Bali) till Lembar (Västra Lombok). Även om det är billigt kan överfartstiden vara mellan 4-5 timmar. Hamnen ligger cirka 1 timme med bil från det främsta turistområdet Senggigi.

Med snabb båt - Många snabbbåtstjänster trafikerar från Bali till östra kusten av Lombok och Gili, inklusive Blått vattenuttryck och Gili Getaway. Överfartstiderna är mellan 1½-2 timmar beroende på destination. Bokning är viktigt under högsäsong.

Med flyg – Flera flygbolag erbjuder dagliga flyg mellan Bali och Lombok.

Var de ska bo

Det finns ett bra utbud av boutiquehotell på västkusten med ett kluster runt Senggigi, den mest turistorienterade staden i Lombok.

För hotellrekommendationer, besök vår Lombok Hotell-sida.

När ska man besöka i Lombok

Lombok och Giliöarna har ett tropiskt monsunklimat med två årstider, torr (maj till september) och våt (oktober till mars). Den våta årstiden kännetecknas av korta eftermiddagsregnskurar - dagtemperaturer i genomsnitt 27˚C till 32˚C längs västkusten.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell