guangzghou-skyline

Gay Guangzhou · Stadsguide

Första besöket i Guangzhou? Då är vår gay Guangzhou stadsguide för dig.

第一次到广州吗?请悦查我们为您准备的指南吧。

guangzghou-skyline

Guangzhou 廣州市

Guangzhou är huvudstaden i Guangdong-provinsen och den tredje största staden i Kina (efter Peking och Shanghai). Den ligger vid Pearl River, cirka 120 km nordväst om Hong Kong, och har en befolkning på cirka 13 miljoner.

En unik blandning av gammalt och nytt, Guangzhou har några av Kinas äldsta tempel, tidstypiska landmärken tillsammans med modern arkitektur och avancerade tunnelbanesystem och teknik. Staden fungerar som en viktig knutpunkt för transporter och handel.

Guangzhou är välkänt för sin mat och shopping och äkta kantonesisk mat. Det finns många marknader där du kan köpa alla möjliga lokalt tillverkade produkter till fyndpriser.

Guangzhou har tio distrikt. Mest anmärkningsvärda är de centrala distrikten Yuexiu, Liwan och Tienhe. Yuexiu är det kommersiella och kulturella distriktet och hem för stadens nattliv och underhållning. Tianhe är det "nya affärscentret" med många 5-stjärniga hotell, enorma köpcentra och skyskrapor.

 

Gay scen

Även om gayscenen i Guangzhou inte går att jämföra med Shanghai or Peking, finns det potentiell tillväxt för gaymarknaden i en stad av denna storlek. Under de senaste åren har Guangzhou sett ett ökande antal Gaybarer och dansklubbar och HBT-ägda anläggningar.

Oregelbundna gaydansfester hålls i Guangzhou och lockar en större, mer internationell publik.

 

Att ta sig till Guangzhou

Guangzhou Baiyun International Airport (CAN) är en stor flygplats i södra Kina, som betjänar många flygningar, både inrikes och internationella.

Det enklaste sättet att ta sig till staden från flygplatsen är genom tunnelbana (rad 3). Tågen går var sjunde minut, från 6:11 till 50:XNUMX. Restiden är cirka XNUMX minuter. Du kan också ta en taxi som tar ungefär samma tid som tunnelbanan.

Besökare från Hong Kong kan ta en tåg (182 km) avgår från Hung Hom järnvägsstation i Kowloon och anländer till den östra stationen i Guangzhou.

 

Ta sig runt i Guangzhou

Guangzhou har ett mycket bra kollektivtrafiksystem. De tunnelbana täcker stora delar av stadskärnan och erbjuder skyltar och meddelanden, både på kinesiska och engelska.

bussar är det billigaste sättet men absolut inte det mest effektiva. De BRT (Bus Rapid Transit-systemet), som startade 2010, erbjuder en separat bussfil längs Tianhe Road och Zhongshan Avenue - ett bra alternativ under rusningstid.

Taxi är mest populärt bland utlänningar, och det är billigt. De flesta taxichaufförer talar begränsad engelska, så skriv namnet och adressen till din destination på kinesiska för att visa föraren. Spara ditt kvitto eftersom det innehåller taxins ID-nummer (ifall du glömmer dina värdesaker).

Om du tycker cykling, det finns över 100 uthyrningsställen längs BRT-linjer och tunnelbanestationer. En populär cykelväg är längs Pearl River på Haizhu-distriktets sida.

Äntligen kan du . Distrikten Liwan och Yuexiu är fantastiska att utforska till fots. Se till att du studerar din karta för att få en känsla av riktning.

 

Saker att se och göra

Nanyue-kungens mausoleum 西汉南越王博物馆 - upptäcktes 1983, detta mausoleum är möjligen den mest betydande historiska upptäckten i södra Kina

Kantontornet 广州塔 - Kinas högsta struktur; Detta observationsdäck har restauranger, en 4-D-teater och andra nöjesställen.

Tempel för de sex banyanträden 六榕寺 - ett gammalt buddhistiskt tempel, ursprungligen byggt 537 under Liangdynastin.

Xiguan bostad 西关大屋 - kända hus som en gång ockuperades av rika affärsmän förr i tiden.

Pearl River Night Cruise 珠江夜游 - en en till två timmar lång kryssning på kvällen och ett bra sätt att se Guangzhous skyline längs Pärlfloden.

Sacred Heart Cathedral (Stone House) 耶穌聖心主教座堂 - en romersk-katolsk katedral som ligger på norra stranden av Pärlfloden och i hjärtat av gamla stan.

Beijing Lu gågata 北京路步行街 - den huvudsakliga shoppingen för fotgängare där de flesta butikerna har öppet från 9:10 till XNUMX:XNUMX.

Yuexiu Park 越秀公园 - den största stadsparken i Kina som inkluderar flera kullar och sjöar.

Chime-Long Paradise 长隆欢乐世界 - öppnade 2006, denna nöjespark är störst i Kina.

Chen Clan Academy 陈家祠 - ett symmetriskt komplex av 19 byggnader med 9 hallar och 6 gårdar; innehåller en stor samling konstverk från södra Kina.

Taikoo Hui 太古汇 - ett modernt, lyxigt köpcentrum.

Shamian Island 沙面岛 - vackert område med byggnader från den tidigare brittiska och franska koncessionen.

 

När ska Besök

Guangzhou har ett fuktigt subtropiskt klimat. Somrarna är varma och fuktiga, medan vintrarna är relativt torra och milda.

De bästa månaderna att besöka är från oktober till januari när temperaturen är måttlig och sval. Det finns en hög andel regn under den långa monsunsäsongen från april till september.

 

Var ska man bo i Guangzhou

Guangzhou har ett stort urval av hotell som har ett bra läge för sightseeing, shopping och nattliv. För vår lista över rekommenderade hotell i Guangzhou, besök sida om hotell i Gay Guangzhou.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.