Gay Taichung City Guide

Gay Taichung City Guide

Första resan till Taichung? Då är vår stadsguide för homosexuella Taichung något för dig.

 

Taichung 臺中

Taichung ligger i västra centrala Taiwan. Med en befolkning på över 2.6 miljoner är det nu den näst största staden på ön och ett stort tillverkningsnav.

Taichung ligger 3 timmars bilresa bort Taipei, även om att ta en buss är det billigaste alternativet. Tong-Lien Bus (統 聯 客運) och Kuo-Kuang Bus (國 光 客運) kör rutten flera gånger i timmen, varje dag.

Alternativt kan du ta Taiwan High Speed ​​Rail (HSR)-tåget som går mellan Taipei och Kaohsiung. Taichungs flygplats är ett inrikesnav med begränsad internationell trafik.

 

Gay scen

Gayscenen i Taichung är väldigt liten jämfört med Taipei, men det finns en stark HBT-gemenskap. Flera uteslutande gayställen inklusive karaoke Gaybarer och klubbar, Gay bastur och Gay massage spa finns i Central District, nära Taichung Central Station.

Dessa gayplatser lockar mestadels lokala taiwanesiska kunder, även om scenen i centrala Taiwan växer. I flera år är Taichung värd för en årlig Taichung Pride Parade som har blivit mer populär med åren.

 

Att ta sig runt Taichung

Taichungs centrum är relativt litet och lätt att ta sig runt till fots. Staden har dock ett bra bussnät som gör det enkelt att utforska den större staden.

Ett tunnelbanesystem är för närvarande under uppbyggnad och förväntas vara klart 2018. Taxibilar är allmänt tillgängliga och praktiska (tips krävs inte).

 

Var att bo i Taichung

Det är möjligt att göra en dagsutflykt från Taipei till Taichung. Förstagångsbesökare kan behöva spendera några dagar för att utforska allt som Taichung har att erbjuda.

För vår lista över Taichung -hotellrekommendationer för homosexuella resenärer, besök vår Gay Taichung Hotels-sida.

 

Saker att se och göra

Populära turistattraktioner inkluderar världsklass Nationalmuseet för naturvetenskap och vandra i de närliggande kullarna. Taichung är känt för sin shoppingupplevelse i centrum, och i synnerhet nattmarknaderna där du kan njuta av lokal mat och fånga några fynd.

De mest populära är ChungHwa nattmarknad (中華 夜市), den Feng-Chia University nattmarknad (逢甲 夜市) och Chung-Shiao nattmarknad (忠孝 夜市).

Glöm inte att prova "bubble tea" - den mest kända drinken i regionen.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.