Besöker Sevilla

Besöker Sevilla

Om du reser till södra regionen i Spanien bör Sevilla definitivt vara på din färdväg.

Andalusiens huvudstad och Spaniens fjärde största stad, sevilla (eller "Sevilla") är en vacker historisk stad med tillräckligt med kultur och gay scen för att hålla dig upptagen i flera dagar.

Sevärdheterna

Det finns många anmärkningsvärda gamla kyrkor, museer och landmärken, men höjdpunkterna är Alcázar, Archivo General de Indias och den fantastiska katedralen i Sevilla, som alla är UNESCO: s världsarv.

Sevilla-katedralenAlcázar är det äldsta kungliga palatset som fortfarande används i Europa. Archivo General de Indias (General Archive of the Indies), inrymt i en gammal byggnad från flera hundra år sedan, innehåller värdefulla dokument som visar det spanska imperiets historia.

Sevillas katedral, den största gotiska kyrkan i världen, ligger i hjärtat av Gamla stan. Denna charmiga stadsdel med smala gågator är full av utmärkta restauranger, kaféer och butiker. Och om du bor på en hotell nära Santa Cruz då är alla dessa sevärdheter inom gångavstånd.

Scenen

Mycket av gayscenen i Sevilla ligger nära Alameda de Hércules (eller helt enkelt "La Alameda"). Det här området är hem för många barer och gaypopulära tillhåll, varav de flesta är blandade. "El Bosque Animado" (Calle Arias Montano 5) har en trevlig utomhusterrass och besöks av en homosexuell publik.

Om du är på humör att kryssa, kolla in MENY TILL MENY bar (Calle de Trajano 38) har ett kryssningsområde eller gå till gay bastu Nordik (Calle Resolana 38) som ligger cirka 10 minuter från La Alameda. Under de varma sommarmånaderna äger man mer gaykryssningar utomhus, särskilt i området runt parken längs La Alameda.

GULD Sevilla

För klubbar finns den populära GOLD-nattklubben (Avenida Torneo 43) på fredag ​​och lördag, och Itaca (Calle Amor de Dios 31), en gaydiskobar med kryssningsområde.

Sevillas homosexuella nattliv är bäst på helgen. Så, planera din resa i enlighet med det om festa står på din agenda. Det finns en enorm vårmässa (Feria de Abril) runt april-maj. Eller så kan du vänta till slutet av juni för att gå med i den populära Sevilla Gay Pride (Orgullo del Sur), eller oktober-november för den internationella björnhelgen GuadalkiBear och den årliga gay- och lesbiska filmfestivalen.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Sevilla

Bläddra bland ett urval av turer i Sevilla från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in sevilla för din resaFå din guide