Toronto: Inte bara en sommardestination

Toronto: Inte bara en sommardestination

Det finns alltid något nytt att upptäcka i Toronto. Staden är en port till Kanada och är ett blomstrande kulturellt nav tack vare sina berömda museer, teatrar, musikscenen och eklektisk konst. Med blommande parker och solreflekterande skyskrapor går det inte att förneka att sommaren i Toronto är en unik tid på året. Men det som ofta förbises är vinterns frostiga glans och vårens blomstrande skönhet i Ontarios huvudstad. Med julmatsfestivaler, glittrande naturlandskap och säsongsmässigt exklusiva kulturupplevelser finns det många anledningar att besöka staden utanför sommarmånaderna.

Läs vidare för att upptäcka några av fördelarna med att besöka Toronto i vinter och vår.

Låg kostnad

En av de mest uppenbara fördelarna med att planera en resa till Toronto på vintern är den anmärkningsvärda skillnaden i pris över hela linjen. Från hotellrumspriser och flyg till biljetter till kulturevenemang och festivaler, kommer du att upptäcka att staden är mycket mer överkomlig utanför sommarmånaderna. Detta innebär att du kan uppleva mycket mer av staden för mycket mindre, och erbjuder en mer intim utsikt över Toronto.

Med mer att spendera pengar på fickan kommer du också att kunna dra full nytta av det världsklassiga utbudet av exklusiva och exklusiva butiker som finns över hela Torontos gator. Om din smak ligger i den lyxiga änden av skalan är det värt att besöka den exklusiva stadsdelen Yorkville där vägarna kantas av designerbutiker. Alternativt är det eklektiska Leslieville-distriktet epicentrum för vintage och återvunnet mode i staden.

Tillsammans med

Torontos kulinariska scen är världsledande under hela året och lockar konsekvent en internationell skara kreativa kockar och kräsna matälskare. De kallare vintermånaderna är den perfekta tiden för att prova några av Kanadas bästa komfortmat - tänk på våfflor, poutine och stadens fusionsmat. Oavsett din smak finns det något att njuta av när det kommer till Torontos imponerande utbud av restauranger och kaféer. Höjdpunkten i Torontos kulinariska vinterkalender är utan tvekan Winterlicious - ett två veckor långt firande av aptitretande kulinarisk excellens som äger rum över hela staden. Njut av smaker och smaker från över 200 restauranger till bra priser och lär känna Torontos mångsidiga urval av smaker och texturer. Winterlicious är alltid en populär festival, så se till att boka så fort som möjligt för att undvika att gå miste om stadens mest spännande matupplevelser.

Vårsightseeing

Niagarafallen och dess omgivningar kan inte komma runt skönheten året runt naturligt landskap. Ändå är det på våren som fallen är som mest visuellt imponerande. Medan vattnet aldrig slutar forsa, ser vinterkylan en märkbar isbildning när glaciärerna sväller i storlek, men till våren tinar denna is och förvandlar landskapet, vilket skapar en unik magisk sightseeingupplevelse. Det är den perfekta tiden att kryssa på Niagaras lägre nivåer och uppleva den sanna majestäten hos denna höga naturliga ikon. På särskilt skarpa vårdagar kan Niagarafallens rasande glans till och med ses från CN Towers flygperspektiv. Denna symbol för Toronto är den 2:a högsta fristående strukturen i världen och dominerar helt och hållet stadens silhuett. Det är faktiskt så imponerande att det till och med har kategoriserats som ett av världens sju moderna underverk.

Vinterupplevelser

Torontos karaktär är mycket influerad av årstiderna, och vintermånaderna ger upphov till en rad aktiviteter och upplevelser som unikt ger det kalla vädret. Julmarknader och ishallar börjar dyka upp under hela november och kan avnjutas fram till våren. Den kanske mest ikoniska av dessa exklusiva vinterupplevelser är ljusshowen på Ontario Palace, där du kan njuta av installationer från sjutton välkända kanadensiska konstnärer. Att åka skridskor under en aktiv motorväg kan tyckas vara ett konstigt sätt att tillbringa en dag

i Toronto, men ändå är The Bentway en av de mest populära platserna för att få ut det mesta av vinterkylan. Den 1.5 km långa skridskobanan är populär bland människor i alla åldrar och har till och med en by på plats där traditionella kanadensiska vintergodis kan avnjutas.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Toronto

Bläddra bland ett urval av turer i Toronto från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Toronto för din resaFå din guide