Toronto tecken

Gay Toronto · Stadsguide

Första gången i Toronto? Då är vår gaystadsguide i Toronto ett bra ställe att börja på.

Toronto tecken

Toronto är ett livligt, livligt och roligt knutpunkt för kosmopolitisk kultur. Med sin olika befolkning, höga levnadsstandard och rika kultur beskrivs staden rutinmässigt som en av de bästa platserna i världen att bo. Staden är Kanadas största och den fjärde största i Nordamerika med en befolkning på nästan 3 miljoner och över 200 kulturer.

Staden har också en av de livligaste och mest dynamiska gayscenerna i Nordamerika, med HBT+-individer som lever öppet och stolt. Det finns en uppsjö av gaybarer, klubbar och hotell som främst är centrerade kring Torontos gaydistrikt Church och Wellesley.

Gay rättigheter i Toronto

HBT + -rättigheter i Kanada är några av de mest avancerade i Amerika och mycket av den kanadensiska HBT + -befolkningen åtnjuter en komplett uppsättning skydd och rättigheter. Speciellt i Toronto är homosexuell befolkning uppenbar och uppenbar och homosexuella resenärer kommer att märka de många stolthetsflaggor som är prickade runt staden. Kanada var ett av de första länderna som skapade ett tredje könsalternativ på officiella dokument för individer som identifierar sig som icke-binära.

Gaybarer i Toronto

Toronto är hem till Kanadas största gayby och området har ett tätt och koncentrerat urval av gaybarer och klubbar. Gaynattlivet i distriktet är varierat och inkluderande och det finns en gaynatt som passar alla resenärers intressen och smak.

Många av de gaybarer och klubbar som finns i kyrkan och Wellesley gayby är ikoniska och globalt erkända institutioner för homosexuell kultur och gemenskap, inklusive Woodys - en av de viktigaste inspelningsplatserna för den amerikanska versionen av den legendariska Queer as Folk. Läs mer: En gayguide till Toronto.

Toronto · Hotell

Gayhotell i Toronto

Toronto är hem för några av världens mest moderna och innovativa hotell, och de bästa platserna för homosexuella resenärer att bo på är i Downtown-området eller i Church and Wellesley gay village. Dessa platser ger en central bas för homosexuella resenärer som vill uppleva Toronto med bekvämlighet och komfort. Hotell som t.ex Courtyard Toronto, Ramada Plaza och Town Inn Suites alla erbjuder gästerna en elegant vistelse i hjärtat av stadens gayby, Church och Wellesley.

Toronto är också hem för en rad lyxigare 5-stjärniga hotell som Fyra säsonger, en vacker blandning av elegans och sofistikering i närheten av stadens legendariska gaydistrikt. Hotellet erbjuder gästerna en mängd olika bekvämligheter, inklusive ett stort spa, pool och egen avancerad restaurang.

Majoriteten av hotellen i Toronto kan anses vara gayvänliga eftersom personalen är skyldig att behandla alla gäster med samma respekt och värdighet oavsett sexuell läggning eller könsidentitet, som beskrivs i landets antidiskrimineringslagar.

Gay bastur i Toronto

Toronto har ett stort urval av gaybastur, varav många är öppna dygnet runt. En av de mest populära platserna i staden är Ångverk, en stor och välskött bastu och gym med ett centralt läge på den ikoniska Church Street. Steamworks lockar massor av både lokalbefolkningen och turister och är öppet 24 timmar. Bastun har en rad faciliteter inklusive ett gym, bubbelpooler, privata stugor och glanshål.

Toronto Pride 2019

Att komma till Toronto

Toronto betjänas av Toronto Pearson International Airport som ligger cirka 30 km från stadens centrum. Det är den största och mest trafikerade flygplatsen i Kanada och erbjuder anslutningar till de flesta större globala destinationerna. Det finns två terminaler. Terminal One är den största i Kanada och den 12: e största i världen. Terminal tre är den andra och mindre av paret.

Att ta sig runt i Toronto

Taxi

Den mest populära och bekväma metoden för turister att ta sig till staden är med taxi. Dessa är tillgängliga direkt utanför terminalerna. Räkna med att betala runt $50-60 för att komma in till stadens centrum. Toronto har en stor flotta av taxibilar, som alla är enkelbiljett och fria från prishöjningar. Taxibilar i staden är privatägda och kan enkelt hyllas genom att stå på trottoarkanten och vänta. Alternativt finns det en hög koncentration av Uber-fordon som är något dyrare men ibland mer bekväma.

Tåg

Union Pearson Express-tåget går från Pearson Airport till Union Station i centrala Toronto. Resan tar endast 25 minuter och en vuxen enkel resa från Pearson till Union är $ 12.35.

Busshållplats

Bussar är ett effektivt sätt att ta sig runt i Toronto och har den extra bonusen att du kan se staden när du reser. Busshållplatser kan identifieras med en vit omröstning med röda horisontella band. Biljetter är i allmänhet billiga och pass kan köpas på helger och vardagar.

Metro

Det mest populära sättet att resa bland lokalbefolkningen, tunnelbanan är frekvent, billig och snabb, vilket gör det till det perfekta resealternativet. Stadens tunnelbananätverk går från 6:1.30 till XNUMX:XNUMX och tåg toppar på alla stationer längs linjen. Biljetter kan köpas med antingen kontanter eller kort och de flesta stationer är helt tillgängliga för funktionshindrade användare. Det bästa sättet att planera tunnelbaneresor i Toronto är att ladda ner Toronto Transit Commission interaktiva tunnelbanekarta.

Saker att göra i Toronto

Det finns obegränsade möjligheter när det gäller saker att göra i Toronto. Men de viktigaste attraktionerna inkluderar:

  • Klättra upp CN Tower
  • Utforska Casa Loma
  • Tillbringa dagen i High Park
  • Handla på St Lawrence Market
  • Bli nedsänkt i Royal Ontario Museum
  • Besök gaystranden vid Hanlan's Point

Läs mer: Saker att göra i Toronto

Vanliga frågor

Visa

För besök på mindre än 180 dagar behöver USA-resenärer inte visum för att komma in i Kanada. För resor som är längre än denna period måste individer ansöka om kanadensiskt visum. Denna process kan ta 1-2 månader. Resenärer utanför USA bör kontrollera de kanadensiska viseringsreglerna för sitt hemland innan de besöker.

Pengar

Toronto är inte en billig stad. Det är faktiskt Kanadas dyraste. Priserna är som markerade och räkningen tenderar att inkludera en "harmoniserad moms" på 13%, men det förväntas generellt att individer avrundar den siffran till 18% eller högre för god till exceptionell service. Valutan i Toronto är den kanadensiska dollarn.

Kredit- och betalkort accepteras allmänt i staden, men det rekommenderas att resenärer bär en liten summa kontanter för små och oberoende butiker som kanske inte accepterar kort. Bankomater är rikliga i Toronto, men de kan ta ut en avgift för uttag från utländska kort.

När ska man besöka

Vår och höst är i allmänhet de bästa tiderna att besöka Toronto. Under dessa perioder kan homosexuella resenärer dra full nytta av mindre folkmassor, mildare väder och urval av kulturevenemang. På våren är stadens gator levande och livliga och trottoarerna blir levande med utomhusmarknader, utanför matställen och gatukonstnärer, men det trevligare vädret tenderar att innebära högre priser för hotell och flyg, så den billigaste tiden att besöka staden är på vintern.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell