Saker att göra i Toronto

Saker att göra i Toronto

Toronto är Kanadas mest spännande stad

Toronto är Kanadas största stad och anses allmänt ha en av de bästa levnadsstandarderna i världen, och det är ett lika fantastiskt resmål för att resa. Staden är en dynamisk, fräsch och spännande miljö som är en produkt av dess mångfaldiga befolkning och avslappnade attityder.

Toronto är hem för över 200 kulturer, och detta finns representerat på stadens gator, som ståtar med tre Chinatowns och två små Italiens. Konst- och kulturscenerna i Toronto är också några av de mest levande och välbevarade i Nordamerika och besökare uppmuntras att utforska allt som denna kreativa stad har att erbjuda.

Många skulle också klassa Toronto som en av de bästa destinationerna för gayturism i Nordamerika och stadens ikoniska gayby är ett livligt nav av inkluderande och passionerad HBT+-kultur. Gayresenärer kommer att märka tecken på HBT+-stolthet, nattliv och gemenskap runt varje hörn. Läs mer: En gayguide till Toronto.

CN Torn

 

CN Torn

 

Canadian National Tower, som står på häpnadsväckande 553 meter, har varit en del av Torontos skyline sedan det öppnades 1976. Tornet fungerar som ett sändnings- och telekommunikationscenter och är också en av stadens mest populära turistmål.

CN-tornet erbjuder oavbruten utsikt över Toronto och utanför, och är hem för tre observationsnivåer, inklusive LookOut-nivån med panoramafönster från golv till tak och det berömda observationsområdet Glass Floor, som ger besökarna chansen att titta ner på stadens gator. Gästerna kan nå toppen av tornet med en spännande 58-sekunders tur i en hiss med glasfront och kan också njuta av prisbelönt kanadensisk mat på tornets restaurang.

 

St Lawrence Market

 

Sedan 1803 har St Lawrence Market varit det bankande hjärtat i Torontos samhälle och matscen. Marknaden utsågs till världens bästa matmarknad av National Geographic 2012 och är en av de bästa platserna i Toronto för att prova färskvaror och hantverkare.

St Lawrence Market består av tre stora byggnader och South Market är där besökare hittar över 120 försäljare som säljer allt från kryddor och grönsaker till skaldjur och kött. De övre våningarna av marknaden är hem för ett roterande urval av utställningar som illustrerar och visar upp Torontos unika konst, kultur och historia.

Ett antal festivaler och evenemang hålls på St Lawrence-marknaden under hela året, inklusive liveframträdanden, matlagningskurser och workshops. Marknaden är öppen måndag-lördag och tenderar att bli upptagen tidigt på eftermiddagen, och det är då den klassiska livliga atmosfären kan upplevas

 

Royal Ontario Museum

 

Royal Ontario Museum har visat upp historisk konst och kultur från hela världen i över 100 år och anses ofta vara en av Nordamerikas främsta kulturinstitutioner. Hem till 13 miljoner artefakter, konstverk och kulturella föremål spridda genom 40 gallerier, Royal Ontario Museum har en av de största samlingarna och är ledande inom innovation och forskning.

Utsidan av museet är lika fantastisk som relikerna det har, kombinerar den ursprungliga designen av byggnaden med en slående ultramodern tillbyggnad, Royal Ontario Museum är ett exempel på den arkitektoniska innovation som är så typisk för Toronto.

Museet är hem för en rad tillfälliga och permanenta utställningar. Beläget i centrum av Toronto, ligger institutionen nära många av stadens mest populära hotell och andra attraktioner, vilket gör det till ett bekvämt och värt besök för alla resenärer.

Toronto Pride 2019

 

Gaybarer i Toronto

 

Torontos gayby är hem för en eklektisk och spännande blandning av gaybarer och klubbar för turister att njuta av och området anses vara en av de bästa destinationerna i Nordamerika för homosexuella resenärer.

Woodys bar gjordes berömd av USA-versionen av kult-tv-showen "Queer as Folk" som innehöll platsen som den huvudsakliga gay-tillhållet för programmets karaktärer. Denna expansiva klubb på flera nivåer är känd för att vara värd för fantastiska dragshower från inhemska och turnerande drottningar och har också en mångsidig och varierad skara i alla åldrar, stammar och stilar.

Läs mer: En gayguide till Toronto.

Ontario konstgalleri

 

Ontario konstgalleri

 

Art Gallery of Ontario ligger i Torontos livliga centrum och är en institution för kultur och kreativitet i staden. Galleriet visar en rad konstverk och installationer från genom tiderna och över hela världen, och har en mångsidig och representativ samling.

Galleriet har verk från sådana som Dianne Arbus, Pablo Picasso och Yayoi Kusama och är hem för ett urval av målningar, fotografier, teckningar och skulpturer. Samlingen på Art Gallery of Ontario omfattar 95,000 XNUMX verk och är specialiserad på samtida och moderna verk.

Området i centrala Toronto som är värd för galleriet är stadens främsta mode-, teater- och nöjesdistrikt, vilket innebär att det finns mycket att göra och området är väl anslutet till resten av staden genom Torontos effektiva buss- och järnvägsnät.

Casa Loma Toronto

 

Casa Loma

 

Casa Loma är känt för att vara en av stadens mest populära attraktioner. Det ser lite ut som ett slott – fast inte lika gammalt som ett traditionellt brittiskt slott! - och herrgården och trädgården i gotisk stil är nu ett historiskt hus som är öppet för allmänheten. Byggt i början av 20-talet som ett hem för finansmannen Sir Henry Pellatt, är det en populär inspelningsplats för filmer som X-Men. Det är också en fantastisk plats för bröllop.

 

High Park

 

Den största offentliga parken i Toronto, High Park är känd för sin täta växtlighet, fridfulla strandpromenad och djurpark. Parken erbjuder ett lugnt och avkopplande utrymme för att fly från bullret och händelserna i Torontos stadskärna, och dess stora storlek gör att besökare kan vandra på området i timmar.

Besökare kan utforska High Parks mini-zoo som är hem för lamadjur, bufflar, bison, rådjur och påfåglar eller alternativt promenera längs de Sakura-trädkantade avenyerna och se den fallande blomningen. De fantastiska vita och rosa körsbärsblommorna kommer i höstblomning runt april eller maj varje år och lockar tusentals besökare.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Toronto

Bläddra bland ett urval av turer i Toronto från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Toronto för din resaFå din guide