Golden Gate Park

Saker att göra i San Francisco

Upptäck hemmet för Silicon Valley och Castro

San Francisco är en av de mest spännande städerna i Amerika. Dess ekonomi har blomstrat de senaste åren, driven av den stora rikedomen i Silicon Valley. De stora teknikföretagen har sitt huvudkontor här, med några få undantag. Några av de mest ambitiösa och högst betalda människorna på jorden har strömmat till San Francisco. Att vara i San Francisco kan kännas som att vara mitt i världen.

Det är också full av kulturella attraktioner och många bra restauranger. Castro-distriktet är verkligen Amerikas mest kända gay-område. San Francisco är en stad du behöver uppleva minst en gång under livet.

San Fran

Golden Gate-bron

Golden Gate Bridge är en hängbro som förbinder sundet mellan Stilla havet och San Francisco. Det öppnade 1937 och det förblev världens längsta hängbro under de kommande tre decennierna. Det var ett stort ingenjörsarbete i en tid då den amerikanska ekonomin gick upp framför sina europeiska motsvarigheter. Den nya världen var på väg att förmörka den gamla världen.

Du kan hyra en bil och köra över den. Eftersom det kan vara dyrt att köra bil i San Francisco kan du överväga att ta en buss över Golden Gate Bridge. Det finns i så många amerikanska filmer, för att inte tala om låtar. Golden Gate Bridge är ett av de ikoniska landmärkena i Kalifornien. Det anses vara en av de mest estetiskt tilltalande broarna i världen.

Golden Gate Park

Golden Gate Park

Golden Gate Park är gratis att komma in, vilket gör den till en attraktiv utsiktsplats i en stad där pengarna inte går så långt. Det är fullt av intressanta attraktioner att utforska. Du kan tillbringa lång tid här - det är över 1,000 XNUMX hektar. Ta en promenad runt den japanska teträdgården, den botaniska trädgården och ta en vandring - om stämningen tar dig - uppför Strawberry Hills. Det är en mycket naturskön park med gott om fotomöjligheter. Du hittar många ställen att få kaffe också.

Det finns museer i parken som är värda att besöka, särskilt för historiefantagare. De Young Museum har tusentals konstverk, från pre-colombianska till indonesiska skatter. Huvudattraktionen vid Golden Gate Park är California Academy of Sciences.

California Academy of Sciences

Det mest besökta museet i San Francisco, detta är av de viktigaste vetenskapsmuseerna i Amerika. Det är verkligen fyra museer som täcker olika aspekter av vetenskapen. Det finns Steinhart Aquarium, Morrison Planetarium, Osher Rainforest och Kimball Natural History Museum. Beroende på dina intresseområden kan du fokusera på en viss del av museet. Det finns guidade turer som du kan gå med på. Du hittar över 900 arter i akvariet, inklusive exotiska varelser som ficklampafisk.

Utforska San Franciscos gayscen

San Francisco har en av världens finaste gayscener. Vid 1970-talet var Castro-distriktet det slående hjärtat i homosexuella Amerika. Ingen annan stad hade haft en så stor och dynamisk homosexuell scen sedan Weimar Berlin. Det representerade framväxten av HBT + -amerikaner från skuggorna. Stonewall-upproret och de första Pride-marscherna startade homosexuell befrielse.

Idag är Castro-distriktet fortfarande full av gaybarer. Det är ett bra ställe att festa. San Francisco är mer känt idag som hemmet för Silicon Valley. De tekniska jättarna formar världen vi lever i, och många av dem gör det från sitt huvudkontor i San Francisco. Men om du frågade amerikaner på 1970-talet vad som tänkte på när de tänkte på San Francisco, hade de förmodligen sagt "Det är ganska gay." Läs mer: En gayguide till Castro

San Fran

Fisherman's Wharf

Ett av de mest charmiga distrikten att utforska i San Francisco är Fisherman's Wharf. Det är ett samhälle vid vattnet med många restauranger att utforska. Många är inriktade på skaldjur. Här hittar du rejäl amerikansk komfortmat. Ta en promenad längs Pier 39 - en bra plats för foton. Det finns också flera museer med kuriosa att utforska.

Alcatraz Island

Alcatraz Island

En del av James Bond-filmen A View To A Kill spelades in runt Fisherman's Wharf. I en mycket James Bond-y-anda kan du ta en tur till den ständigt mystiska ön Alcatraz. Mellan 1933 och 1963 fungerade det som ett stenigt öfängelse för några av Amerikas värsta skurkar. Slog till på denna förbjudna, ensamma ö innebar att det verkligen inte fanns någon flykt. Du kan besöka den idag, utforska de tidigare fängelsecellerna och undra hur det skulle ha varit att bli uppslagen på Alcatraz.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i San Francisco

Bläddra bland ett urval av turer i San Francisco från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in San Francisco för din resaFå din guide