Providence

Saker att göra i Providence

Upptäck en av Amerikas äldsta städer

Providence grundades 1636, vilket gör den till en av de äldsta städerna i USA. Det är ett klassiskt engelskt puritanskt nybyggarnamn för en stad. Eftersom Providence är gammal - med amerikanska mått mätt - har den en riktig blandning av arkitektoniska stilar, från viktorianska byggnader till art déco.

Kolonien Providence fick sin första stadga av Oliver Cromwell, Lord Protector of England. När moderlandet kort avskaffade sin monarki och inrättade ett puritanskt samvälde lade bosättningar som Providence grunden för det moderna Amerika.

Providence är inte ett av de stora turistmålen. Andra New England-städer som Boston får mer uppmärksamhet. Trots det är Providence en stad med verklig charm och karaktär som definitivt är värd ett besök.

Roger Williams Park Zoo

Detta är en djurpark för människor som inte gillar djurparker. Djuren rymmer burlöst - Carole Baskin skulle godkänna. Du hittar leoparder, giraffer, elefanter och kängurur. Du kan till och med åka på en kameltur. För en skvätt grönt kan du besöka Botanical Center. Parken har också ett naturhistoriskt museum.

Courtyard Providence Downtown

Gaybarer i Providence

Providence har ett anständigt urval av barer - utan tvekan skulle den puritanska grundaren ha godkänt det! De flesta gaybarer i Providence finns i centrum. Den här staden är ganska kompakt så det är lätt att gå på barhopping. Den mörka damen är en av de livligaste gaybarerna i Providence. Det är ordinarie dragspel och förblir öppet till de tidiga timmarna sju dagar i veckan.

Stallen öppnar runt lunchtid och det är ett bra ställe att börja din homosexuella utekväll i Providence. Det är ett bra ställe att träffa några lokalbefolkningen. Antar att du vill dansa hela natten, EGO är den främsta gayklubben i Providence.

Vatten eld

Water Fire-skulpturen installerades första gången 1994 och den har blivit en årlig sak i Providence. Den fullständiga installationen består av 80 bränder som brinner på floden. Det är väldigt stämningsfullt. Water Fire äger rum vid olika tidpunkter under månaderna maj - november. Det är gratis att delta.

RISD-museet

Detta är ett utmärkt konstmuseum som är värd för många olika utställningar. De permanenta samlingarna inkluderar ett brett utbud av perioder, inklusive antika grekiska, egyptiska och moderna amerikaner. Detta museum är anslutet till Rhode Island School of Design.

Rhode Island

Downtown Providence

Providence är en mycket promenadvänlig stad. Du kan börja ditt Providence-äventyr i centrum. Här hittar du många av de mest historiska byggnaderna, inklusive Rhode Island State House. Gå längs Memorial Boulevard, promenera längs floden - tre floder skär genom centrum - och kolla in restaurangerna. Downtown är förmodligen det bästa stället att vin och äta på kvällen. Du kan också följa med på en rundvandring i den historiska delen av staden och lära dig om dess framväxt som en av USA:s första industrialiserade städer.

Providence Performing Arts Center

Ett bra ställe att se en show, Center för scenkonst grundades 1928. Det är en fantastisk byggnad för beaux-arts. Det är värd för musikaler, teaterföreställningar, levande musik och mycket mer. Många ikoniska artister har spelat här, inklusive Lou Reed, Fleetwood Mac och The Kinks.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Providence

Bläddra bland ett urval av turer i Providence från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Providence för din resaFå din guide