Mexico City - De dödas dag

Saker att göra i Mexico City

Mexico City innehåller massor

Huvudstaden i Mexiko och Sydamerikas näst största stad, Mexico City, är en livlig och actionfylld smältdegel av kulturer, historia och konst. Bevis kan ses över stadens gator för de otaliga globala influenser som har format dess moderna identitet, från den forntida aztekiska infrastrukturen till det koloniala spanska stycket. Mexico City är också landets huvudsakliga plats för industri, finans och mode och är en av världens mest besökta städer.

Nya förbättringar av HBT + -rättigheter och en långsamt ökande gayscen har gjort Mexico City till ett populärt resmål för homosexuella resenärer de senaste åren. Medan steg görs i rätt riktning tenderar gaygemenskapen här att vara diskret, men inte mindre passionerad.

Gay Mexico City

Gaybarer i Mexico City

Huvuddelen av Mexico Citys homosexuella nattlivsställen finns i och runt Zona Rosa, ett distrikt i staden som har en stor HBT + -population och en diskret men livlig homosexuell scen. Mexiko som land är fortfarande ganska konservativt, så homosexuella barer och klubbar i Mexico City tenderar att fungera på den mer diskreta sidan, och även om arenor inte är dolda bort kommer de förmodligen inte att ha regnbågsflaggor som täcker deras yttre.

Beläget i hjärtat av Zona Rosa och sträcker sig över tre rymliga våningar, varje nivå Pojkebar har sin egen atmosfär och stil, vilket ger dig massor av vibbar att välja mellan. Klubbens höjdpunkt är dock nattuppträdanden från en rad dragdrottningar, go-go-dansare och kabaretartister. En av de enda platserna endast för män i Mexico City, Boy Bar tillämpar strikt sin inresepolicy, så när du är inne är du inne.

Tom's Leather Bar har varit en institution i Mexico City i årtionden och riktar sig till den snyggare sidan av stadens homosexuella befolkning. Baren är en etablerad och älskad plats som är omedelbar igenkännlig tack vare sin fängelsehåliga interiör och industriella atmosfär. Tom's har ett brett utbud av faciliteter inklusive ett mörkerrum och TV-apparater som strömmar vassa vuxna filmer.

Gay gruppresa Mexiko kulturell tur

Mexico Park

Parque Mexico byggdes 1927 och betraktas som en av stadens vackraste, lugnaste och mest framgångsrika urbana trädgårdar. Parken ligger i Condesa, ett distrikt i Mexico City känt för sin bevarade art deco-arkitektur, ståtliga herrgårdar och hipster-atmosfär. Den nio hektar stora parken är sprinklad med fontäner, lekplatser, skulpturer och installationer som alla kan upplevas tack vare de slingriga stigarna som försiktigt slingrar sig runt denna fridfulla paradis.

Art deco-omgivningen i den lummiga Condesa tar sig in i Parque Mexico själv, med flera designfunktioner som är typiska för den stil som var populär när de byggdes på 1920- och 30-talet. En av parkens huvudattraktioner är den utarbetade och utsmyckade klocktornet. Konstruerad av stål och målad i en slående blå, är klocktornet en av de mest populära art deco-strukturerna i Mexico City och är en invecklad uppvisning av perioddesign och uppfinningsrikedom.

Zona Rosa

Zona Rosa betyder rosa zon och är inte överraskande Mexico Citys mest anmärkningsvärda homosexuella distrikt. Grannskapet är ett nav för kreativitet, mångkulturalism och befrielse, känt för sin sedan länge etablerade koreanska gemenskap och stora HBT + -befolkning. Området är också ett stort turistmål på grund av den täta koncentrationen av nattliv och nöjesställen.

Kontaktpunkten för Zona Rosas homosexuella scen är Calle Amberes, stadsdelens huvudgata. Amberes är hem för ett tätt koncentrerat urval av homosexuella klubbar, barer och restauranger, och beskyddare av dessa platser kan ofta ses spilla ut på trottoaren på hektiska nätter. Zona Rosa är symbolisk för den kantigare sidan av Mexico City och har varit ett centrum för överträdelse i årtionden, fortfarande idag händer det något i varje hörn av detta eklektiska kvarter.

Xochimilco

Xochimilco är en världsarvslista och ett kvarter som inte är något annat, och är en av de vackraste och mest fascinerande delarna av Mexico City. Detta unika distrikt är mest känt för sitt gamla kanalsystem som installerades av aztekerna på 14-talet. Kanalerna är breda och sträcker sig, kantade med läcker vegetation och förblir en viktig del av den lokala ekonomin. Ursprungligen används för att flytta varor till och från bosättningar och gårdar, idag är Xochimilco en populär turistplats.

De breda vattenvägarna i grannskapet ockuperas nu av Trajinera - traditionell mexikansk vattenfarkost som har platta bottnar och är enkel i sin konstruktion. Idag används Trajinera främst av kryssningsföretag som tar dig upp och ner kanalerna mot en avgift. Detta är ett utmärkt sätt att uppleva grannskapet eftersom kanalen och vattnet lövverk är full av vilda djur och natur.

Catedral Metropolitana

Få bilder är lika direkt symboliska för Mexico City som Catedral Metropolitana, den största katedralen i Sydamerika och ett 300-årigt byggprojekt. En av de viktigaste och viktigaste platserna i hela Mexiko, katedralen är enorm, mäter 109 meter lång och 59 meter bred. Mycket av interiörsnideriet och konsten har utförts på guld, vilket skapar en sann rikedom och kraft.

Byggandet började 1573 och fortsatte under hela kolonialtiden. När du går in i Catedral Metropolitana är det mest omedelbart igenkännbara inslaget det vackra och guldförgyllda altaret. Det finns ofta en rad av tillbedjare vid foten av denna utarbetade funktion och besökare är välkomna att göra det när det inte förekommer massa.

Mexico City · Hotell

Coyoacán

Under årtionden har de lummiga gatorna i Coyoacan varit en bastion av motkultur och kreativitet, som har gett skydd till några av historiens mest inflytelserika konstnärer och främjat en ande av uppror och revolution. Några av de mest kända individerna som pryder Coyoacan inkluderar Diego Rivera, Frida Kahlo och Leon Trotsky, av vilka alla tre nu har museer på platserna för sina hem i distriktet. Området förblev oberoende långt in på 20-talet innan det smälts samman med resten av Mexico City.

Idag är grannskapet en lugn och lugn plats i staden, trots att den är en av de mest besökta. Gatorna är befolkade med små kaféer, bokhandlar, museer och marknader, och det finns också några särskilt anmärkningsvärda institutioner, inklusive Museo de Frida Kahlo och Los Coyotes Zoo.

Dia de los muertos

Varje år från oktober till november firar människor över hela Mexiko de forntida traditionerna med Dias de los Muertos - De dödas dag. Festivalen involverar familjer som skapar en serie helgedomar och hyllningar, reciterar poesi och noveller och går i karnevaler som en del av traditioner som kan kopplas till att kalla döda nära och kära och minnas deras liv. De offentliga demonstrationerna av Dias de los Muertos tenderar att vara högljudda, färgglada och energiska.

Sedan 2016 har Mexico City hållt årliga Day of the Dead-paraderna med livemusik, stora dansgrupper, färgglada dräkter och imponerande flottor. Evenemanget är alltid populärt och lockar över 250,000 XNUMX personer per år. Under festivalperioden finns en rad händelser och fester i hela Mexico City och bör inte missas.

Soumaya Museum

Museo Soumaya stiger upp från marken och är en stor del av geometrisk design. Museet är uppkallat efter grundarens fru och är en av de mest slående silhuetterna i Mexico Citys horisont. I kontrast till mycket av den närliggande arkitekturen är Museo Soumaya hem för över 66,000 XNUMX verk i den permanenta samlingen och berättar om trettio århundraden av konst, kultur och historia.

Museo Soumaya betraktas ofta som en av världens finaste samlingar av verk av de västerländska mästermålarna på 20-talet och är Mexikos mest populära och välbesökta museum. Museet är dedikerat till att visa upp talangerna för landets bästa målare och skulptörer och har också en stor samling mexikanska konstnärer inklusive Diego Rivera och Rufino Tamayo.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Mexico City

Bläddra bland ett urval av turer i Mexico City från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Mexico City för din resaFå din guide