Gay Mexico City

En gayguide till Mexico City

Utforska Mexico City som en lokal

Mexikos huvudstad och Sydamerikas näst största stad, Mexico City är ett pulserande och actionfyllt nav av kultur, historia och konst. Staden har påverkats av en rad kulturer under året, från de gamla aztekerna till det spanska kolonialstyret.

Staden är en riktig smältdegel av kulturer och är en av Sydamerikas mest mångkulturella, och bevis på detta kan ses överallt. Mexico City är också landets epicentrum för industri, finans och mode och är en global turismhuvudstad.

De senaste förbättringarna av HBT+ rättigheter och en långsamt ökande gay-scen har gjort Mexico City till ett populärt resmål för homosexuella resenärer de senaste åren och det finns nu en subtil men livlig gay-scen. Medan steg tas i rätt riktning, tenderar gaygemenskapen här att vara diskret, men inte mindre passionerad.

Mexico City

Upptäck Zona Rosa

Översatt till engelska betyder Zona Rosa rosa zon - ett passande namn för Mexico Citys primära gaydistrikt. Zona Rosa är en bastion för mångkultur, uttryck och befrielse i staden. Området är känt för sitt etablerade koreanska samhälle och stora HBT+-befolkning och är ett stort turistmål.

Epicentrum för HBT+-kulturen i Zona Rosa är Calle Amberes, huvudgatan som går genom dess centrum. Amberes är hem för ett tätt koncentrerat utbud av gayklubbar, barer och restauranger, och beskyddarna av dessa platser kan ofta ses spilla ut på trottoaren under hektiska nätter. Zona Rosa har en atmosfär av livlighet och liv, med något som händer i varje hörn.

Området har mött många försök från polisen och regeringen att minska sin identitet som ett HBT+-distrikt, men de flesta har misslyckats eftersom Zona Rosas befolkning förlitar sig på HBT+-turismen, oavsett deras attityder.

Mexico City

Gaybarer och klubbar i Mexico City

Mexico City är fortfarande ett konservativt land, så gay nattliv är vanligtvis mindre i ditt ansikte än i andra länder. Majoriteten av HBT+ nattlivsställen i staden ligger i Zona Rosa, ett område i Mexico City känt för sina höga HBT+-befolkningar och subtila men blomstrande gay nattliv. Lokalerna i området tillgodoser ett brett och varierat utbud av smaker och intressen.

Pojkebar ligger i hjärtat av Zona Rosa och sträcker sig över tre våningar. Varje nivå i klubben har sin egen distinkta atmosfär och atmosfär, vilket ger dig mycket att välja mellan. Klubbens höjdpunkt är dock livedanserna och showerna som sträcker sig från lustiga draguppträdanden till manliga strippor och go-go-dansare. Boy Bar är endast för män och dörrpersonalen upprätthåller denna policy, ingången övervakas också noggrant, så det finns ingen möjlighet att hoppa in och ut.

En stapelvara i den lokala gayscenen och populär bland stadens yngre, trendiga befolkning. Drama av 42 är en livlig och energisk bar som nyligen har genomgått en dramatisk rekonstruktion. Baren erbjuder nu en cool och exklusiv nattlivsupplevelse med en robust och industriell atmosfär. Det finns ingen täckningsavgift här och varje kväll kan du se livemusik, dragshower och kabaréuppträdanden.

För fans av läder och den kinkigare sidan av gay nattliv, leta inte längre än Tom's Leather Bar. Baren är en etablerad och mycket älskad plats som är populär för sina mörka och gotiska interiörer, omfattande mörkrum och TV-apparater som streamar vuxenfilmer. Tom's har fått en kultföljare genom åren och är populär bland en rad homosexuella lokalbefolkningen och turister. Baren kan bli extremt hektisk och det finns regelbundna dryckeserbjudanden.

Gayhotell i Mexico City

Med sin fantastiska utsikt över stadssilhuetten, moderna rum och fantastiska läge W Mexico City är det perfekta hotellet för resenärer som söker en trendig och chic vistelse, nära stadens mest exklusiva restauranger, butiker och barer. Detta 5-stjärniga hotell har en pool, takterrass, gym och till och med ett autentiskt turkiskt ångbad. Gästerna på W har ett bekvämt läge bara några minuter från den närliggande gaydansklubben Guilt och bastun i Sodome.

Gayresenärer som vill ha en elegant vistelse nära stadens bästa gay-nattliv bör överväga Hotell Geneve Mexico City. Hotel Geneve är ett av stadens mest populära hotell bland gayresenärer. Gästerna kan njuta av hotellets omfattande faciliteter som inkluderar en fin restaurang, ett fullt utrustat 24-timmarsgym och sofistikerade spatjänster. Rummen är inredda i en överdådig och traditionell stil.

Omgiven på alla sidor av gay nattliv och kultur, den Hotel Royal Reforma är symbolen för prisvärd lyx. Hotellet erbjuder moderna och eleganta rum, och är en av stadens mest populära mötesplatser med gayturister. Med en takpool och bar, gym och restaurang blir du väl omhändertagen på Hotel Royal Reforma.

Mexico City

Gay pride i Mexico City

Mexico City Pride är ett årligt evenemang som syftar till att fira närvaron av HBT+-personer i staden och ger en röst åt dem som ofta förföljs och diskrimineras. Samtidigt som festivalen är en chans att släppa loss och ha kul, är den också ett utrymme för att kräva förändring och större rättigheter för landets hbt-medborgare.

Firandet äger huvudsakligen rum i Zona Rosa och innehåller en gatufestival, många fester på gayställen och en stor parad. Pride-firandet äger rum i juni varje år och är det näst största i Sydamerika, med över 250,000 XNUMX deltagare.

Evenemanget började först på 1970-talet med en grupp på bara 300 och idag kommer de flesta företag i Zona Rosa att dekoreras med regnbågsballonger och banderoller oavsett om de specifikt riktar sig till HBT+-kunder eller inte.

Homosexuella rättigheter i Mexico City

Homosexualitet avkriminaliserades i Mexiko efter genomförandet av den franska strafflagen 1871 och har varit laglig sedan dess. Trots detta har många HBT+-medborgare i landet utsatts för förföljelse och trakasserier enligt Mexikos omoraliska och oanständiga lagar.

Landet har sett dramatiska förbättringar av rättigheter och jämställdhet för HBT+-personer, med samkönade äktenskap som legaliserades 2015 och gemensam adoption 2016. Denna lagstiftning markerade ett steg i rätt riktning men samkönade par måste gå igenom en längre tid och mer testande ansökningsprocess för att få en äktenskapslicens.

Diskrimineringsskydd har funnits sedan 2003, med könsidentitet och sexuell läggning som uttryckligen nämns i landets lagstiftning.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Mexico City

Bläddra bland ett urval av turer i Mexico City från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Mexico City för din resaFå din guide