Guatepe

Saker att göra i Medellin

Medellin är en stad i uppväxt

En, två, cha cha cha ... välkommen till Medellin. Colombias andra stad har blivit ett alltmer populärt turistmål. Det ansågs en gång vara det privata släktskapet för Colombias drogherrar. Medellin växte ut Phoenix-liknande från narkotikakriget och blev ett stort ekonomiskt och kulturellt knutpunkt. Det är mycket välkomnande för entreprenörer.

Medellin är omgivet av Anderna i Aburra-dalen. Det är en mycket slående miljö. Medellin har utvecklats snabbt. Det är väldigt mycket en stad på väg upp. Det är också att hitta en ny identitet i populärkulturen som är skild från dess förflutna: Madonna och Medellins infödda Maluma sjöng en duett om staden 2019. Nu är det en fantastisk tid att besöka eftersom staden fortfarande behåller sin knäppa, bleka charm. Medellin kommer sannolikt att bli mer gentrified de närmaste åren.

Medellin

Botero-torget

Plaza Botero ligger i Medellins gamla kvarter och är en stor park vid Antioquias museum. Den har 23 skulpturer av Fernando Botero Angulo. Han är en lokal i Medellín och han är förmodligen Latinamerikas mest kända levande konstnär. Hans skulpturer föreställer människor på den större sidan och kopplar dem till några av de äldsta bevarade konstverken - tidiga skildringar av moder natur kommer att tänka på. Han är en utpräglat colombiansk artist.

Gå in i själva museet och upptäck många fler av Boteros konstverk. Du kommer att se många av de finaste samtida colombianska konstverken på Museum of Antioquia, inklusive väggmålningar av Pedro Nel Gomez Agudelo.

Medellin

El Poblado

En av de mest populära stadsdelarna i Medellin, särskilt för turister, det är här du hittar det mesta av stadens nattliv. Medellin har blivit något av en hipstermagnet. När allt kommer omkring är det coolt, det är i bergen, kaffet är jättebra och det är lite kantigt. Du kommer att se många av hipsteräventyrarna i El Poblado.

Det är den mest turistvänliga delen av staden så det är ett bra ställe att börja ditt äventyr i Medellin. Du hittar några av Medellins bästa hotell i El Poblado, för att inte tala om restauranger, butiker och köpcentra. Det är den mest västerländska delen av staden.

Medellin · Barer

Utforska Medellins gaybarer

De flesta av Medellins gaybarer finns i El Poblado. Bar Chiquita är ett bra ställe att börja din gaykväll i Medellin. Den har färgglad, campy inredning. Du kan ta en drink på terrassen och hålla utkik efter några snyggingar - det finns så många i Colombia.

Donde Aquellos är också ett bra val, speciellt om du vill dra. Den är öppen varje dag medan Bar Chiquita endast har öppet från onsdag till lördag. Det finns tre gayklubbar i Medellin - evenemang och öppettider kan variera så kolla deras sociala evenemang.

Guatepe

Guatepe

Även om det inte finns i Medellin själv, är Guatepe bara 44 km bort och lättillgängligt med buss eller taxi. Det är väl värt en dagsutflykt tidigt på morgonen. Guatepe är en färgstark colombiansk stad. Det utstrålar charm. Du vill definitivt ha ett Instagram-ögonblick i Guatepe.

Byggnaderna är målade i en regnbåge av färger - det hela är snarare läger. Njut av en kopp starkt kaffe på torget och titta på folk. Det är ett bra ställe att njuta av ett långsammare tempo i livet. Du kan göra en dagsutflykt och bege dig tillbaka till Medellin. Det är dock värt att tillbringa en natt i Guatepe. Eftersom det är ett populärt semesterställe för colombianer kan det bli lite dyrare.

Arvi Park

Medellins tunnelbana är imponerande och lokalbefolkningen är stolt över den. Det är väldigt effektivt och det symboliserade Medellins uppkomst efter narkotikakriget. Det byggdes 1994 och gjorde staden mycket mer tillgänglig. Människor kunde lämna sina kvarter och resa enkelt och säkert. Det uppmuntrade ekonomisk aktivitet.

Du kan också resa med tunnelbanan. Den förbinder bosättningarna på sluttningen med staden. Du kan ta en tunnelbaneresa med panoramautsikt till Arviparken. Det är en mycket naturskön resa över hustaken. Rutten från Medellin till Arvi Park öppnade 2010. Parken är enorm och perfekt för lite andrum. Det är en av de bästa turistattraktionerna i Medellin. Du kan följa olika stigar, inklusive Pre-Hispanic Trail och upptäcka bosättningar från före den spanska erövringen. Det finns också en marknad att utforska vid ingången till parken. Du kan också ta en tur från Arvi park till den lilla staden Santa Elena för en lunch.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Medellin

Bläddra bland ett urval av turer i Medellin från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Medellin för din resaFå din guide