Cape Town

Saker att göra i Kapstaden

Kapstaden är de facto homosexuell huvudstad i Afrika

Kapstaden är inbäddat på Sydafrikas tuffa kust och är en yttersta stad i alla bemärkelser. Ofta känd som ”den rosa staden” och är en bastion för HBT + -kulturen och -samhället i Afrika, som skryter av världsklass gay nattliv, medan det dramatiska och spektakulära landskapet som omger staden erbjuder oändliga möjligheter till utforskning och äventyr. Kapstads berömda historia av rasol och systematisk förtryck kan fortfarande kännas på gatorna idag, och det finns många platser och museiområden tillägnad att hedra stadens oroliga historia.

En kulinarisk scen i världsklass, alltmer framträdande konstnärssamhälle och några av de bästa homosexuella nattlivet på kontinenten gör Kapstaden till ett otillåtet resmål för homosexuella resenärer och det finns otaliga saker att göra i denna otroliga stad.

District Six Museum

Rörande, ödmjuk och fascinerande. District Six Museum försöker bevara minnet och fungera som en påminnelse om den förödelse som kastas på ett en gång livligt och eklektiskt område i Kapstaden. District Six var känt för sin konstnärliga gemenskap, bohemiska livsstil och multiracial befolkning, med sina medborgare som lever fredligt och stolt bland varandra. Under apartheid på 1960- och 70-talet betecknades området emellertid som ett "endast vitt" distrikt och 60,000 XNUMX medlemmar i samhället avlägsnades med våld och flyttades till den dystra, infertila och sandiga Cape Flats township.

Museet finns i en gammal metodistkyrka och besökare kan besöka den omfattande samlingen av artefakter, originaldokument, personliga konton och fotografier som dokumenterar det fruktansvärda förtrycket som ägde rum i distriktet. Museet innehåller flera rekreationer av traditionella District Six-bostäder och besökare uppmuntras att fördjupa sig i områdets dystra historia.

Cape Town

Gaybarer i Kapstaden

Kapstaden är överväldigande gayvänligt, vilket innebär att majoriteten av nattlivet i staden är populära bland homosexuella och näringslivet kommer att behandla beskyddare med respekt och värdighet oavsett sexuell läggning och könsidentitet. Det finns dock ett antal gayspecifika barer och klubbar, varav de flesta finns runt De Waterkant-området.

Epicentret för homosexuella nattliv och en av de mest populära barerna i Kapstaden är Nötkakor. Läckert, roligt och oseriöst, Beefcakes är värd för en roterande lista över Sydafrikas häftigaste och mest oberäkneliga drag queens samt DJ:s och kabaréartister i världsklass. Designad för att efterlikna en typisk Miami Beach-klubb från 1950-talet, är Beefcakes ett bra ställe att värma upp för en stor utekväll, ta en gourmetburgare eller se en dragshow medan du smuttar på en utsökt cocktail. Se till att ha en reservation dock, du kanske inte kan komma in utan en.

Kapstads klubbscen är lika livlig och energisk som sitt homosexuella samfund, med ett brett och varierat utbud av platser som säkert kommer att väcka intresset för alla homosexuella resenärer. Några av de bästa gayklubbarna i staden inkluderar Nattklubben Pink Candy och StarGayzer.

Table Mountain

Table Mountain

Tvingande över Kapstaden och kasta en enorm skugga, är Taffelberget en spektakulär och imponerande syn. Till skillnad från den förtryckande silhuetten som berget kastar, är toppmötet ett område med enorm biologisk mångfald och tjänar det till en plats som ett av världens nya sju underverk. Det 57 kvadratkilometer stora området som utgör Taffelberget är hem för 1470 blommor, varav många är endemiska för området och viktiga delar av den lokala ekologin.

Resenärer kan få tillgång till denna expansiva naturträdgård med linbanan som har varit i drift sedan 1929. Att resa uppför berget tar ungefär fem minuterade och panorama 360-graders utsikt kan uppskattas från linbanan. För de mest äventyrliga resenärerna finns det också ett antal vandringsleder och stigar som orkar sig uppför bergssidan. Vandringarna tar vanligtvis mellan en och tre timmar och erbjuder en mycket rikare upplevelse av detta fantastiska läge.

Kapstads stolthet

Kapstaden är stolt som ingen annan. Spänner över en vecka och involverar många evenemang, parader och fester, är festivalen en firande för den enorma mångfalden i staden. Stolthetsfirandet startar med Cape Town Pride Pink Party, innan fyra dagars fester sprids över stadens flera gayställen. De bästa platserna att njuta av stolthetsatmosfären är på Crew bar, The Prison och Zer021, där besökare hittar en rad stolthetsfokuserade evenemang.

Under stolthögtiderna finns det ett antal kulturella och litterära händelser som stadens bokhylla, en samling litterära verk från Cape Towns HBT + -befolkning. Verket är en rad genrer och alla syftar till att berätta historier om HBT + -personer i staden och deras upplevelser. Men kulmen på Pride Festival är den stora paraden på den sista dagen, där tusentals HBT + -kaptenar går ner på gatorna för att marschera i stolthet och solidaritet.

Robben Island

Kapstaden är roligt, livfullt och fullt av energi, men för alla stadens härlighet finns det lika mycket tragedi och förtryck. En av de viktigaste platserna i Kapstaden är Robben Island - fängelset där Nelson Mandela och andra anti-apartheidaktivister fängslades i 18 år på höjden av politiska och mänskliga rättighetskampar i Sydafrika.

Resenärer kan nå fängelset med färja från Kapstads hamn och resor går ofta hela dagen. Rundturer finns tillgängliga en gång inuti fängelset och invånarguiderna är fullt kända för öarnas 500-åriga historia, som spänner över flera yrken och ögonblick av stor politisk betydelse. Besökare visas hela fängelsekomplexet innan de anländer till cellen där Nelson Mandella tillbringade större delen av sin straff, en upplevelse som garanterat kommer att flytta och inspirera alla resenärer.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Kapstaden

Bläddra bland ett urval av turer i Kapstaden från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Cape Town för din resaFå din guide