Gran Canaria

Saker att göra på Gran Canaria

En av Europas främsta platser för homosexuella semestrar

Med sol året runt, gott om gayklubbar och barer och en historia av tolerans och acceptans är Gran Canaria ett gayparadis. Bara en av de åtta Kanarieöarna, Gran Canaria är en fristad för gayturism, med evenemang året runt för resenärer att njuta av.

Gran Canaria hävdar imponerande 60 km stränder, som är lika varierade och olika som öns landskap. Från vulkaniska bergskedjor till de oändliga sanddynerna i Maspalomas har Gran Canaria mycket att erbjuda när det gäller hisnande vyer och möjligheter till utforskning utomhus. Den solfyllda ön är rik på historia och forntida kultur för resenärer att fördjupa sig i.

Gran Canaria blomstrade ut i fristaden för HBT-resenärer som det är idag under den förtryckande och dödliga frankistiska diktaturen i Spanien. Under denna period flydde mycket av Spaniens HBT-samhälle till Kanarieöarna eftersom de ansågs vara för långt borta för att Franco och hans regering effektivt skulle kunna kontrollera. Som sådan blev ön en fristad för de utstängda i det spanska samhället och har med tiden utvecklats för att förtjäna sitt rykte som en internationell gayresmål tillsammans med San Francisco och Mykonos, om än ett billigare alternativ.

Vital Suites Residencia

Gayhotell på Gran Canaria

AxelBeach är en exklusiv och endast vuxen hetero-vänlig utväg i området Maspalomas på Gran Canaria. Anläggningen har 92 moderna och eleganta lägenheter med sovrum, vardagsrum och matlagningsutrymmen. AxelBeach ligger bara några minuter från stranden och är ett av de mest populära hotellen för homosexuella resenärer på Gran Canaria. AxelBeach är också hem för ett avkopplande och slutet trädgårdsområde, fullt utrustat gym och resortbar. Orten är det idealiska hotellet på Gran Canaria för homosexuella par eller grupper av vänner.

Endast en annan vuxen, och det gaypopulära hotellet är MUR Neptuno Gran Canaria. MUR Neptuno ligger bekvämt nära Yumbo Center, ett nav för homosexuella nattliv på ön, och är ett bekvämt och bekvämt hotell för resenärer med bästa valuta för pengarna i åtanke. Den populära gay Hut 7-stranden kan lätt nås med en 15-minuterspromenad eller med hotellets transportservice som erbjuder hotellets gäster gratis transport till stranden.

För dem som reser med en budget, Hotell RIU Don Miguel erbjuder enkelt men elegant boende med ett centralt läge och nära de mest populära homosexuella attraktionerna. Hotellet har också ett imponerande poolområde som ofta är värd för en mängd olika liveuppträdanden och shower som gästerna kan njuta av. Gästerna kan också njuta av hotellets restaurang, gym och bubbelpool.

Gran Canaria

Gaybarer och klubbar på Gran Canaria

För de mest populära och livliga gaybarerna och klubbarna letar du inte längre än Yumbo Center. Detta expansiva köpcentrum är hem för över 200 företag, varav många tillgodoser HBT-samhället och turister som befolkar Gran Canaria. De gayställen som finns i Yumbo Center sträcker sig från homosexuella dansklubbar till bastur och kryssningsställen, och även om Yumbo inte är den mest kulturellt eller estetiskt berikande platsen, erbjuder den oöverträffad och oöverträffad kul.

På fjärde våningen i Yumbo Centrum hittar du mykonos, en livlig dansklubb som lockar en trendig och ung publik och är fullpackad de flesta nätter. Klubben är känd för sin stora dansgolv, pole dansare och en blandning av pop och latin hits. Mykonos har en mer avslappnad atmosfär tidigare på kvällen men tidigt på morgonen är det ett nav för aktivitet. Klubben har till och med några privata stugor för kunder som vill ha diskret kul.

Bärenhöle, som betyder Bear Cave på engelska, är en av Yumbo Centerets längsta bar för björnar och deras beundrare. Baren har en avslappnad känsla och serverar prisvärda drycker hela natten. Bärenhöle är också en populär plats för homosexuella resenärer att börja sin natt innan de flyttar till några av de större klubbarna.

Mantrix är en oerhört populär gayklubb som är öppen 7 dagar i veckan och har några av de största folkmassorna på helgkvällar. Klubben är öppen mycket sent och närvaron tar sig verkligen upp tidigt på morgonen. Mantrix har också några kryssningsområden samt en uteservering och ett stort dansgolv. De flesta nätter ute i Yumbo Center hamnar på Mantrix och besökare garanteras en bra tid.

Gay kryssningsklubbar på Gran Canaria

De viktigaste kryssningsklubbarna på Gran Canaria är återigen i Yumbo Center, men sanddynerna nära Hut 7-stranden är också ett populärt resmål och det finns ett antal klubbar i Maspalomas.

BUNKRA bar är en endast hardcore gay kryssningsklubb för män i hjärtat av Yumbo Center. Den här fetischklubben tillämpar inte klädkod och har en rad faciliteter inklusive skåp, lyftsele, burar och privata stugor.

Hålet är Maspalomas nyaste och största kryssningsklubbar och blir snabbt en av de mest populära öarna. The Hole välkomnar gäster med olika fetischer och sexuella intressen. Klubben har stolar och glanshål samt ett utsett "vått" område. Det är rätt plats att gå om du vill spela hårdare, så att säga.

Gran Canaria

Vandra i expanisven Maspalomas Dunes

Maspalomas-dynerna är en käftande sanddyn vid Gran Canarias sydkust. De betraktas genomgående som en av de mest värdefulla destinationerna att besöka på en resa till ön och täcker imponerande 404 hektar. Sanddynerna har utsetts till ett skyddat naturreservat sedan 1987 och har som sådan behållit sitt orörda och orörda tillstånd sedan dess. Förutom att vara ett populärt resmål för homosexuella resenärer är de också ett viktigt exempel på Gran Canarias fantastiska och mångsidiga landskap.

Grottor i Valeron

Upptäck hemligheterna i Valerons grottor

Trots att de ser mer ut som en gotisk Gaudi-skapelse är Valerons grottor det största kollektiva spannmål som byggdes före romartiden. Dessa invecklade och vackert handgjorda bostäder består av 298 enskilda fack som höll Gran Canarias befolkning före de romerska invasionerna på 15-talet. Attraktionen ligger nära den ikoniska målade grottan och nås med en buss från Las Palmas.

Lev ut din cowboyfantasi på Sioux Park

Sioux Park är tillgängligt med en gratis upphämtningsbuss och erbjuder resenärer chansen att uppleva det amerikanska västern. Sioux Park har en återskapad västra stad och har använts som filmplats för ett antal västerländska filmer. Medan besökare kan utforska staden fritt och uppskatta de små detaljerna som har replikerats med precision, är de viktigaste attraktionerna de dagliga showerna där kostymerade skådespelare utför actionfyllda strider och höjningar.

Gran Canaria

Gay rättigheter på Gran Canaria

Spanien anses vara ett av de mest socialt liberala och HBT-vänliga länderna i världen och Gran Canaria erbjuder homosexuella resenärer en förstärkt version av detta godkännande. Gayäktenskap har varit lagligt i Spanien sedan 2005 och det finns ett antal lagar mot diskriminering som skyddar både medborgare och resenärer från förföljelse och aggression på grund av deras HBT-identitet.

Gran Canaria

Gay Pride på Gran Canaria

Maspalomas stolthet sker årligen i maj och är den största sommarfesten på ön. Firandet lockar en gay publik från hela världen och har ett antal evenemang på många av öns mest populära HBT-platser samt en extremt välbesökt gatuparad.

Sedan 2007 har ön varit värd för Maspalomas Winter Pride. Winter Pride Festival är inriktad på Yumbo Centrum och har en rad evenemang från dragshows och liveframträdanden till stolthetparader och poolfester. Det finns något för alla homosexuella resenärer på Winter Pride Festival.

Bear Carnival äger rum på Gran Canaria varje år i mars och är en av världens bästa evenemang för björnar och deras fans. Spredt över ett antal av öarnas mest populära björnfokuserade klubbar och barer, är festivalen en verkligt inkluderande och ikonisk händelse.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna på Gran Canaria

Bläddra bland ett urval av turer på Gran Canaria från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Gran Canaria för din resaFå din guide