Darren Burn och Brian Kelly

The Points Guy, Brian Kelly, om homosexuella resor, HBTQ + -flyktingar och pandemin

Brian fortsatte med att förvandla sin passion för flygmiljoner (gratis resor, i princip!) Till ett imperium.

Brian Kelly är också känd som Punkterna Guy. Hans flygmilresa började 1996 när han var barn. Hans pappa hade byggt upp air miles krediter under åren och hade ingen aning om vad han skulle göra med dem. Brian kom på hur han skulle förvandla flygmilen till en gratis resa till Karibien - en resa som hans familj inte trodde att de hade råd med. Det var en riktig prestation för ett barn. Brian fortsatte med att förvandla sin passion för flygmil (gratisresor, i princip!) till ett imperium. Han berättar för vår chefredaktör, Darren Burn, allt om sin resa.

 

Från Pittsburgh till New York City

 

Han växte upp i Pittsburgh men har alltid velat åka till New York. Brian visste att han var gay från en mycket ung ålder och insåg först när han såg en bild på New Kids On The Block. Men även i en stad som Pittsburgh kände han inte en enda gay person när han växte upp.

När han startade sitt företag 2010 bestämde han sig för att vara öppen med sin sexualitet. "Jag insåg att hälften av min publik förmodligen är republikaner eller människor som inte delar samma åsikter. Jag tänkte i början, ska jag bara vara i garderoben? Men det är inte den jag är. Jag tror att min blogg tog fart är för att jag är äkta. Jag skulle visa mig på resor, dela med mig av mina åsikter och det är vad folk vill ha. Jag har aldrig träffat en enda person som kommit ut och sedan önskat att de hade gått tillbaka i garderoben."

 

Reser världen som en homosexuell man

 

"Resor bryter ner barriärer. En av anledningarna till att vi har sett så mycket framsteg är öppen dialog - när människor ser en homosexuell man som inte ett hot." Brian gör mycket välgörenhetsarbete i Afrika. Även om lagarna mot gay kan vara mycket drakoniska i afrikanska länder, har han vunnit mycket på att utforska den delen av världen.

Dubai har en blomstrande men dold gay-scen. I mindre liberala län upptäcker man ofta att saker och ting är mer komplexa under ytan. "Jag har aldrig haft några problem, så länge jag respekterade kulturen. I allmänhet kan regeringar ha regler men de dagliga människorna i det landet följer dem inte nödvändigtvis... Du kan sova i en king size-säng i Maldiverna eller Dubai med din partner." Diskretion är nyckeln.

"Många resenärer är naiva och tror att USA är en rik regering och att de kommer att rädda dem [om de hamnar i problem]. De brukar faktiskt inte göra det, så jag vill påminna folk om att du inte kan resa och anta att din ambassad kommer att ta dig ut. Du måste verkligen ha ditt förstånd när du reser." Visa ord!

 

Se hela intervjun

 

 

Lyssna som en podcast

 

Lyssna på Apple Podcasts Lyssna på Google Podcasts Lyssna på Spotify

 

Rainbow Railroad i Jamaica och Tjetjenien

 

Rainbow Rainroad är en välgörenhetsorganisation med global räckvidd. De hjälper HBTQ+-personer som utsätts för förföljelse i många olika länder. Brian åkte till Jamaica för att jobba med dem och såg verkligheten av att vara HBT+ i vad som uppfattas som ett av Karibiens mest homofobiska länder. Det är en av de svåraste platserna på jorden att vara gay, säger Brian och som utomstående kände han sig inte hotad själv. Att vara en utlänning med pengar att spendera och flyg tur och retur ger vissa privilegier. Den verkliga utmaningen är för människor som bor i homofoba länder.

Situationen i Tjetjenien är ännu värre. När Brian hörde talas om koncentrationsläger för homosexuella i Tjetjenien han trodde till en början att det var en sensationell rubrik. Det visade sig vara alltför verkligt eftersom fler vittnen delade med sig av sina berättelser om homosexuella utrensningar. "Vi kan alla göra något. Jag började vara värd för några insamlingar och bara öka medvetenheten för jag tror inte ens i homosexuella människor förstod hur illa det var. Rainbow Railroad är inte bara att få ut folk. Det handlar om att acklimatisera dem, få dem jobb och gemenskap."

Brian var pionjär med donationen av flygbolagsmil till välgörenhetsorganisationen för att göra det möjligt för det att boka flyktingars flygbiljetter för att undkomma motgångar.

 

Framtiden för resor efter koronaviruspandemin

 

Så när kommer resor att ta fart i en post-COVID-värld? "Jag tycker att det är otroligt att det redan finns vacciner. Inom de närmaste månaderna, specifikt i USA, kommer de flesta amerikaner att vaccineras till sommaren (2021). Jag tror att med framsteg inom teknik, testning och vaccinet kommer att öppna upp resor. Jag tror att den här sommaren kommer att vara öppen, till viss del. Det kommer dock inte att vara helt öppna gränser och jag tror att sommaren 2022 är när resandet verkligen kommer att studsa tillbaka."

Brian lyfter fram många fördelar som kreditkortsanvändare kan få just nu, särskilt i USA. "Det är bara galet hur mycket du kan tjäna i poäng. Registreringsbonusarna är enorma. Vi är på väg att lansera vår app som kommer att spåra alla dina poäng och sedan också tillhandahålla verktygen för att använda dem. För det är det stora: många människor har sparat poäng. Sommaren 2021 kommer att sammanfalla bra med att folk tror att jag behöver en resa och jag har alla dessa poäng så det kommer inte att finnas någon bättre tid att använda dem."

 

Brian Kellys Bucket list

 

När resan kommer tillbaka vill han besöka Machu Picchu innan den blir överfull igen. Galapagosöarna och Ecuador är också högst upp på listan. Brian citerar Gay Oktoberfest i München som en måste-se-festupplevelse. Alla tyskarna och turisterna i traditionell klädsel dricker öl från kl. 7. Vad kan gå fel?

Ta reda på mer om hur du samlar in flyg miles och poäng på Punkterna Guy.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i New York City

Bläddra bland ett urval av turer i New York City från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in New York City för din resaFå din guide