Gå till New York

Gay New York City Guide

Planerar du en resa till New York? Vår gay New York stadsguide ger dig alla de bästa tipsen för att utforska Big Apple

 

Gå till New York

New York

New York, ofta hyllad som den mest spännande staden i världen, är en plats du måste se minst en gång i livet. Det är hem för en av världens största och bästa gayscener. Du hittar oändliga ikoniska platser. Så många filmer utspelar sig i New York - det känns som att du redan har varit innan du ens anländer.

New York är den tätbefolkade staden i Amerika. Om New York var ett självständigt land skulle det vara bland de tio rikaste länderna i världen. Det är ett kulturellt, media- och finansiellt kraftverk och vackra människor strömmar till sina gator i jakten på Big Apple-drömmen.

Stonewall National Monument New York

Gaybarer och klubbar i New York

New York kan skryta med en gay-scen i världsklass. HBT + -amerikaner har länge sett New York som en säker tillflyktsort. Innan sociala attityder blev mer liberala var New York platsen att vara om du var homosexuell. Det är fortfarande hem för en av världens största HBT + -grupper.

New Yorks gayscen brukade vara centrerad kring Greenwich Village, tillsammans med New Yorks bohemiska scen. Den största gayscenen i New York idag finns i Hell's Kitchen. Några av våra favoritböcker i Hell's Kitchen inkluderar Industri och Flammande sadlar. Alla är populära bland turister. Om du planerar en stor gaykväll i New York är Hell's Kitchen rätt plats. Vi har en fullständig guide till Hell's Kitchens gay-scen här.

East Village är också hem för en stor homosexuell scen. En av de bästa gaybarerna i East Village är Klubben Cumming. Det är uppkallat efter skådespelaren Alan Cumming, om du undrar! Alldeles intill East Village hittar du Greenwich Village, som är hem för New Yorks mest kända gaybar: Stonewall Inn. Stonewall är naturligtvis födelseplatsen för homosexuell befrielse.

New Yorks skyline från Central Park

Gay-Populära hotell i New York

New York har inte riktigt gayspecifika hotell, som Berlin eller Palm Springs har. Som en av de mest gayvänliga städerna i världen kan homosexuella resenärer förvänta sig att känna sig välkomna på alla hotell i New York.

Ett av de bästa områdena i New York för hotell är Greenwich Village / Chelsea. Här hittar du några av våra mest bokade hotell i New York. Standard High Line är särskilt populärt för homosexuella resenärer. Det är värd för en anmärkningsvärd fest under Pride och har en fantastisk takbar. Det är också en kort femton minuters promenad från det ikoniska Stonewall Inn.

James New York är också ett av våra mest bokade hotell. Det ligger i SoHo nära Brooklyn Bridge. Både Greenwich Village och Chelsea ligger inom bekvämt gångavstånd. Ett elegant och pålitligt val för din vistelse i New York. Många turister kommer att bo på Times Square, men vi skulle inte rekommendera det om du inte bländas av det starka ljuset.

Kolla in vår fullständiga Hotellguide i New York här. Du kan också granska våra Lyxhotell i New York om du vill plaska ut.

Metropolitan Museum of Art New York HBT

Gay kultur i New York

New York har en legendarisk gay kulturell scen. Alla homosexuella resenärer i New York bör besöka Leslie-Lohan-museet. Det ligger i SoHo och det är ett av de enda museerna för HBT + historia och kultur på jorden. Du kommer att se berömda konstverk av stora HBT + artister, som Andy Warhol. Du kommer också att se queer nyfikenheter från okända New Yorkers. Ett av de mest spännande museerna i New York är Museum of Sex. Det är helt enkelt ett museum tillägnad sex.

Den ikoniska Metropolitan Museum of Art är också ett måste att besöka - det är hem för några av de mest kända konstverken i världen samt där den legendariska Met Gala hålls varje år.

New Yorks teaterplats är utan tvekan den bästa i världen. Naturligtvis är många teaterutövare HBT +. Duplex är en ikonisk teater i Greenwich Village. Några stora gayikoner har uppträtt här, inklusive Barbra Streisand och Joan Rivers. Kolla in vår fullständiga guide för gaykultur i New York här. Var noga med att utvidga dig mellan allt festande och ätande. Läs vår fullständiga guide till New Yorks HBT+-landmärken.

Saker Att Göra I New York

Listan är verkligen oändlig, så vi tänkte peka på de bästa valen.

 

 

  • Se Frihetsgudinnan
  • Besök Ground Zero och 9/11 Memorial and Museum
  • Titta på en Broadway Show
  • Gå i Central Park
  • Handla på Fifth Avenue
  • Kolla in gaybarerna på Hell's Kitchen
  • Ta kaffe i Chelsea
  • Besök toppen av klippan för fantastisk utsikt över New York
  • Besök Metropolitan Museum of Art
  • Popa över floden till Williamsburg i Brooklyn (Läs mer: Brooklyn Gay Guide)

 

 

Besök Central Park i New York

Gay par i Central Park New York

Inget besök i New York är komplett utan ett besök i den ikoniska Central Park. Beläget mellan Upper West och Upper East Sides på Manhattan, är det den perfekta platsen för en romantisk promenad bland de trädkantade stigarna. Det är den mest besökta parken i hela USA med tiotals miljoner besökare varje år.

Gaybadhus i New York

New Yorks gaybadhus och bastu-scen var legendarisk, men det var länge sedan. På höjden av hiv-pandemin stängdes badhusen ner. Även om vissa gaybadhus öppnade igen, återhämtade de sig aldrig riktigt. New Yorks gaybadhus och bastur är inte ett plåster på vad du hittar i Berlin eller London. Som sagt, vi har en guide till de återstående gaybadhusen i Big Apple.

Att komma till New York

Du kan flyga till New York City via John F. Kennedy International Airport eller LaGuardia Airport. Vissa resenärer kommer att flyga till Newark Liberty International Airport i New Jersey och åka därifrån.

Du kan ta tunnelbanan från JFK Airport till Manhattan. Det kostar cirka $ 10 och tar drygt en timme. Det är lite snabbare att ta pendeltåget. Du kan också få en taxi för cirka 60-70 dollar. En privat överföring är sannolikt det snabbaste alternativet.

NYC

Vanliga frågor om New York

Att ta sig runt i New York

New York är en upptagen, tätbefolkad stad. Människor tenderar att gå snabbt. Naturligtvis har New York ett kollektivtrafiksystem i världsklass. Grand Central Station är världens största och mest trafikerade tågstation.

Tunnelbana

Det enklaste och mest ekonomiska sättet att ta sig runt i New York är tunnelbanan. New York är enormt så du behöver definitivt kollektivtrafik för att ta dig runt. Tunnelbanan går 24 timmar om dygnet och det är relativt billigt. Betydligt billigare än London Tube, till exempel.

Busshållplats

Det är lätt att ta sig runt New York med buss. Som sagt, New York är en mycket hektisk stad så bussar kan fastna i trafiken. Du kan också få en biljett till Hop-On-Hop-Off-busstjänsten - vilket kan vara ett bra sätt att se New York.

Taxi

New Yorks taxibilar är världsberömda. De är gula och du har sett dem i tusen filmer. Tänk dig att du är Carrie Bradshaw när du springer ut på gatan och gråter ”Taxi”.

Är New York säkert?

New York infekterades med brott på 70- och 80-talet. Det var känt som Rotten Apple på grund av dess fruktansvärda mord och mugging. Saker började förändras på 90-talet och New York är nu en av de säkraste städerna i Amerika.

När ska man besöka New York

April-juni anses vara den bästa tiden att besöka New York. September-november är också en populär tid. Oktober kan vara en dyrare månad att besöka. New York är inte en säsongsbetonad stad – det är staden som aldrig sover. Tiden du besöker beror verkligen på vilken typ av New York-upplevelse du letar efter. Det finns egentligen ingen dålig tid att besöka Big Apple. Julen är också populär - se till att kolla in ishallen på legendariska Rockefeller Center.

Röktillbehör

New York förbjöd rökning på offentliga platser och utvecklade ett rykte för att vara en rökfri stad. Att det kan vara. Om du är rökare kan du fortfarande röka ganska enkelt. Du måste bara dyka ut och röka på gatan. Du kan inte röka inomhus eller på bar- eller kaféterrasser. Människor ger dig inte ont för att röka i New York om du inte blåser rök direkt på dem!

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.