De bästa TikToks i Washington DC: Saker att göra i Washington

De bästa TikToks i Washington DC: Saker att göra i Washington

Med över en miljon videor som laddas upp till TikTok varje dag, kan du spendera timmar på att titta igenom saker som människor upptäcker i städer över hela världen. Förr i tiden (som för bara några år sedan!), om du ville ta reda på saker att göra på en destination eller hitta ställen att äta på, måste du skaffa en stadsguide eller söka i timmar på forum på internet. Tack vare TikTok kan du nu få inspiration och hitta äkta dolda pärlor på under en minut. 

Vi har gjort det tunga arbetet åt dig och hittat de bästa TikToks för en resa till Washington, DC som tar dig till mer än bara Vita huset! 

1) Toppplatser att besöka i Washington, DC 

@florencemaillot Toppplatser i Washington, DC✈️ #washington #A.D #dctiktok #dcfinds #thingstodoindc #resa ♬ Following the Sun - SUPER-Hi & Neeka

Denna TikTok är förmodligen den mest omfattande vi upptäckt och täcker i stort sett alla toppplatser i Washington, DC. 

Utforska CityCenter DC, en vackert inredd utomhusgalleria i Penn Quarter med exklusiva butiker och fina restauranger.

Nästa upp, Vita huset. Din resa till DC skulle inte vara komplett utan att se en av de mest välkända byggnaderna i USA! Ta en promenad eller cykla längs National Mall för att upptäcka andra ikoniska minnesmärken och monument, såväl som Capitol. 

För ett stort urval av internationella restauranger, besök Washington hamn (ja det har U i sin stavning!), även känd som Georgetown Waterfront. Det finns massor av roliga saker att göra året runt - i november förvandlas fontänen till en ishall! 

Från vattnet kan du ta dig upp till den charmiga stadsdelen Georgetown med sina kullerstensgator, trendiga restauranger och intima livemusikställen. Kända för sin federalistiska arkitektur, tegel- och ramhus och gods går tillbaka till så tidigt som på 1700-talet! 

Georgetown

Georgetown är känt för sin federalistiska arkitektur och livliga gator.

Från Georgetown gå till Chinatown - njut av stadens bästa asiatiska restauranger i detta historiskt område som är dekorerat med lyktor. 

Farragut Square är ett nav i centrala DC i mitten av det livliga kommersiella distriktet. Du kommer att hitta massor av foodtrucks som omger den, särskilt när evenemang äger rum; som filmvisningar, yoga i parken eller konstinstallationer. 

Om du någonsin har varit i NYC vet du Grand Central Station. Washington, DC:s version är Union Station, en elegant och restaurerad station med shopping och underhållning. En måste se! Medan du är på stationen, varför inte ge dig ut och besöka Alexandria? Den här lilla staden vid Potomacfloden ligger bara 15 minuters tågresa från DC och har en vacker gammal stad, tegeltrottoarer och välbevarade byggnader från 18- och 19-talet. Besök Gadsby's Tavern Museum, där grundarna brukade äta middag, eller promenera längs kajen och njuta av färsk fisk och skaldjur. 

2) Gratis platser att besöka i Washington, DC 

@slctravels gratis platser att besöka i washington dc!!🤩✨ #visitwashingtondc #travelbucketlist #bästa stället att besöka #freethingstodoindc #freeplacestogo #A.D #utforskatc ♬ Tro mig - Navos

Att åka på semester, särskilt en storstadssemester, kan bli riktigt dyrt. Men att utforska de häftigaste platserna i staden behöver inte bryta banken. Denna TikTok tar oss genom fantastiska aktiviteter och platser att upptäcka i Washington, DC gratis! 

Bara 30 minuter norr om Washington, DC, längs Potomac River, kan du hitta Great Falls Park. Denna lilla nationalpark har några kraftfulla forsar och vattenfall med vandringsleder i närheten. Perfekt för att tillbringa en dag i naturen, picknick och kajakpaddling. 

USA:s nationella arboretBesök US National Arboretum för att se träd, buskar och örtartade växter från hela världen. 

Washington, DC har över 70 unika museer att utforska - och många av dem är helt gratis! Stadens mest kända och populära museer är Smithsonian som t.ex Nationalmuseet för naturhistoria, den National Museum of African American History and Culture, Och den National Zoo. Det skulle ta dig några bra veckor att ta dig igenom dem alla, så du kommer alltid att ha något nytt att besöka när du återvänder till Washington, DC. 

De flesta museer ligger längs National Mall. Det är också här du kan hitta USA:s botaniska trädgård, den äldsta kontinuerligt verksamma botaniska trädgården i USA. Det grundades 1820 och ligger på Capitoliumområdet och har en vinterträdgård, en fjärilsträdgård, ett sällsynt växtgalleri och mycket mer. Den enorma vinterträdgården är uppdelad i separata rum, som alla simulerar olika livsmiljöer som öknen, djungeln och till och med urväxter! Detta är ett absolut måste i DC och USA. 

Washington MonumentBesök National Mall för historiska monument, minnesmärken och museer.

Har du någonsin velat veta hur presidenten lever? Du kan! Vita huset är öppet för offentliga självguidade turer, se bara till att boka ditt besök i god tid genom antingen din lokala kongressrepresentant eller för internationella besökare genom din lokala amerikanska ambassad. Du kan besöka fredag ​​och lördag morgon. Om du vill bli guidad rekommenderar vi en rundtur i Capitolium. Detta är öppet från måndagar till lördagar och har några olika utställningar att utforska. Återigen, se till att boka ditt besök i förväg. 

Bara några minuter från Capitol Building, i Capitol Hill-området i DC, ligger det största biblioteket i världen - Library of Congress. Den har ett outgrundligt antal på över 170 miljoner föremål på plats på över 470 språk, och är även värd för konserter, föreläsningar och utställningar. För att komma in behöver du få ett tidsbestämt pass (gratis), och du kan bara använda föremål på plats. Även om du inte är en bokmask är det ganska fantastiskt att besöka det största biblioteket i världen. 

Inte riktigt i centrum av staden, men ganska nära djurparken, kan du hitta Washington Nationalkatedralen. Även om USA inte är känt för sina religiösa byggnader, är denna katedral den sjätte största i världen. Njut av den natursköna utsikten från toppen eller lyssna på ett orgelspel. Denna katedral har varit platsen för presidentbegravningar och många historiska ögonblick, inklusive den sista söndagspredikan som hölls av Martin Luther King Jr. 

3) Coola platser i DC som jag önskar att jag kunde uppleva för första gången igen

@jessicarosehood åh vad jag skulle ge för att se dessa för första gången igen. Kommentera din nedan! #A.D #dctiktok #washingtondc #dcting #thingstodoindc #dctok ♬ Bara ett moln borta - Pharrell Williams

Vissa platser är så vackra, så hisnande, så minnesvärda, ingenting kommer någonsin att komma i närheten av den känslan du hade när du såg dem för första gången. Här är fem platser i Washington, DC som får dig att känna precis det. 

Smakämnen Hirshhorn Museum är ett konstmuseum med en skulpturträdgård nära National Mall. Det är det nationella museet för modern och samtida konst, med evenemang och regelbundet växlande utställningar av internationellt kända konstnärer. Det som gör detta konstmuseum speciellt och sticker ut är hur det utforskar vår tids konst och idéer dess sinneböjande utställningar och installationer. En installation som har tagit över internet nyligen är "One with Eternity" av Yayoi Kusama, som är uppslukande och interaktiv. Du kan också vandra genom den fridfulla skulpturträdgården och torget, eller träffa din favoritkonstnär vid ett evenemang på museet. Inträde är gratis. 

Det finns mer för både konstälskare och tekniknördar: den ARTECHOUSE DC är ett först i sitt slag konstrum med roterande uppslukande installationer. Bara en kort promenad från Washington Monument, ger ARTECHOUSE dig experimentella upplevelser centrerade kring konst, vetenskap och teknik. Om det här inte är så meningsfullt för dig, föreställ dig bara den totala motsatsen till ett typiskt museum. Och om det fortfarande inte är vettigt, så finns det en futuristisk cocktailbar på plats som hjälper dig att förstå allt! Du måste se det för att tro det. Det är öppet sju dagar i veckan. 

Att se Japan under körsbärsblomningssäsongen är definitivt en bucket list-resa. Tills den drömmen går i uppfyllelse kan du besöka Tidvattenbassäng under våren för ett lika vackert skådespel. Tidal Basin är en konstgjord reservoar mellan Potomac River och Washington Channel, vid National Mall. Det byggdes på 19-talet och ger en vacker och fridfull paus från stadens brus och liv. Körsbärsblomningsfestivalen äger vanligtvis rum mellan mars och april, då de vackra blommorna blommar och ger staden en mjuk rosa touch. Paddelbåtar kan också hyras för en unik utsikt över staden. 

TidvattenbassängBesök Cherry Blossom Festival i Tidal Basin mellan mars och april.

Alla älskar en bra marknad, eller hur? Beläget i hjärtat av den historiska stadsdelen Capitol Hill, kan du hitta Östra marknaden, en enorm offentlig marknad inrymd i en tegelbyggnad från 19-talet. Vandra genom hundratals försäljare som erbjuder färsk lokalproducerad och producerad mat. På helgerna fylls gatorna och torg runt Eastern Market upp av lokala bönder som säljer färskvaror, liksom loppmarknaden med antikviteter, lokalt tillverkad konst och hantverk och etiskt importerade varor. 

Sist men inte minst på vår lista finns en plats som heter Urban Roast. Detta familjeägda kafé och cocktailbar lovar en oförglömlig upplevelse, oavsett om du njuter av en gourmetkaffe, en specialitetscocktail eller en av deras moderna delade tallrikar. Detta är förmodligen en av de mest instagrambara platserna i DC, särskilt vid jul. Väggar på insidan är täckta av blommor, säsongsbetonad dekoration hänger i taket och neonskyltar lyser i bakgrunden. Du kommer inte att kunna välja mellan att fota maten eller platsen!

4) Välkommen till den enda HBTQ+-kyrkogårdsavdelningen i världen 

@ghostlyarchive Lycklig #pridemonth från den enda kyrkogården med HBTQ+-avdelning #kyrkogård #kyrkogård #cemeterytiktok #graveyardtiktok #gravsten #washingtondc #fy ♬ Lo-fi hiphop - NAO-K

Många besöker Arlington National Cemetery när de åker till Washington, DC eftersom det är precis över floden i Virginia och du kan besöka graven till John F Kennedy och Jackie Kennedy Onassis. Men om du vill hylla några välkända HBTQ+-aktivisters gravar, bör du besöka Kongressens kyrkogård som har en "homohörna". Beläget nära Capitol Hill, är det viloplatsen för många kongressmedlemmar som dog i tjänst, såväl som andra regeringstjänstemän. På "gay corner" hittar du gravstenar för många viktiga homosexuella rättighetsaktivister som Frank Kameny och Leonard Matlovich, en gay Vietnam-veteran som avskedades från militären för sin sexuella läggning. På hans gravsten hittar du de gripande orden: "När jag var i militären gav de mig en medalj för att ha dödat två män och en utskrivning för att jag älskade en." 

Sektionen har blivit en inspirerande samlingsplats för de levande, där Matlovichs grav är en helgedomsliknande mittpunkt. Många homosexuella par har gift sig framför minnesmärket, yogapass äger rum i kapellet och även filmkvällar äger rum då och då. Men oavsett hur du väljer att hedra de döda förblir den här sidan en viktig HBTQ+-sajt i USA:s huvudstad. 

För mer information om vad Washington, DC har att erbjuda, besök Washington.org/HBTQ.

Läs mer om Washington, DC på TravelGay! The Essential HBTQ+ reseguide till Washington, DC och Ikoniska HBTQ+-ställen att besöka i Washington, DC.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Washington DC

Bläddra bland ett urval av turer i Washington DC från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Washington DC för din resaFå din guide