Rainbow Retreat - En Tasmanian Sanctuary

Rainbow Retreat - En Tasmanian Sanctuary

För tolv år sedan dödade Melbourne-invånarna Peter och Ian stadslivet och hitta sin egen speciella plats.

I Tasmanien upptäckte de vad som nu är Rainbow Retreat av misstag efter att ha besökt en annan närliggande fastighet. De blev omedelbart kär i den fantastiska naturliga miljön och fantastisk havsutsikt.

Peter och Ian byggde sitt eget hus och sedan tre fristående stugor för besökare, tillsammans med en djurräddnings- och rehabiliteringsreservat.

Varje besökarstuga har en dubbelsäng, fåtöljer framför en vedspis, ett matbord och ett fullt utrustat kök med gasspis och kylskåp. TV: n, lamporna och varmvattnet drivs alla av solenergi. Regnvatten samlas upp från taket på huvudhuset och lagras i tyngdkraftsmatningstankar för att förse hytterna med en vattentillförsel för duschar, tvätt och toaletter.

Men det är den hisnande havsutsikten och ett överflöd av vilda djur som verkligen gör Rainbow Retreat en speciell plats.

Wallabies kommer att vänta utanför din dörr (Peter ger hjälpsamt en balja med specialfoder) och du kommer nästan säkert att se wombats och possums. Läget är en utmärkt bas för att utforska Tasmaniens nordöstra kustlinje, inklusive den närliggande Eldbukten och den fantastiska Wineglass-bukten.

Rainbow Retreat är en miljöreträtt i alla avseenden. Förvänta dig inte de faciliteter du hittar på ett hotell. Peter och Ian kommer dock att ladda dina mobiltelefoner och bärbara datorer i huvudbyggnaden. Dricksvatten och förnödenheter för en kontinental frukost tillhandahålls och kylen är fylld med vin och öl. Och om du väljer, förbereder Ian en utsökt hemlagad middag och levererar den till din stuga.

Denna anmärkningsvärda "borta från allt" som har naturen bokstavligen knackar på din dörr (wallabies!), Hanteras av ett ganska underbart homosexuellt par.

Om du besöker Tasmanien, se till att du planerar att tillbringa minst två nätter på Rainbow Retreat.

För mer information om gay Tasmanien, klicka här.

För mer information om Rainbow Retreat, klicka här.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Tasmanien

Bläddra bland ett urval av turer i Tasmanien från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Tasmanien för din resaFå din guide