Michael & Matt

Michael & Matt reser världen som homosexuella män

Reser världen med Michael & Matt

Michael och Matt träffades via Youtube 2013. De beskriver sig själva som "två resebesatta makar från Portland, Oregon."

Matt lade upp en video som kommer ut och ett år senare postade Michael ett svar. Michael bodde i Nebraska eller "USA:s döda centrum", som han kallade det. Han flög till Seattle att träffa Matt för första gången.

Efter fyra år i Nebraska flyttade de till Portland. Som Matt säger "Vi gick från noll till hundra riktigt snabbt. Vårt första intryck av varandra var vår kommande berättelse. Vi var i ganska lika situationer. Båda av oss hade religiös bakgrund när vi växte upp. Michael var på väg att gå på tandläkarskola och Jag var på väg att söka till läkarutbildningen."

Michael & Matt

Matt hade redan byggt upp en närvaro på Youtube, men Michael var orolig över att bli för synlig på sociala medier innan han gick in i den professionella världen. Kommer inte folk att anställa dig om de ser något de inte gillar? Han har sedan dess insett att sociala medier inte kommer att hålla dig tillbaka i ditt yrkesliv: "Om du inte bara gör Only Fans!"

Kommer ut

Vilka råd skulle de ge människor med mer konservativ bakgrund? "Säkerhet är prioritet nummer ett. Så om det inte är säkert att komma ut, skydda dig själv. Det är viktigt att inse att utanför din bubbla kan du bli accepterad. Du kan hitta hopp på nätet också. Du kan hitta andra människor i liknande omständigheter, dela berättelser och att ha chansen att vara öppen."

Se hela intervjun

Hur hittar du framgång på sociala medier?

De har byggt upp en hel del följare på nätet. Finns det en formel? "Det måste finnas någon metod för galenskapen. Det här är kopplat till den sista frågan. Hur hittar man en gemenskap när man känner att man inte kan komma ut?" För Matt som ägde rum på gymnasiet: "Jag var femton, Youtube var nytt och det var inte mycket buzz om det. Jag letade efter ett sätt att göra videor för Myspace. Jag såg folk göra videobloggar och gick ner i kaninen. hål. Jag hittade människor som jag som gjorde det och många av dem var inklädda också. Jag knöt djupa kontakter tidigt. De växte ut. Jag ser människor som Tyler Oakley göra fantastiska saker. Vi har gjort Youtube i flera år. ."

De gick också vidare Instagram och TikTok när de nya plattformarna dök upp. "Om du inte publicerar innehåll regelbundet kommer du inte att växa. Folk är också intresserade av att se ett homosexuellt par leva sina liv. Det är en publik som vi har anlitat. Du kan satsa på mode eller resor, etc. När du" har hittat den nischen måste du också hitta glädje i den. Om du inte gör det är det inte lätt att få folk att följa med dig på den resan. Internet är också ett äkthetstest. Om du lägger upp något kan folk se igenom det . Är den här personen autentisk eller är detta clickbait?"

Matt undviker Clubhouse och Snapchat eftersom han inte gillar att använda dem särskilt. Detta är verkligen nyckeln om du vill lansera dig själv på sociala medier: hitta en plattform du gillar och förbli autentisk. Dansa inte runt på Tiktok om du inte verkligen vill. Du kan inte fejka det förrän du gör det på sociala medier.

"Jag har alltid använt internet för att ventilera, för att bearbeta tankar och studsa idéer från andra människor. Det är där jag får min inspiration. Jag har alla dessa tankar och jag måste släcka dem annars kommer jag att explodera."

Michael & Matt

Lyssna som en podcast

Lyssna på Apple Podcasts Lyssna på Google Podcasts Lyssna på Spotify

Vandring över natten i Chiang Mai

Resor har spelat en stor roll i både Michael och Matts liv. Matts resor lärde honom många saker, inte minst att älska Portland, hans hemstad. Innan han reste tyckte han att det var den tråkigaste platsen i världen. Att se världen tillät honom att se det verkliga värdet av den. Även om många amerikaner inte har pass, är antalet mycket högre bland HBT+-amerikaner.

De hade sina gay smekmånad i Thailand. "Vi åkte i juni - det är väldigt varmt i Thailand i juni! Jag älskar att gå av planet och känna att jag är i en annan värld." De hade rest runt i Europa och Sydamerika innan smekmånaden, men Thailand var något annat.

Matt bokade större delen av resan och Michael upptäckte, till sin fas, att en vandring över natten Chiang Mai skulle äga rum. Det var en liten rundtur ledd av en lokal. Juni är regnperioden så det öste ner hela natten. De satte sig i en liten lastbil och körde i några timmar. De hade fem minuter på en marknad för att köpa förnödenheter. Vandringen började i ett risfält. De hade ett paraply mellan sig och använde en soppåse som poncho. De var tvungna att bekämpa läckage under en sju timmar lång vandring. På toppen av en kulle möttes de av vad som skulle ha varit en fantastisk utsikt, men det var bara dimma så de kunde inte se någonting.

Även om vandringen var en ganska vild upplevelse, anser de att den vid närmare eftertanke är en succé. Det är en historia du inte kommer att glömma, åtminstone. När du reser som ett par måste du göra kompromisser - även sju timmar långa vandringar på natten.

Bucket list destinationer

Kanske den mest överraskande destinationen de föll för är skottland. Bortsett från Matts matförgiftningsupplevelse på sin första resa (grillad marulk!), har de haft stor glädje av den nordligaste delen av Storbritannien. Skottland "var som en sida sliten ur en sagobok."

Deras favorit årliga destination är Puerto Vallarta. Det finns ett direktflyg från Portland så det är lätt att komma åt. Den har också en enorm gay-scen och den är mer autentisk mexikansk än många andra turistattraktioner – som t.ex. Cancun. Du kan åka på båtturer, utforska matplatsen och till och med ta en utflykt till djungeln.

De besökte nyligen New Orleans och har några rekommendationer. Bourbon St kan bli ganska hektiskt men det finns massor att se i Downtown. Du kan också prova en cykeltur och upptäck New Orleans historia: hem för voodoo, jazz och Mardi Gras. Till sist frågade vi vart de vill åka härnäst.

Michaels bucket list: Australien och Nya Zeeland

Plats att besöka igen: Japan

Matts bucket list: Indien

Plats att besöka igen: salamanca

Följ Michael och Matt vidare Instagram eller besök MichaelAndMatt.com.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Chiang Mai

Bläddra bland ett urval av turer i Chiang Mai från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Chiang Mai för din resaFå din guide