doi-inthanon-nationalpark-nära-chiang-mai-thailand

Gay Chiang Mai · Stadsguide

Planerar du en resa till Chiang Mai? Då är vår stadsguide för Chiang Mai något för dig.

doi-inthanon-nationalpark-nära-chiang-mai-thailand

Chiang Mai เชียงใหม่

Chiang Mai är den största och mest kulturellt viktiga staden i norra Thailand. Chiang Mai ligger 700 km norr om Bangkok och har blivit ett allt modernare och lockar miljoner besökare varje år.

Provinsen som omger staden har fantastiska landskap, skogar, berg, floder, sjöar, vattenfall och erbjuder möjlighet till många olika äventyr, från att åka forsar till elefantsafari.

 

Gay scen

Många homosexuella resenärer tror felaktigt att en semester i Thailand bara handlar om vackra stränder i söder och nattlivet i Bangkok. Men det här är bara halva historien. Den norra regionen, särskilt Chiang Mai och Chiang Rai, erbjuder en mycket annorlunda miljö med många intressanta aktiviteter du kan njuta av.

Förutom sin rika kultur och rikliga natur, erbjuder Chiang Mai en liten, avslappnad homosexuell scen. Det finns vänliga Gaybarer och Gay bastur där lokalbefolkningen och besökare möts och umgås. Gay massage spa och retreater är ganska populära.

För många år sedan centrerade det främsta homosexuella nattlivet kring The Night Bazaar, Chiang Mais främsta turistmål. Men tiderna har förändrats. Idag finns mycket av stadens gaybarscene i områdena ChangPuak och Nimmanhaemin, som ligger nordväst om Gamla stan.

Fler gayägda företag som restauranger och pensionat är utspridda runt staden. Och i allmänhet är Chiang Mai väldigt homosexuell och välkomnande eftersom det är känt att lokalbefolkningen har en äkta, lättsam attityd.

 

Att komma till Chiang Mai

Det snabbaste och enklaste sättet är att flyga från Bangkok. Chiang Mai International Airport (CNX) hanterar både inrikes och regionala internationella flygningar. Flygtiden från Bangkok är ungefär en timme. Flera lågprisflygbolag erbjuder flygningar dagligen.

Med buss

En mängd olika dagliga bussar avgår på ett regelbundet dagligt schema från Bangkoks norra bussterminal (Mo Chit) och erbjuder olika val av pris, komfort och hastighet. Restiden är cirka 10 timmar.

Med tåg

Tjänster från Bangkoks tågstation Hualamphong avgår enligt ett vanligt dagligt schema och tar 12-15 timmar att nå Chiang Mai. Olika klasser finns tillgängliga.

doi-suthep-tempel-komplex-Chiang-Mai-ThailandWat Doi Suthep - ligger 15 km från Chiang Mai centrum

Att ta sig runt Chiang Mai

'Songthaew'

Dessa täckta pick-up lastbilar har två långa bänkstolar bak och är vanligtvis i röd. Vissa plockar upp passagerare på vägen som ska samma väg, medan andra inte följer en specifik rutt och bara strövar runt på huvudgatorna runt marknader, tempel eller buss-/tågstationerna.

Songthaew (eller röd lastbil) är bekvämast om du ska någonstans specifikt. Förvänta dig att betala minst 20 baht var som helst inom stadsmuren och 40-60 baht utanför.

Av tuk-tuk

Tuk-tuks är ett snabbt sätt att ta sig runt. Förvänta dig att betala 30-40 baht för en kort hop och 50-10 baht för längre sträckor, beroende på dina förhandlingsfärdigheter.

Med taxi

Chiang Mai har mätt taxibilar, men du kan behöva förhandla om en fast biljettpris. Generellt sett kan du inte hyra taxibilar på gatan. Ditt hotell kan ringa en taxi åt dig eller så kan du kontakta enskilda förare på mobilnumren som visas på deras fordon.

Med moped eller motorcykel

Mopeder är ett billigt och bekvämt sätt att ta sig runt i staden eller nå de avlägsna sevärdheterna. Det finns många uthyrningsdräkter i stan, även om de flesta pensionat kan ordna uthyrning. Ett giltigt internationellt förarkort krävs inte för att åka.

Med cykel

Trafiken inuti de gamla stadsmurarna i Chiang Mai är tillräckligt långsam för att göra cykling till ett säkert sätt att ta sig runt. Cykeluthyrning är rikligt och kostar cirka 30-250 baht per dag.

med bil

Biluthyrning finns både i stadens centrum och på flygplatsen.

 

Var man kan bo i Chiang Mai

Chiang Mais mest populära områden inkluderar Gamla stan, nära Ping River eller nära Nimmanhaemin Road. För vår lista över rekommenderade hotell, besök vår Gay Chiang Mai Hotell, Budgethotell och lyxhotell sidor.

Royal Flora Ratchaphruek Garden

Saker att se och göra

Doi suthep - berömt och viktigt tempel med utsikt över staden från sin abborre på bergssidan. Den ligger cirka 3,500 300 fot över havet och är tillgänglig via en brant trappa med cirka XNUMX trappsteg.

Chedi Luang-templet – Detta imponerande tempel byggdes för cirka 600 år sedan och huserade en gång den dyrbara Emerald Buddha.

Doi Inthanon National Park - Thailands högsta berg erbjuder en av de bästa platserna för fågelskådning. Andra attraktioner inkluderar tvillingstupor tillägnad kungen och drottningen (se bilden högst upp på denna sida) och vattenfallet Wachiratarn.

Chiang Mai Zoo – Den här djurparken hyser mer än 6,000 XNUMX djur i en miljö som består av två vattenfall, reservoarer, en öppen park, campingplatser och djuruppfödningsområden.

Drottning Sirikit Botaniska trädgårdar - innehåller många vegetationstyper inklusive några sällsynta arter. Den bästa tiden att se blommorna i blom är under den svala årstiden.

Royal Flora Ratchaphruek Garden - trädgården rymmer många växt- och blomarter från Royal Flora Ratchapruek Fair 2016. Platsen har också unika och delikata konstverk och arkitektur som speglar naturen och thailändsk kultur.

Nattbasar - bra ställe att köpa lokalt hantverk, souvenirer, silver och andra lokala föremål, beläget nära stadens centrum.

Elefantläger - populär aktivitet för besökare till Chiang Mai. Det finns många elefantläger att välja mellan, varav de flesta erbjuder hämtning och avlämning. Vi rekommenderar Patara elefantfarm.

elefantridning-nära-chiang-mai

Krathong Law (lokalt känd som YiPeng - en traditionell festival som hålls i november där människor flyter behållare dekorerade med blommor och tända ljus på vattenvägarna. Lanna-stilade himmelslyktor (kända i Chiang Mai) använder varmluftsballonger, gjorda av papper och skjuts upp i luften.

Orchid gårdar - trädgård och återförsäljare av olika thailändska orkidéblommor

 

När ska Besök

Chiang Mai är fantastiskt att besöka året runt, även om högsäsongen är på vintern (december-januari) när vädret är lite svalare, och särskilt kyligt uppe på bergen.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.