Travel Gay Möter Macy Gray

Travel Gay Möter Macy Gray

Vi hade nöjet att intervjua den legendariska Macy Gray

 

Macy Gray är tillbaka. Hennes röst har aldrig låtit bättre och hon gör fortfarande djärva musikaliska uttalanden. Vi pratade med henne för att få veta mer.

 

Macy Gray är en R&B- och soullegend. Kommer från Ohio, hon har en av de där rösterna du omedelbart känner igen. När hon sjunger en låt förvandlar hon den till en Macy Gray-låt. Hennes första album Om hur livet är blev en global succé 1999.

Hennes senaste låtar bevisar att hon fortfarande är i toppen av sitt spel. Undone är en stämningsfull kärlekslåt med en mycket iögonfallande video med Frankie Grande. Hans syster är Ariana Grande - Macy gjorde en duett med Ariana på henne Farlig kvinna album.

Discolåten är ganska kontrast från Undone. Det är en funky, feel-good-låt som påminner om discoklassikerna Donna Summer och Sylvester. Vi pratade med Macy för att ta reda på mer om hennes senaste låtar, hennes ikoniska röst, hennes HBT+-fans och hennes resplaner.

Macy Gray

 

Undone av Macy Gray - med Frankie Grande i huvudrollen

 

Vi började med att diskutera Undone. "Det handlar om vad kärlek kan göra med dig, hur den kan göra dig till ingenting och få dig att göra saker du aldrig trodde att du skulle göra." Videon innehåller Frankie Grande i drag, vilket ger låten mycket liv.

Macy kontaktade Frankie efter att ha beundrat hans framträdanden i sociala medier under lockdown. Han skulle lägga upp videor där han sjöng showlåtar med sin distinkta, galna men charmiga energi. "Han skulle alltid vara toplös och han skulle ha gjort allt det här sminkningen. Han skulle göra de här Broadway-låtarna - saker du gör när du tror att du är ensam, men han skulle göra dem på sociala medier. Jag tänkte så här snubbe är vild!" Macy hade hittat stjärnan till sin senaste video.

 

Lyssna som en podcast

 

Lyssna på Apple Podcasts Lyssna på Google Podcasts Lyssna på Spotify

Var det hans idé att göra det i drag? "Nej, det var min idé. Det är en snabb bild av honom med tejp över bollarna - det var hans idé!" Om du inte har sett videon än, vad väntar du på?

Smakämnen Undone video är också en hyllning till Macys HBT+-fans. Hennes musik har alltid gett resonans hos HBT+-personer - många dragqueens har läppsynkat för livet till Jag försöker över åren. Macy pratade med oss ​​om en speciell koppling till sina HBT+-fans: "Genom min musik annonserar jag att jag är dig själv, är ärlig och säger vad du känner, oavsett vad någon säger. Och ingen förkroppsligar det mer än HBT+-gemenskapen."

Macy Gray

 

Discolåten

 

Macy diskuterade också sin kärlek till discomusik och sitt nya spår Discolåten. Det är den enda musikgenren som garanterat får alla på dansgolvet. Macy berättar om sin kärlek till Donna Summer och de klassiska skivorna hon gjorde med Georgio Morodor. Hon ville ha en discolåt på sin nya skiva så hennes band hittade på något discoigt. De kallade det hela tiden för discolåten så till slut blev det Discolåten. De skrev och spelade in texterna på sin sista dag i inspelningsstudion.

Hennes raspiga sång gjorde henne till stjärnan. Vi frågade henne om hur hennes röst utvecklades. Hon förklarade att tonen alltid fanns där, och att den förbättrades med tiden av alkohol och ogräs. Att turnera hjälper också - att sjunga i två timmar varje dag är det bästa sättet att hålla sången på punkt.

 

Om hur livet är

 

Om hur livet är, hennes debutalbum, har sålt över tio miljoner exemplar. " Jag kommer ihåg att under min första vecka sålde jag 8992 skivor. Jag hoppade på min säng; jag trodde att jag hade klarat det för jag hade aldrig sålt skivor förut. Jag var nöjd med min 8992 men när den fortsatte var ingen mer förvånad än jag."

Naturligtvis var vi tvungna att fråga Macy om resor. Hon har tillbringat så mycket av sitt liv som artist. "Jag skulle gå var som helst för att uppträda", sa hon. Hon har dock inte riktigt resebuggan. Hon hade aldrig en stor lust att se Italien, låt oss säga, men eftersom hennes världsturnéer har tagit henne nästan överallt, lärde hon sig att älska att resa. Bara inte de tolv timmars flygresorna! "Det finns ingen bättre utbildning än att se världen. Det finns inget bättre sätt att lära sig acceptera och lära sig att anpassa sig. Det är en av de bästa sakerna du kan göra.” Till dagens podcast har vi blivit Travel Grey!

Hon uppträder för närvarande som "Macy Gray and The California Jet Club." Gruppen består av basisten Alex Hyhn, trummisen Tamir Barzilay, och keyboardisten Milly Wes och Macy själv på sång.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i New York City

Bläddra bland ett urval av turer i New York City från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in New York City för din resaFå din guide