Lincoln Memorial i Washington DC

Ikoniska HBTQ+-ställen att besöka i Washington, DC

Lincoln Memorial i Washington, DCWashington, DC har spelat en viktig roll i HBT-aktivism i USA.

Washington, DC är bland de mest gayvänliga städerna i USA och över hela världen! Med cirka 5 % av befolkningen som identifierar sig som HBTQ+, har USA:s huvudstad en levande och blomstrande HBTQ+-scen med en rik historia. Från landets första gaybokhandel, till världens enda gayhörna på en kyrkogård, till en av de viktigaste marscherna i HBTQ+-aktivismens historia – det finns många platser över hela staden som har spelat en betydande roll i HBTQ+-historien. Läs vidare för att ta reda på några av stadens mest ikoniska HBTQ+-hotspots och deras berättelser!

Dupont Circle

Dupont Circle FountainDupont Circle Fountain hedrar konteramiral Samuel Francis Du Pont.

I hjärtat av staden, med en rondell och en fontän i centrum, ligger Dupont Circle. Det är ett populärt bostadsområde med knäppa barer, internationella restauranger, coola butiker och livligt nattliv. Det har också varit ett historiskt nav för HBTQ+-livet i Washington, DC sedan 1970-talet, då stadsdelen fick en bohemisk livsstil. Det blev allt mer populärt bland homosexuella och lesbiska. Dupont Circle till Washington, DC är som Greenwich Village till New York City, eller West Hollywood till Los Angeles. Det blev rikstäckande ryktbarhet när DC:s första gaybokhandel, Lambda Rising, öppnade 1974 (mer om det senare). Idag många HBTQ+-evenemang äga rum i det här området som 17th Street High Heel Race och Capital Pride Parade. En sträcka av 17th Street NW är uppkallad efter Frank Kameny, en amerikansk homosexuell rättighetsaktivist och astronom som avskedades från sin position på grund av sin homosexualitet.

HBTQ+-barer i Washington, DC 

Det mesta av Washington, DC:s HBTQ+ nattliv utspelar sig runt Dupont Circle och Logan Circle, liksom Adams Morgan grannskap. Vi har handplockat några av stadens mest ikoniska barer, men se till att kolla in vår Gaybarer i Washington DC sida för en omfattande lista. 

Kannor DC är en av Washington, DC:s mest välkända gaybarer. Den här baren har sporttema (du gissade rätt, baseboll!) och har gott om plats för spel inomhus samt en stor uteplats. Detta är en riktig HBTQ+-hotspot eftersom den lockar en livlig och mångsidig publik med regelbundna evenemang och temakvällar. Pitchers DC är öppet från onsdagar till söndagar.

Pitchers DC Gay BarPitchers DC är en gaybar med sporttema i Washington, DC.

En annan etablerad och populär gaybar med sporttema i DC är Nellie's Sports Bar, beläget nära Logan cirkel. Det här stället visar sportevenemang på skärmar på väggarna och är värd för dragbingo, karaoke och pokerkvällar varje vecka. På helgerna är Nellie's fullproppad med dragälskare för deras legendariska dragbrunch. Du kanske har tur och kan njuta av showen som smuttar på din Mimosa, eller så kan du bli ombedd att delta! Oavsett vilket, det här stället borde vara på din gay DC-bucket list.

Nellie's Sports BarNjut av spritiga bruncher och draguppträdanden på helgerna på Nellies Sports Bar. 

Om du är en man och gillar att gå på barer bar överkropp eller i underkläder och tjäna en gratis drink genom att göra det, bör du kolla in Grön lykta. Detta gayställe har ett stort barområde på nedervåningen, medan på övervåningen finns ett dansgolv och mer nattklubbskänsla. Green Lantern kan vara knepigt att hitta, men det är definitivt värt det när du snubblar på gränden som den ligger i nära Logan Circle. De har dagliga happy hour-erbjudanden och evenemang - bar överkropp män dricker gratis är en av dem. 

Sist på vår lista över ikoniska HBTQ+-barer i DC är Handel, beläget nära Logan Circle. Det är känt för sina fantastiska cocktails som blir GIGANTISK under happy hour. Det här är platsen att gå om du gillar RuPaul's Drag Race eftersom Trade är värd för regelbundna visningsfester, med drottningar från showen som dyker upp ibland!

Historiska HBTQ+-ställen i Washington, DC 

Lambda stigerLambda Rising var en ökänd gaybokhandel i Washington, DC.

Som tidigare nämnt öppnades DC:s första gaybokhandel i Dupont Circle 1974. Lambda Rising grundades av Deacon Maccubbin, som enligt uppgift bidrog till migrationen av HBTQ+-medlemmar till det nordvästra grannskapet. Den diskreta butiken började med endast 250 gaytitlar och blev känd för sitt breda utbud av böcker, allt från queerteori och religion till erotik, samt dvd-skivor, musik-cd-skivor och presenter. Lambda Rising blev snart känd i hela USA, särskilt när den körde världens första gayorienterade TV-reklam 1975. Samma år organiserade den föregångaren till vad vi vet nu som Capital Pride – ja THE Capital Pride. Några kändisar höll bok värvningar i butiken, inklusive Andy Warhol 1985. Butiken flyttade några platser gånger under hela dess existens tills det tyvärr lades ner 2010.

Vita husetVita huset lockar tusentals besökare varje dag.

Ett besök i Washington, DC skulle inte vara komplett utan ett stopp vid Vita huset, En av de mest ikoniska och berömda landmärkena i Washington, DC och USA. Det är inte bara där presidenten bor och arbetar är det också en viktig historisk HBTQ+-sajt. där var flera marscher och protester framför Vita huset på 80- och 90-talen att var otroligt viktiga i HBTQ+-rörelsen på den tiden. Cirka 200,000 XNUMX personer jdeltog i den andra nationella marschen i Washington för lesbiska och homosexuellas rättigheter (The Great March) den 11 oktober 1987, en av DC:s mest kända marscher i historien. Det var också den första nationella bevakningen av AIDS Coalition to Unleash Power, och leddes av kändisar som Whoopi Goldberg. Några år senare, den 25 april 1993, mars den Washington för Lesbian, Gay och Bi Equal Rights and Liberation startade på White House och hade en uppskattad närvaro på en miljon. Talare och artister på rally efter marschen inkluderade Madonna, RuPaul, Ian McKellen och många fler.

National March på Washington 1987Runt 200,000 XNUMX människor samlades framför i Vita huset 1987.

På andra sidan Potomacfloden hittar du Pentagon. Det är högkvarteret för USA:s försvarsdepartement, liksom platsen för den allra första demonstrationen för homosexuella rättigheter på 31 juli 1965. Deltagare inkluderade medgrundaren av Mattachine Society of Washington, en av de tidigaste homosexuella rättighetsorganisationerna i OSS. 

Congressional Cemetery påstår sig vara världens enda kyrkogård med en HBTQ+-sektion och har en "gayhörna" för HBTQ+-rättighetsaktivister. Kyrkogården ligger nära Capitol Hill och är viloplatsen för många kongressmedlemmar som dog i tjänst, såväl som andra regeringstjänstemän. Om du vandrar runt på kyrkogården och når dess "gayhörna" hittar du gravstenar för många viktiga homosexuella rättighetsaktivister som Frank Kameny och Leonard Matlovich, en gay Vietnamveteran som avskedades från militären för sin sexuella läggning. På hans gravsten hittar du de gripande orden: "När jag var i militären gav de mig en medalj för att ha dödat två män och en utskrivning för att jag älskade en."

En Gay Vietnam Veteran gravstenLeonard Matlovichs gravsten finns på Congressional Cemetery i Washington, DC.

Sektionen har blivit en inspirerande samlingsplats för de levande, där Matlovichs grav är en helgedomsliknande mittpunkt. Många homosexuella par har gift sig framför minnesmärket, yogapass äger rum i kapellet och även filmkvällar äger rum då och då. Men oavsett hur du väljer att hedra de döda förblir den här sidan en viktig HBTQ+-sajt i USA:s huvudstad. 

Vilken bättre plats finns det att lära sig om historia än på ett museum? Lyckligtvis har Washington, DC över 100 av dem! Det finns en intressant HBTQ+-sektion i Förintelse Minnesmuseum om förföljelsen av homosexuella män under nazistregimen. Ett annat bra ställe att ta reda på mer om HBTQ+ historia är National Museum of American historik. De har fascinerande register och samlingar av föremål av en specifik anledning som senare visade sig ha HBTQ+-kopplingar. 

Ta reda på mer om Washington, DC på Washington.org/HBTQ.

Läs mer om Washington, DC på TravelGay! The Essential HBTQ+ reseguide till Washington, DC och De bästa TikToks i Washington DC: Saker att göra i Washington.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Washington DC

Bläddra bland ett urval av turer i Washington DC från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Washington DC för din resaFå din guide