Loving A'dam - Upptäck dess historia och kultur

Loving A'dam - Upptäck dess historia och kultur

Amsterdam är en av Europas vackraste städer. Detta beror inte bara på att den är relativt kompakt och har en historia, utan på grund av att staden är full av överraskningar.

Från den magiska atmosfären i UNESCO: s världsarvskanaler, till det berömda HBT-minnesmärket Pink Point, kaféerna Brownstone och de romantiska parkerna och gångvägarna som korsar staden, Amsterdam är full av kultur och historia.

Och som de flesta europeiska städer är det bästa sättet att upptäcka det att låta dig själv prova något nytt.

Utforska Amsterdam till fots

Innan du besöker några av Amsterdams många museer (det finns över 40 vid sista räkningen), spendera tid på att gå runt. Det är inte bara kanalerna som gör denna stad speciell, men kanske överraskande är Amsterdam också hem för några av Europas bästa gatukonstsamlingar. Du hittar den i stil med hiphop-graffiti men också mer detaljerade klistra in. Det finns stenciler överallt, som ofta ger ironiska och roliga meddelanden som får dig att le när du går förbi.

För mer etablerad konst och kultur, prova stadens berömda museer. Ett av de viktigaste museerna i Amsterdam är Rijksmuseum, som innehåller flera berömda mästerverk av Vermeer och Rembrandt. (besök före 17 maj 2015 för att se det mycket populära Sen Rembrandt-utställning med ikoniska och känslomässiga verk från Rembrandts senaste år som konstnär.)

Om du brinner för Rembrandt, se till att besöka det otroliga Rembrandthaus. Detta före detta målarens hus förvandlades nu till ett litet museum. Van Gogh-museet, bara några steg från Rijksmuseum, har en imponerande samling verk och mycket information om Van Goghs liv. Det är värt att besöka i minst två timmar.

Men kanske Amsterdams mest kända museum är Anne Franks hus, där hon och hennes familj bodde innan de fångades av nazistiska tjänstemän, och där Frank skrev sin berömda dagbok. Museet på första våningen innehåller också en utställning om tolerans och respekt - fortfarande viktigt att lära sig om idag.

Homomonument

Amsterdam har ett eget minnesmärke tillägnad HBT-personer som dödades under nazistiden.

Beläget i Westermarkt, nära stadens centrum, är Homomonument ett firande av sexuell frihet. Många turister saknar det eftersom de inte ser vart de kliver. Det är en kombination av stora rosa trianglar som sträcker sig ut i kanalen som inbjuder oss att reflektera över det förflutna och framtiden. Varje år äger den legendariska Amsterdam gay pride i kanalerna, med stora gatufester i hela staden - inklusive torget med denna historiska rosa triangel.

Kulturell frihet

Amsterdams intensiva beundran för sexuell frihet är ibland kontroversiell. Medan vissa människor är emot Red Light District (med sexarbetare som erbjuder sig i glasskåp), tror andra att det är just den typen av frihet som vi behöver uppnå. Människor kommer till detta område för att ta hand om flickorna, men det finns också kunder från hela världen som faktiskt besöker lokalerna.

Amsterdam är faktiskt en stad med ett nära förhållande till nöje. Från sexuella friheter till cannabiskonsumtion, gatorna är alltid trångt med människor som trivs och har en viskning - mer i Red Light District.

Låt maten förföra dig

Men du behöver inte droger eller sex för att njuta av Amsterdam eftersom den fantastiska maten (även om den är dyr) och kulturlivet alltid finns där och förför dig på många sätt. Prata bara en promenad genom det pittoreska området Jordaan och du kommer att upptäcka en annan sida av staden.

Amsterdam är den perfekta samlingen av konst och kultur, historia, njutning och självupptäckt. Ge dig själv tid att vandra mållöst och se vad du kan upptäcka på egen hand.

Om författaren

Berlin baserad Travel Gay Europa-bidragsgivaren Adam Groffman är en globetrotter och självutformad hipster. Han täcker stadens destinationer runt om i världen, skriver om festivaler, nattliv och gayresor på sin personliga reseblogg, Resor av adam och är redaktör för Min Gay Reseguide. När han inte är ute och utforskar de coolaste barerna och klubbarna njuter han vanligtvis av den lokala konst- och kulturscenen i en ny stad. Du hittar honom oftast på Twitter på @travelsofadam eller på Instagram - Säg hej!

bildbekräftelse - Homomonument - Daryl Mitchell

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Amsterdam

Bläddra bland ett urval av turer i Amsterdam från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in amsterdam för din resaFå din guide