St. Louis

En gayguide till St Louis

En urbana spridning på de stora slätterna

The Great Plains och Mississippi River är två av USA: s mest fantastiska och berömda naturliga underverk, och St Louis har en utmärkt position tillsammans med båda. En stad där några av historiens främsta musikaliska underhållare började, det finns en kreativ anda som sträcker sig genom St Louis gator och gör den till en verkligt speciell plats att besöka.

En återstående bastion i mittvästra Americana, St Louis, är där du hittar en kultur byggd kring öl, bowling och baseball. Efter att ha hälsats av den gigantiska Gateway Arch välkomnas du till en stad som liknar ett lapptäcke, som består av distinkta distrikt och regioner, alla med sin egen unika atmosfär och lokala karaktär.

St Louis är också hem för en överraskande stor homosexuell scen som har sett växande stöd de senaste åren, med lokalbefolkningen som alltmer accepterar HBT + -personer. Det finns en mängd homosexuella platser i stadens gayområde The Grove, ett historiskt och mångsidigt område som är känt för sitt blomstrande nattliv och charmiga arkitektur.

jazz

Gayklubbar och barer i St Louis

När det gäller homosexuella nattliv i St Louis slår ingenstans The Grove-kvarteret. Området ökade till framträdande som stadens främsta gayby på 1990-talet och början av 2000-talet när ett antal St. Louis bästa gayanläggningar flyttade sina lokaler till detta eklektiska kvarter. Sedan dess har The Grove behållit sin position som den främsta destinationen för gayklubbar i staden.

Mörkt, trångt och täckt av speglar, attityder är en av St Louis längsta gayklubbar och en fast favorit bland lokalsamhället. Med ett stort dansgolv och ett rykte för att bara spela de bästa popsångarna klassas Attitudes som en av de bästa gaydansklubbarna i staden. Medan vardagskvällar visas föreställningar från lokala och turnerande dragdrottningar, på helgen blir klubben en bastion av hedonism, med en varierad folkmassa som njuter av den elektrifierande atmosfären.

Den grå räven har varit en häftklammer för gayscenen i St Louis i mer än ett decennium och fortsätter att erbjuda okomplicerade klubbar till strömmen av kunder som passerar genom dess dörr varje natt. Trots mass gentrifiering i området och flera renoveringar har baren förblivit en grusig plats som är populär bland killar som vill festa utan förevändning. The Grey Fox är den perfekta platsen för dem som söker en mer vild natt, och platsens många mörka hörn är bra ställen att träffa andra killar.

Drivs av samma par under hela dess existens, Bara Johns är en av de bästa platserna i St Louis för att njuta av mellanvästvänligheten och njuta av en stark drink. Den rymliga uteplatsen är en populär tillflyktsort för den lokala HBT + -gemenskapen och Just Johns flottör kan alltid ses i den årliga stolthögtiden.

båge

Gayhotell i St Louis

Om du är ute efter ett elegant och modernt hotell, beläget nära stadens bästa nattliv och nöjesställen än att se längre än Fyra säsonger St. Louis. Denna 5-stjärniga plats är perfekt för homosexuella resenärer som är intresserade av att utforska varje tum av charmiga St Louis. Hotellets interiör är modernt och den innovativa designen skapar en atmosfär av avkoppling och överflöd. Efter en lång dag med att utforska staden är de rymliga och luftiga rummen på Four Seasons Hotel det perfekta stället att varva ner.

Få hotell är modiga nog att kombinera rymdutforskning med en boutiquehotellupplevelse, men Månrishotell gör just det. Med en stor månekopia som pryder den fantastiska takterrassen och memorabilia kantade väggar, är hotellet en ode till det intergalaktiska. De bekväma och knäppa rummen har designats individuellt med insamlade möbler och dekorationer som skapar en annan världslig atmosfär. Hotellets Eclipse-restaurang är en prisbelönt anläggning och lockar gäster från hela regionen som kommer för att prova de lokala, organiska rätterna.

För en mer intim och mindre upplevelse, överväga att stanna på Benton Park Inn, ett charmigt gayvänligt bed and breakfast som ligger i det pittoreska området Benton Park. Hotellet är den närmaste platsen för stadens epicentrum för homosexuella nattliv och många av de bästa gaybarerna och klubbarna ligger inom gångavstånd, inklusive Bastille Bar och Keypers Piano Bar. Varje rum är inrett med skräddarsydda vintagemöbler och de öppna och välkomnande värdarna får dig omedelbart att känna dig som hemma.

Gay stolthet i St Louis

Stolthet sker årligen i St Louis och involverade ett antal evenemang, fester och parader. Stolthändelserna är de största firandet av LGBT + -identiteten i regionen, med över 80,000 XNUMX personer som regelbundet deltar. Brännpunkten för stolthet i St Louis är PrideFest, ett tvådagarsevenemang som ser stadens fantastiska centrum förvandlas till ett mekka av gaykultur, gemenskap och stolthet. Regnbågsflaggor pryder varje lyktstolpe och deltagarna är klädda i sina mest färgglada regalia.

Till skillnad från de flesta städer har St Louis en tradition av mindre regioner och distrikt som håller sin egen stolthetsfest under hela året, och var och en är skräddarsydd runt om i samhället och fokuserar på de frågor och ämnen som är viktiga för den lokala HBT + -befolkningen. Metro East PrideFest, Black Pride och Tower Grove Pride äger rum på sommaren och är populära evenemang i stadens kalender.

baseboll

Gay rättigheter i St Louis

Delstaten Missouri har historiskt inte varit en socialt liberal stat, men de senaste åren har det funnits ett antal politiska prestationer som har förbättrat liv för HBT + -folk som bor där. Det har aldrig funnits lagar som förbjuder par av samma kön att adoptera i Missouri och sedan 2015 har samma kön äktenskap varit lagligt i staten. Även om det inte föreskrivs i statens lag, förbjöd senaten 2013 diskriminering på grund av faktisk eller upplevd sexuell läggning och könsidentitet.

Lag om hatbrott i Missouri nämner uttryckligen sexuell läggning och könsidentitet som motiv för våldshandlingar, och sådana brott har förlängda straff. En enkätundersökning 2017 föreslog att 58% av invånarna i Missouri stödde äktenskap av samma kön, en dramatisk ökning till 31% som konstaterades i samma studie som gjordes 2011. Sociala attityder förbättras snabbt, och som sådan är St Louis en alltmer säker och välkomnande gay rese destination.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i St. Louis

Bläddra bland ett urval av rundturer i St. Louis från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in St Louis för din resaFå din guide