veckan

En gayguide till Sao Paulo

Sao Paulo har världens största gayklubb och den största Pride-paraden

Sao Paulo är en av världens största och tätaste befolkade städer. Det har också en av världens största gayscener. Sao Paulo Pride är den största gaypride-parad på planeten och The Week är världens största gayklubb.

Sao Paulo får mindre uppmärksamhet än Rio. Det är inte en stad som har gjort mycket av en kulturell påverkan, för att uttrycka det direkt. Det finns skäl till detta. Sao Paulo har hög brottslighet, det är enormt och det är mer erkänt som ett finanscentrum än en turistmagnet. Med detta sagt är Sao Paulo en av de mest spännande städerna i världen. Det är inte en stad för svaghjärtade.

Sao Paulo · Hotell

Hur säker är Sao Paulo?

Låt oss täcka den knepiga frågan först. Sao Paulo är inte den säkraste staden i världen. Med detta sagt, om du navigerar korrekt kan du kraftigt minska risken. Det vanligaste hotet är från muggingar så lämna din Rolex hemma. Under dagen borde du inte ha problem i de säkrare områdena. På natten är det tillrådligt att ta en taxi med ett ansedd företag till och från vilken plats du än går. Du vill inte gå runt Sao Paulo på natten som turist. Så när du har din stora gaynatt ute, skaffa dig en taxi från hotellet. Lyckligtvis har våldsbrott i Sao Paulo sjunkit kraftigt de senaste åren.

Jardins

Var att bo i Sao Paulo

Jardins-distriktet är det bästa och säkraste stället för turister. Det är en rik stad med många utmärkta hotell att välja mellan. Jardins har också cirka 200 barer och några av Sao Paulos bästa museer. Den berömda Paulista Avenue ligger också inom gångavstånd.

Du hittar många exklusiva butiker, inklusive Chanel och Gucci. Jardins är ett typiskt rikt, kosmopolitiskt distrikt i en stor global stad och den mest turistvänliga delen av Sao Paulo.

veckan

Gay scenen i Sao Paulo

De flesta av Sao Paulos gaybarer finns i Consolação, ett distrikt i centrum av staden. Frei Caneca (känd som ”gay” Caneca) är huvudnavet i Sao Paulos homosexuella scen. Du kan komma åt den direkt från Paulista Avenue.

Frei Caneca är full av gayvänliga butiker och många gaybarer och klubbar. Det är här alla de heta brasilianska killarna går på fest i Sao Paulo.

Babu Lounge är en av de största gayklubbarna i Sao Paulo. Den har flera dansgolv, topp DJs, go go dansare och massor av heta beskyddare. När natten fortskrider kommer tröjor att lossna. Du kan börja eller avsluta din gaykväll i Sao Paulo på Babu Lounge.

Club Yacht har ett nautiskt tema men du behöver inte klä dig som sjöman. Det lockar en ungdomlig, moderiktig publik. Alla barmen kommer att vara klädda som sjömän.

Aloka anses vara den främsta gayklubben i Frei Caneca. Det här är ett bra ställe att avsluta din natt på - den öppnar efter midnatt och håller öppet till runt 6:XNUMX. Om du gör en natt av det i Frei Caneca så är det här platsen att vara.

Sao Paulos största gayklubb finns inte i Frei Caneca. Det är över i Barra Funda. veckan är helt enkelt en legendarisk gayklubb. Det är – vi upprepar – den största gayklubben på planeten. Det är ett stort, fräckt tempel av överflöd. Baksmällan kommer att vara värt det.

Sao Paulo Pride 2019

Gay Pride i Sao Paulo

Cirka 3 miljoner människor deltog i Sao Paulo Pride 2019. Trots att de röstade för en otvetydig homofob president har Sao Paulo och Rio stora och mycket synliga homosexuella scener. Den homofoba presidenten vi inte förtjänar att namnge har gjort bisarra kommentarer om kvinnor och etniska minoriteter, såväl som att släppa loss oavbrutna Twitter-tirader. Hans upptåg har inspirerat Brasiliens homosexuella samhällen att få höras. Att vara värd för den största gaypride-parad på planeten i Sao Paulo är en del av den processen.

Sao Paulo Gay Barer

Saker att göra i Sao Paulo

Sao Paulo är Brasiliens finansiella centrum. Om du vill koppla av på stranden är det inte rätt plats att vara. Om du letar efter ett livligt nattliv är det definitivt ett bra val. Evenemang som Sao Paulo Pride drar många turister - det är värt att besöka bara för paraden.

Pride-paraden tar över Avenida Paulista. Denna gata är full av affärer och restauranger och det berömda MASP-museet. Detta museum har över 8,000 konstverk, inklusive mästerverk av Van Gogh och Picasso.

Ibirapuera Park är baserat på New Yorks Central Park. Det är en av de största stadsparkerna i Sydamerika. Du kommer lätt åt det från distriktet Jardins.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Sao Paulo

Bläddra bland ett urval av turer i Sao Paulo från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Sao Paulo för din resaFå din guide