San Diego

En gayguide till San Diego

San Diego är hem för en stor HBT + -gemenskap

Födelseplatsen för Kalifornien och hem för surfare. San Diego är en kuststad som är känd för sin avslappnade atmosfär, fantastisk havsutsikt och glittrande glashorisont. En ekonomisk knutpunkt för staten, staden har upplevt en stor mängd utveckling och förnyelse som har förvandlat den till en elegant och kosmopolitisk destination.

Ofta kallad "Amerikas finaste stad" på grund av dess varma klimat året runt, sunda lokala ekonomi och läge vid havet, är San Diego USA:s åttonde största stad. Men de många mindre stadsdelarna och distrikten har var och en sin egen unika atmosfär, och du kommer att kunna känna den avslappnade atmosfären var du än går.

Liksom dess kaliforniska grannar i San Francisco och Los Angeles, San Diego är en välkomnande och inkluderande stad för HBT + -individer och som sådan finns gayklubbar, barer och hotell utspridda över dess gator. Epicentret för homosexuell kultur är dock Hillcrest Neighborhood, ett område som är mest känt för sin blomstrande gay nattlivsscen, knäppa butiker, vintagebutiker och oberoende kaféer.

San Diego

Hillcrest Neighborhood

San Diegos gaydistrikt är ett mångsidigt och udda område, som liknar hipsterområdena i San Fransiscos Haight Ashbury, Londons Camden och New Yorks SoHo. Området är myllrande av välklädda lokalbefolkning och turister. Området är hem för några av stadens mest spännande kulinariska upplevelser med restauranger som den berömda Solare, en gourmet- och experimentell italiensk restaurang. Det finns många barer och klubbar att utforska, inklusive #1 Fifth Avenue, en ikonisk del av stadens gay-scen som är känd för sina populära temakvällar och speciella evenemang. Det är ett gentrifierat område och det är stolt över tolerans. Hillcrest är också platsen för majoriteten av San Diegos stolthetsfiranden, som äger rum varje sommar och fokuserar på mångfald inom samhället.

Strax söder om Hillcrest ligger Balboa Park, den största urbana kulturparken i USA och ett centrum för aktivitet i staden. Det händer alltid något i parken, från gatukonstnärer och levande musik till konstutställningar och gay pride-evenemang, området är en dynamisk och spännande plats.

Gaybarer och klubbar i San Diego

San Diegos nattlivsscen blomstrar generellt, och dess utbud av gay är inte annorlunda. Den varierade blandningen av gayställen finns i hela staden och särskilt runt Hillcrest Neighbourhood. Här ligger klubbarna och barerna bekvämt nära varandra, vilket innebär att du enkelt kommer att kunna prova de bästa erbjudandena under ditt besök.

En älskad och uppskattad plats bland San Diegos eklektiska gaygemenskap, Flick's baren var en av landets första homosexuella videobarer och har välkomnat gäster sedan 1983. Baren har en populär karaoke-lounge och till och med en uteplats där du kan njuta av en uppfriskande drink medan du tittar på folk. Ett antal evenemang äger rum på Flicks hela veckan, inklusive underkläder, karaokekvällar och studentkvällar.

Beläget i det bankande hjärtat av Hillcrest Neighborhood, Rich's är inte bara den största gayklubben i San Diego utan också en av de äldsta. Rich's är en lokal institution för gaykultur, med de bosatta DJ: erna som spelar remixed house och EDM-låtar långt in i början. Klubben har också ett stort dansgolv som vanligtvis är populärt bland stadens yngre homosexuella befolkning.

Om något sammanfattar hipstervibben i Hillcrest så är det Hillcrest Brewing Company, ett oberoende bryggföretag för HBT + som producerar läckra öl och öl och har en livlig atmosfär. Bryggeriet är ett populärt och avslappnat tillfälle för homosexuella lokalbefolkningen och resenärer och företaget håller ofta speciella evenemang med förfarandena till LGBT + välgörenhetsorganisationer.

Hard Rock Hotel San Diego

Gayhotell i San Diego

Från de udda gatorna i homosexuella Hillcrest till de luftiga stränderna vid havet finns det så många distinkta och livliga miljöer i San Diego och alla erbjuder ett antal gayvänliga och gayfokuserade hotell.

Om du kopplar av vid en takpool och smuttar på en cocktail när solen går ner över San Diego låter som en bra kväll, leta inte längre än Solamar hotell. Beläget i centrum av stadens Gaslamp-distrikt, ett område känt för sina restauranger och barer i världsklass, kan gästerna dra full nytta av de dagliga gratis vinprovningssessionerna, takterrassen och fitnesscentret. Rummen är utrustade med 50-tums platt-TV och en rad spa-upplevelser finns på rummet.

Bara några steg från stadens fantastiska strandpromenad, Embassy Suites San Diego Bay har ett antal eleganta och moderna sviter som alla har vardagsrum, arbetsplats, sovrum och badrum. Hotellet är perfekt om du vill ha en rymlig och bekväm vistelse nära många av stadens mest populära sevärdheter och attraktioner, inklusive Seaport Village. Den fantastiska inomhuspoolen tar utsidan in med fönster från golv till tak.

Charm och udda går genom Sofia hotell, ett modernt boutiquehotell som är ett populärt läge bland homosexuella resenärer. Hotellet är hem till en restaurang som serverar färsk fisk och skaldjur och produkter från San Diego-området och fungerar som en livlig bar när kvällen går. Sofia Hotel är den perfekta basen för att utforska centrala San Diego.

San Diego

Gay stolthet i San Diego

San Diego, som bildades 1974, var en firande av årsdagen för Stonewall-upploppen som katalyserade den moderna LGBT + -rättsrörelsen i USA. Stolthögtiden i staden är några av de största i USA och äger rum under en tre dagars period av evenemang, föreställningar och fester varje juni. Händelserna är centrerade kring Balboa Park och lockar rutinmässigt över 250,000 XNUMX deltagare. En av höjdpunkterna i stadens stolthetsfirande är Hillcrest Block Party, där tusentals HBT + -individer och allierade fyller gatorna i Hillcrest i solidaritet med varandra före en natt med tungt fester.

Gay rättigheter i San Diego

Kalifornien är en av de mest liberala staterna i Amerika och de rättigheter och skydd som erbjuds HBT + -människor här återspeglar denna sociala acceptans. Äktenskap av samma kön legaliserades 2013 och civila partnerskap har varit lagliga sedan 1999. HBT + -personer i Kalifornien åtnjuter också ett antal lagförslag som skyddar dem från diskriminering på grund av sexuell läggning eller könsidentitet.

Det finns många LGBT + förespråks- och stödgrupper i San Diego, inklusive San Diego LGBT + Community Center och San Diego ACLU. Dessa organisationer arbetar för att skydda rättigheterna och friheterna för lokala HBT + -individer och kommer också att hjälpa homosexuella resenärer som stöter på svårigheter och fördomar på grund av deras sexualitet.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i San Diego

Bläddra bland ett urval av turer i San Diego från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in San Diego för din resaFå din guide