Rio de Janeiro

En gayguide till Rio De Janeiro

Rio är Brasiliens mest livliga och livfulla resmål

Rio De Janeiro är en livlig och spännande homosexuell destination, känd över hela världen för sina orörda sandstränder, årliga karneval och fantastiska landskap.

Staden är en ikonisk destination och erbjuder homosexuella resenärer chansen att njuta av en mängd HBT-barer, klubbar och arenor i en av Brasiliens mest liberala städer. Rios mångsidiga och livliga gayscen är lätt synlig och det är vanligt att se akronymen 'GLS', som står för bögar, lesbiska och sympatisörer (en lokal benämning för allierade), som visas i annonser för stadens bästa platser.

Det mest framträdande gayområdet i Rio De Janeiro är Ipanema, känt för sitt livliga homosexuella nattliv och sträckande stränder, men gayvänliga platser kan lätt hittas i hela staden.

Karneval

Gaybarer och klubbar i Rio De Janeiro

Galeria Café ligger i hjärtat av Ipanema och i 22 år har det varit en av de mest framträdande mötesplatserna för Rios homosexuella samhälle. Klubben är känd för sin mångsidiga och eklektiska publik och fokuserar på att ge en inkluderande upplevelse för alla sina besökare. Ett urval av fester, utställningar och shower kan avnjutas på klubben beroende på när du besöker.

En viktig klubb för alla homosexuella resenärer i Rio De Janeiro är Veckan Rio. The Week är utspridd över två våningar och har flera barer och till och med en utomhuspool. Rios största och mest populära gaydansklubb ligger bara en kort bit från vattnet i norra Centro-området i staden.

Box 1140 är Rio De Janeiros nummer ett klubb för dragshower. Trots att 1140 ligger lite längre bort från stadskärnan, till skillnad från de flesta av Rios gaybarer, har XNUMX regelbundna dragshower och är värd för några av världens bästa DJ:s.

Den äldsta gaybaren i Copacabana - La Cueva - grundades 1964 och är fortfarande ett av stadens populäraste resmål. Interiören i denna mysiga klubb är designad för att se ut som en grotta och erbjuder ett mer intimt alternativ till många av Rio De Janeiros större arenor. La Cueva är särskilt populärt bland det äldre gaysamhället och spelar brasiliansk och elektronisk musik till sent.

Rio strand

Gayhotell i Rio De Janeiro

Efter en lång dag med sightseeing i Rio Ritz Leblon är det perfekta stället att varva ner. Detta 4-stjärniga hotell erbjuder en rad bekvämligheter utöver sina eleganta och luftkonditionerade rum; inklusive bastu, pool och gym. Ritz Leblon ligger bara en kort promenad från vattnet och Leblon Beach.

Om du vill bo på en av de trendigaste platserna i Rio De Janeiro behöver du inte leta längre än Sol Ipanema Hotel, som ligger mittemot Posto 9, en av Ipanemas berömda livräddningsposter. Poolen på taket och utsikten över havet gör Sol Ipanema Hotel till den idealiska platsen för att njuta av allt det vackra som staden har att erbjuda.

Dessutom har en imponerande takpool och terrass, Atlantis Copacabana Hotel är ett modernt och elegant alternativ för alla som besöker Rio De Janeiro. Hotellet ligger nära många av stadens populära butiker och Copacabana Beach ligger bara fem minuters bilresa bort. De prisvärda rummen på Atlantis Copacabana Hotel gör det till det perfekta alternativet för de som reser med begränsad budget.

Rio Beach

Gay stränder i Rio De Janeiro

Rio är känt för sina sträckande sandstränder som lockar miljoner besökare varje år. Det finns också flera stränder som har utvecklat rykte bland homosexuella, som är lika vackra.

Den mest kända gaystranden i Rio De Janeiro ligger framför Rua Farme do Amoedo, en ikonisk gaygata i Ipanema. Stranden syns med sina stora regnbågsflaggor och är känd som Farme-stranden och lockar en vacker och mångsidig folkmassa. Stranden är separerad från huvudpromenaden av en rad palmer som ger en känsla av avskildhet i vissa områden. Om du letar efter fester att delta på på kvällen, håll utkik efter arrangörerna som delar ut flygblad upp och ner på stranden.

Trots att man inte uteslutande är känd som en gaystrand, Praia Do Abrico är en inkluderande och gayvänlig nudiststrand som ligger utanför huvudstaden. Tillgänglig med bil och buss, Praia Do Abrico är den mest populära nudiststranden i staden och medan selfies är tillåtna, var försiktig när du tar bilder eftersom många besökare åker dit för fullständig integritet.

Kristus Frälsaren

Saker att se i Rio De Janeiro

Rio har så mycket att erbjuda när det kommer till vacker natur och imponerande sevärdheter. Många av stadens mest kända attraktioner ligger relativt centralt och kan lätt nås med buss- och tunnelbanenäten.

En av de sju moderna underverk i världen och står vid imponerande 98 fot, Kristus Återlösaren är en art deco-staty av Jesus Kristus, avslutad 1931 av den franska skulptören Paul Landowski. Den ikoniska statyn ligger på toppen av 220 trappsteg och även om den kan bli upptagen under toppturismmånaderna, erbjuder den en fantastisk panoramautsikt över Rio De Janeiro.

Escadaria Selaron betraktas ofta som en av de vackraste trapporna i världen. Trappans formgivare började ursprungligen med att renovera de dåligt underhållna trappstegen framför sitt hus och är nu ett mästerverk av plattor i alla färger och material från hela världen. Escadaria Selaron är ett populärt resmål på många vandringsturer i Rio De Janeiro och ligger bara fem minuters promenad från närmaste tunnelbanestation.

Om du inte är rädd för höjder och vill ha oöverträffad utsikt över Rio, överväg att ta de berömda linbanorna upp till toppen av Sockertoppen. Sugarloaf Mountain ligger vid mynningen av Guanabara Bay och har dykt upp i otaliga filmer och linbanan tar bara tre minuter från början till slut.

Läs mer: Saker att göra i Rio De Janeiro.

Pride

Gay rättigheter i Rio De Janeiro

Brasilien har några av de mest avancerade HBT-rättigheterna i Sydamerika, äktenskap av samma kön har varit lagligt sedan 2013 och homofobi och transfobi kriminaliseras enligt landets antirasismlag.

2019 ledde valet av en ny högerregering till oro över rättigheterna och säkerheten för HBT-personer i Brasilien, särskilt som ett resultat av kommentarer från landets president Jair Bolsonaro. Trots ett utmanande landskap för HBT-personer är Brasilien fortfarande ett av världens mest avancerade länder när det gäller HBT-rättigheter och skydd.

Rio De Janeiro är en internationell gayhuvudstad och är värd varje av de största och mest imponerande stolthetsfirandet. Firandet inträffar i oktober och lockar besökare från hela Brasilien och världen.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Rio de Janeiro

Bläddra bland ett urval av turer i Rio de Janeiro från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Rio de Janeiro för din resaFå din guide