Rio de Janeiro

Gay Rio de Janeiro · Stadsguide

Första gången i Rio de Janeiro? Då är vår stadsguide Rio de Janeiro ett bra ställe att börja på.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro är ett livligt, livligt och spännande knutpunkt för konst, kultur och kul. Staden är känd för sina orörda vita sandstränder, dramatiska landskap och färgglada årliga karnevaler och är en av de mest livliga och mångsidiga städerna på planeten. Det finns ett överflöd av möjligheter för utforskning, från den hisnande Kristus Frälsaren till Escadaria Selaron-trappan.

Rio de Janeiro är Brasiliens mest liberala stad och har också en blomstrande och väletablerad gayscen som har ett urval av fantastiska gaybarer, klubbar och kaféer. Landet är en av världens mest populära resedestinationer för homosexuella och du kommer att vara välskött i denna solfyllda stad.

Medan gayvänliga och gayfokuserade platser lätt kan hittas i hela staden, är Ipanema det mest framträdande gayområdet i Rio De Janeiro, känt för sitt livliga homosexuella nattliv och populära stränder.

Gay rättigheter i Rio de Janeiro

Med några av de mest avancerade HBT + -rättigheterna i Sydamerika legaliserades Brasilien äktenskap av samma kön 2013, och våldshandlingar och diskriminering på grund av upplevd sexuell läggning och könsidentitet kriminaliseras enligt landets antirasismlag.

Från och med 2019 har det funnits växande oro över säkerheten och rättigheterna som ges till HBT+-personer i Brasilien när landet välkomnade en ny extremhögerregering, särskilt som ett resultat av kommentarer från president Jair Bolsonaro. Brasilien är dock fortfarande ett av världens mest avancerade länder när det gäller rättigheter och skydd för hbtq+, trots ett alltmer utmanande landskap för hbt-personer,

Rio De Janeiro är en internationell huvudstad för homosexuell gemenskap och kultur, värd varje år några av världens största och mest besökta stolthetsfester. Majoriteten av evenemangen äger rum i oktober och lockar besökare från hela Brasilien och världen.

Sockertoppen i Rio De Janeiro

Gay nattliv i Rio de Janeiro

Rio de Janeiro är hem till Brasiliens största och mest ikoniska gayby - Ipanema. Området är en livlig och livlig del av staden som har en tät koncentration av gaybarer, klubbar och kaféer. Gaynattlivet i distriktet är varierat och inkluderande och det finns en upplevelse som passar alla resenärers intressen och smak.

Grotta är den äldsta gayklubben i Rio de Janeiro och grundades 1964. Klubben är fortfarande en av de mest populära fixturerna i stadens gay nattliv krets. Den mysiga interiören i La Cueva är utformad för att likna en klippgrotta och platsen erbjuder en mer avslappnad och kyld atmosfär än några av de andra närliggande platserna. La Cueva är särskilt populärt bland de äldre homosexuella, och är det perfekta stället att ta en drink och träffa vänliga homosexuella lokalbefolkningen.

En måste-besöka klubb på alla homosexuella resenärs resvägar bör vara Veckan Rio. The Week har två hela våningar och har en pool och flera barområden, och är Rios största och mest populära gaydansklubb och ligger bara en kort bit från vattnet i norra Centro-området.

Läs mer: En gayguide till Rio de Janeiro

Gayhotell i Rio de Janeiro

Copacabana, Ipanema och Leblon är alla populära områden i Rio de Janeiro bland homosexuella resenärer. Att bo i dessa distrikt lovar enkel tillgång till mycket av stadens homosexuella nattliv, och hotell i dessa centrala områden är också mer benägna att vara gayvänliga.

För ett av Rio De Janeiros trendigaste och modernaste hotell behöver du inte leta längre än till Sol Ipanema Hotel. Sol Ipanema Hotel ligger mittemot den otroligt gay-populära Posto 9-stranden, takpoolen och utsikten över havet. Det är det perfekta stället att njuta av all den skönhet staden har att erbjuda.

Med en lika imponerande takpool och lounge, Atlantis Copacabana Hotel är ett modernt och elegant alternativ för homosexuella resenärer som besöker Rio De Janeiro. Många av stadens mest populära butiker ligger i ett centralt och väluppkopplat läge och den berömda stranden Copacabana ligger bara fem minuters bilresa bort. De prisvärda rummen på Atlantis Copacabana Hotel gör det till det perfekta alternativet för de som reser med begränsad budget.

Gay bastur i Rio de Janeiro

Staden har ett stort urval av gaybastur, varav många är öppna dygnet runt. Sexarbete är lagligt i Brasilien, vilket innebär att gaybastur är populära platser för sexarbetare att arbeta och hitta klienter, men bastur är också till stor del populära bland män som söker män utan betalning.

En av de mest populära platserna i Rio de Janeiro är Lions Club Rio, den största bastun i staden och ligger nära många andra gayplatser. Lions Club spänner över fyra våningar, fungerar som en nattklubb och är en mycket populär plats. Bastun har en rad faciliteter inklusive ett scenområde som är värd för regelbundna liveevenemang, ett ångbad, privata stugor och en bubbelpool.

Rio

Att komma till Rio de Janeiro

Rio de Janeiro betjänas av Antonio Carlos Jobim International Airport som är den största av tre flygplatser i staden. Flygplatsen delar sina anläggningar med det brasilianska flygvapnet och är den fjärde mest trafikerade flygplatsen i Brasilien.

Bussen är ett populärt sätt att ta sig från flygplatsen till stadens centrum och tar cirka 45 minuter. De luftkonditionerade fordonen är bekväma och välskötta, vilket gör bussen till ett av de bästa sätten att ta sig till och från Antonio Carlos Jobims internationella flygplats. Det finns också en buss per timme som går från flygplatsen till många av stadens hotell och de populära strandplatserna.

Dessutom finns taxistationer lätt utanför flygplatsens terminaler. Resenärer uppmanas att se till att mätaren på taxin är helt tom innan resan påbörjas.

Att ta sig runt i Rio de Janeiro

Busshållplats

Bussar är ett billigt och pålitligt sätt att ta sig runt i staden och ger dig ett extra nöje att låta dig se staden medan du åker. Busshållplatser finns i hela staden och nästa stopp visas ovanför vindrutan. Bussarna går också regelbundet men kan bli varma och trånga i värmen.

Metro

Tunnelbanan är snabb, effektiv och ren, vilket gör den till det mest populära resealternativet i Rio de Janeiro. Stadens tunnelbananätverk går på tre linjer och tåg toppar på alla stationer längs linjen. Du kan köpa förbetalda resekort från kiosker i och runt tunnelbanestationer och nätverkskartor kan laddas ner online.

Taxi

Rio de Janeiros officiella taxibilar kan identifieras med sin ljusgula färg och är ett säkert och snabbt sätt att ta sig runt i staden. Taxi kan hyllas men de flesta i Rio de Janeiro kommer att använda taxiappar som 99Taxis och Easy Taxi.

rio

Saker att göra i Rio de Janeiro

Det finns obegränsade möjligheter när det gäller saker att göra i Rio de Janeiro. Men de viktigaste attraktionerna inkluderar:

Åk upp till Sugarloaf Mountain

Ta in utsikten från Kristus Frälsaren

Tillbringa dagen i Parque das Ruínas

Koppla av på den vulkaniska sanden på Red Beach

Bli nedsänkt i Rio Art Museum

Utforska Flamengo Park

Ta en tur till Vista Chinesa

Läs mer: Saker att göra i Rio de Janeiro

Vanliga frågor

Visa

De flesta resenärer kommer att kunna resa in i Brasilien utan visum, men för längre vistelser och arbetsresor måste du kontrollera kraven för ditt hemland och kontakta den brasilianska federala polisen.

Pengar

Det finns tusentals bankomater över Rio de Janeiro, och de flesta medelstora till avancerade anläggningar accepterar kredit- och betalkort. Vissa bankomater och kortläsare kan dock lägga till en extra avgift för transaktioner som försöks med utländska kort.

De allmänt accepterade och förväntade tippsatserna i Rio de Janeiro är 15-20% för god service.

När ska man besöka

Den bästa tiden att besöka Rio de Janeiro är mellan december och mars när vädret är varmt och soligt och stränderna kommer att vara livliga men inte överfulla. Vädret är fantastiskt nästan hela året men kan bli hett varmt på sommaren.

Men om du letar efter mest action, gå till staden i februari, eftersom det är då Carnival kommer att vara i full gång och den joviala atmosfären kommer att vara påtaglig. Den billigaste tiden att besöka Rio de Janeiro är i oktober, eftersom detta är den lägsta turistsäsongen så priserna på hotell och flyg kommer att vara som lägst.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.