Waikiki-stranden Honolulu

En gayguide till Honolulu

Honolulu är där du hittar Hawaiis gay scen

Kristallblått vatten, läckra vulkanlandskap och orörda vita stränder kommer alla att tänka på när du tänker på Hawaii och Honolulu är det livliga centrumet för denna massa naturskönhet. Höga glasskyskrapor når nästan stranden i denna kosmopolitiska och tropiska destination. Staden är en verkligt unik plats som ett resultat av dess vackra fusion av amerikanska västkusten och Stilla havet influenser som kan ses i Honolulus rika kultur och läckra kulinariska erbjudanden.

Staden är en viktig plats för affärs- och militärförsvar, med ett livligt och livligt affärsdistrikt. Honolulu fick globalt historiskt erkännande efter attacken på Pearl Harbor marinbas som ledde till det amerikanska engagemanget i andra världskriget. Det soliga klimatet, orörd skönhet och mjuka sandar som kännetecknar Honolulus naturliga miljö lockar miljontals besökare varje år, vilket gör staden till en av de mest populära turistmålen i USA.

Även om Honolulu inte har samma expansiva gayscener som städer som San Fransisco eller Palm Springs, har det ett stänk av gaybarer, klubbar och hotell spridda över sina solfyllda gator och du kommer att kunna hitta gayunderhållning som passar alla smaker och intressen. Waikiki är stadens främsta stadsdel för underhållning och fritid, med de flesta av Honolulus gayplatser också belägna i denna actionfyllda bit av Hawaii.

Lesbiska i Honolulu

Gaybarer och klubbar i Honolulu

Huvuddelen av Honololulus urval av gayklubbar och barer finns i distriktet Waikiki Beach och stadens centrum. Närheten till många av dessa platser innebär att du enkelt kan hoppa från bar till bar för den ultimata homosexuella nattlivsupplevelsen.

Bacchus är en populär plats för Honolulus homosexuella samhälle att träffas och värma upp innan en stor utekväll. Baren anses vara den bästa i staden, med en avslappnad atmosfär och välkomnande personal. Bacchus ligger något bort från Waikikis huvudklubbområde men är fortfarande centralt beläget och lättillgängligt. Du kommer att älska de attraktiva bartendrarna och de starka drinkarna.

Om du är ute efter dunkande EDM-beats, popsånger och draghandlingar i världsklass, överväga att besöka Scarlet – Honolulus största gaydansklubb. Klubben håller olika evenemang varje kväll samt frekventa temakvällar och liveframträdanden. Scarlets livliga atmosfär tenderar att locka stadens yngre gaypublik, som flockas i hundratals på helgnätter.

Med livlig anime-dekoration, vänlig och uppmärksam personal och högteknologiska karaoke-system, Wang Chungs är det bästa stället i Honolulu att tillbringa en natt med att sprida popklassiker. Denna intima men livliga karaokebar är en av de mest populära platserna i staden och är känd för sin vänliga personal och lokala homosexuella kunder. Baren driver också en välbesökt och prisvärd dragbrunch på söndagar, vilket bättre sätt att återhämta sig från en lördagskväll i Waikiki än lite avokado på toast och läppsynkronisering.

Man som vandrar i Honolulu

Gayhotell i Honolulu

I en stad som är så beroende av resor och turism kan du förvänta dig att personalen på hotell och andra platser behandlar alla gäster lika, oavsett könsidentitet eller sexuell läggning. Med sin berömda strand, blomstrande homosexuella nattliv och palmer kantade gator finns de flesta av de bästa hotellalternativen för homosexuella resenärer i Waikiki-området.

Gäster på Moana Surfrider kan tillbringa dagen med att utforska livliga Honolulu innan du hoppar ner på en av hotellets poolstolar vid stranden. Poolen vid havet vid Moana Surfrider är en av de största i Honolulu och erbjuder fantastisk utsikt över det kristallklara Stilla havet. Med sin egen privata strand, flera restauranger och spa-anläggningar är Moana Surfrider det perfekta stället att koppla av och njuta av det solfyllda paradiset som är Honolulu.

För en mer intim vistelse, överväga Vive Hotel Waikiki, en charmig och populär boutiqueplats som erbjuder gästerna vackra rum, i närheten av mycket av stadens bästa homosexuella nattliv. Från fönstren på Vive Hotel kan du få fantastiska glimtar av Hawaiis rullande vulkaniska bergskedjor, det skimrande Stilla havet eller Honolulus livliga centrum.

En blixt av neonrosa bland frodig grönska, Royal Hawaii är en historiskt och kulturellt viktig del av stadens silhuett och är extremt populär bland homosexuella turister. Detta lyxhotell har flera uppvärmda utomhuspooler, ett 24-timmars fitnesscenter och en exklusiv strand som ger dig den ultimata upplevelsen av överflöd och avkoppling i detta tropiska paradis.

Stränder i Honolulu

Honolulu har mil med sträckt vit sand och en rad strandmiljöer, från orörda, ojämna landskap till de välskötta och kommersialiserade tillflyktsorterna i Waikiki eller Ala Moana.

Borttagen från staden och känd för sina utmanande vandringsleder och orörd natur, är Diamond Head hem för Honolulus inofficiella nudiststrand, Diamond Head Beach. Stranden är populär bland både homosexuella resenärer och surfare och det unika landskapet bildar hundratals tidvattenpooler och små laguner som bara väntar på att upptäckas.

Ala Moana-stranden är kanske den mest populära av Waikikis kustnära erbjudanden och denna sträcka med varm vit sand är kantad av köpcentra, lyxiga lägenhetsbyggnader och expansiva orter. Samtidigt som Ala Moana är ett stort nav för underhållning och utomhusaktiviteter, erbjuder det fortfarande avkopplande lugn i hjärtat av Honolulus turistområde. Queen's Surf Beach ligger också i närheten och är en populär strand bland homosexuella turister och lokalbefolkningen.

Liten ö nära Honolulu

Gay stolthet i Honolulu

Hawaii är hem för ett varierat utbud av stolthetsfirande, där varje ö tolkar händelsen genom sina egna kulturer och traditioner, och Honolulus stolthet är den största av dem alla. Paradise Pride är stadens officiella stolthetsfest och äger rum över Oahu med fokus på Downtown Honolulu.

Paradise Pride sträcker sig över en hel helg med ett fullspäckat schema med workshops, parader, evenemang och föreställningar och arbetar för att främja en HBT + -kultur av inkludering, mångfald och kärlek. Det finns otaliga homosexuella fester som äger rum under festligheterna, så se till att kolla vad som händer innan du beger dig till den solfyllda Honolulu.

Gay rättigheter i Honolulu

HBT + -personer i Honolulu kan åtnjuta samma lagliga jämställdhet som resten av befolkningen. Hawaii var en av de första staterna som legaliserade sexuell aktivitet av samma kön när det godkände sin proposition 1973 och har sedan dess kämpat för HBT + -rättigheter.

Äktenskap av samma kön legaliserades 2013 och relationer av samma kön har varit en del av traditionell hawaiisk kultur i århundraden. Lokalbefolkningen har använt termen "Aikāne" för homosexuella och bisexuella individer genom historien och termen speglar samhällets tidiga acceptans av homosexualitet. Hawaii-kulturen inkluderar till och med ett tredje kön, det är varken manligt eller kvinnligt och kallas "Mahu". För övrigt växte Bette Midler upp på Hawaii och fortsatte underhålla två generationer av homosexuella män.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Honolulu

Bläddra bland ett urval av turer i Honolulu från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Honolulu för din resaFå din guide