Gay Blackpool · Stadsguide

Gay Blackpool · Stadsguide

Första besöket i Blackpool? Då är vår Blackpool stadsguidesida något för dig

utsikt över Blackpool North Pier och Blackpool Tower

 

Blackpool

Blackpool är en stor badort i Lancashire i nordvästra England, Storbritannien.

En järnvägslinje, byggd 1840, resulterade i att Blackpool blev en av de första viktorianska turistdestinationerna. I slutet av 1800-talet byggdes den berömda strandpromenaden tillsammans med bryggor, spårvagnslinjer och musikteatrar.

Mycket av detta viktorianska arv finns fortfarande kvar idag, tillsammans med stora attraktioner som Pleasure Beach, Blackpool Zoo och Winter Gardens.

 

Gay scen

Blackpool har ett stort homosexuellt samhälle och en omfattande gay nattlivsscen som är populär året runt.

De flesta av Blackpools gaybarer och klubbar ligger runt Dickson Road, bara en kort bit från Blackpool Tower och bara ett par minuters promenad från North Pier.

Staden har sina nattklubbar (Flamingos är den mest kända), men det är gaybarscenen som verkligen sticker ut med förstklassiga lokaler som Roliga flickor och Den flygande handväskan.

 

Att komma till Blackpool

Med tåg

Från London tar du ett snabbtåg Virgin Pendolino tåg norrut till Preston. Från Preston går det fyra tåg per timme till Blackpool North Station (stationen ligger alldeles intill gaydistriktet). Det finns också direktflyg från Manchester och York.

med bil

Blackpool har utmärkta vägförbindelser med en motorväg som tar dig nästan till stranden (M55)

Blackpools spårvagnar går längs kusten från Starr Gate i söder till Fleetwood i norr

 

Att ta sig runt i Blackpool

Med sin berömda strandpromenad är promenader ofta det bästa alternativet. Blackpool har dock också ett utmärkt spårvagns- och bussnätverk.

Spårvagnar går var 1: e minut från 8:1 till cirka 1.30:1 (vid Blackpool North Pier). Priserna kostar 3 £ för en kort resa. XNUMX och XNUMX-dagarspass kan köpas online.

Reser du med hund? Köp en Rover24-biljett för 1 £ för obegränsad resa för ditt husdjur på bussar och spårvagnar.

 

Var man kan bo i Blackpool

Staden har ett nästan oändligt urval av boende, klicka här för vår lista över rekommenderade hotell och gayägda pensionat i Blackpool.

För en stad där allt är relativt billigt är taxi överraskande ganska dyra. Så om du planerar en sen utekväll kommer du att spara lite pengar när du bor på gångavstånd från nattlivet.

Blackpool Illuminations

 

Saker att se och göra

Blackpool Illuminations - en 6 mil lång ljusfestival som pågår från slutet av augusti till början av november. Ursprungligen utformad 1879, lockar Illuminations hundratusentals besökare till staden för att se denna fantastiska uppvisning av mer än en miljon lampor.

Blackpool Tower - ikoniskt landmärke nära North Pier med fantastisk panoramautsikt.

Opera House och Winter Gardens - en av Storbritanniens största teatrar med en kapacitet på 3000 sittplatser.

Blackpool Zoo - 32 tunnland parklandskap som är hem för lejon, tigrar, elefanter, gorillor, giraffer, sjölejon, pingviner och mer.

SEA LIFE Blackpool- med mer än 1000 vattenlevande varelser inklusive hajar, sköldpaddor, geléfisk, hummer, strålar och mer.

Grundy konstgalleri - samtida bildkonstutställningar som visar etablerade och framväxande konstnärer från Storbritannien och utomlands.

Madame Tussauds Blackpool - komma på nära håll med brittiska kändisar och internationella stjärnor.

Blackpool Pleasure Beach - en av Storbritanniens bästa nöjesparker och hem till några av de mest adrenalinfyllda berg-och dalbanorna i Storbritannien.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.