Gay York · Stadsguide

Gay York · Stadsguide

Första gången i York? Då är vår gay-stadsguidesida något för dig.

York Minster

 

York

En charmig medeltida stad som ger sin namne till Englands största historiska grevskap (Yorkshire). York är hem för cirka 150,000 XNUMX människor med många charmiga byar som omger den.

York grundades under romartiden och erövrades av vikingar som fick namnet Jorvik. Medeltiden såg normandiska erövringen, en bondeuppror och en ökända massaker på det judiska samfundet.

Med tillkomsten av järnvägsproduktion blev York den välbärgade regionala staden som vi ser idag. Besökare kan välja bland coola barer vid floden, samtida kultur, fantastiska shoppingmöjligheter och utsökt fin mat.

 

Gay scen

Jämfört med andra städer finns det inte mycket av en gay-scen i York. Låt inte det avskräcka dig, eftersom många homosexuella turister kommer till staden varje år och upplever varm Yorkshire gästfrihet.

Det finns också en blygsam Gay Pride-festival i juni.

 

Kommer till York

Med tåg

York är ansluten med järnväg till destinationer i hela Norden och Storbritannien. Dess huvudstation ligger på East Coast Main Line som erbjuder tjänster från London hela vägen upp till Edinburgh. De bästa erbjudandena på tågresor finns i god tid i förväg.

Med flyg

York har ingen egen flygplats, även om flygplatsen Leeds Bradford ligger cirka en timmes bilresa bort. Du kan få en direkttaxi från Leeds Bradford, även om det kan bli dyrt. För att spara pengar, ta bussen till Leeds och få en lokal tågtjänst till York.

York har också en direkt tågförbindelse varje timme till Manchester Airport, norra huvudflygplatsen. Restiden tar cirka 2 timmar men återigen, det är lämpligt att boka i god tid.

På väg

York betjänas av motorvägar, om du väljer att köra hit, med ett parkeringssystem utanför staden om du besöker dagen. York betjänas också av National Express och Megabus buss. Även om kostnaderna sannolikt är billiga, kan restiderna vara långa.

 

Att ta sig runt i York

Till fots

Realistiskt är detta det viktigaste sättet du kommer att komma runt York. Stora delar av staden är gågator och stadens centrum är kompakt. Plus hur annars ska du verkligen uppskatta den underbara medeltida arkitekturen runt dig?

Med kollektivtrafik

Du behöver bara använda kollektivtrafiken om du utforskar byar och städer längre bort. Från Yorks busstation kan du ta billiga bussar till Whitby och Scarborough vid kusten till James Herriot Country i North Yorkshire.

Whitby Abbey

 

Var man kan bo i York

Det finns ett brett utbud av boende i och runt stadens centrum. Vår Gay York Hotell-sidan belyser några av de bäst rankade och mest populära hotellen i staden.

 

Saker att se och göra

York är en av de mest besökta städerna i Storbritannien och det är lätt att förstå varför. Gå vilse på de slingrande kullerstensgatorna eller stanna till vid Yorks flodstrand för en avkopplande kvällsdrink (eller 3).

York Minster - Ett fantastiskt exempel på gotisk religiös arkitektur. Besökare flockas för att se Great East Window, det största exemplet på medeltida målat glas i världen. Var beredd att betala en (obligatorisk) donation.

Jorvik Viking Center - res tillbaka i tiden till vikingarnas tid! Jorviks centrum är tillägnat tiden för vikingaockupationen och tar dig med på en tur genom de återskapade sevärdheterna (och dofterna) från Jorvik förr i tiden.

York Castle/Clifford's Tower - platsen för en ökända medeltida massaker, Clifford's Tower är en imponerande påminnelse om Yorks medeltida historia. Slottsområdet har använts som fängelse och du kan ta reda på mer på slottsmuseet.

National Railway Museum - en för tågspottarna. National Railway Museum har exempel på några av de viktigaste utvecklingarna i järnvägshistorien som alla kan se.

The Shambles - en udda medeltida gata med korsvirkeshus. Här hittar du ett brett urval av fristående butiker som säljer en mängd udda souvenirer.

Bettys terum - en Yorkshire-institution med filialer över hela regionen. Betty's erbjuder ett av de bästa gräddteerna i York (med matchande priser). Var beredd att köa utanför dörren eftersom reservationer är begränsade.

Spökvandringar - ett populärt och alternativt sätt att få historien om York. Spökvandringar är exceptionellt populära runt Halloween, så boka i förväg och gör din research innan (de är av varierande kvalitet).

Whitby - bara en kort resa från York ligger denna pittoreska kuststad. Enligt Bram Stokers Dracula var Whitby där greve Dracula landade i Storbritannien, vilket till viss del förklarar varför Whitby Goth Weekend hålls här två gånger om året.

 

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.