Gay Strasbourg · Stadsguide

Gay Strasbourg · Stadsguide

Första gången i Strasbourg? Då är vår gay-guide Strasbourg stadsguide något för dig.

Strasbourg | Strossburi

Huvudstaden och största staden i Grand East-regionen. Strasbourg är hem för knappt 300,000 7 människor, vilket gör det till den 1:e största staden i Frankrike. Dess närhet till den tyska gränsen gör den till en del av en transnationell storstadsregion med omkring XNUMX miljon människor.

Historiskt en del av Alsace-regionen blev Strasbourg en fri stad 1281 efter att ha gjort uppror mot biskopernas styre. Det blev en del av Tyskland efter det fransk-preussiska kriget men återvände till Frankrike efter första världskriget. Det ockuperades av nazistiska Tyskland och fick allvarliga allierade bombangrepp.

Idag är Strasbourg känt som hemvist för Europeiska unionens parlament, liksom flera andra högprofilerade europeiska institutioner. Det är ett centrum för utbildning, kultur och industri. Hela dess historiska stadskärna, Grande Île, har utsetts till ett världsarv och det finns fantastiska möjligheter till shopping, restauranger och drycker.

 

Gay rättigheter i Frankrike

För information om homosexuella rättigheter i Frankrike, se vår Gay Paris stadsguidesida.

 

Gay scen

Den organiserade gayscenen är begränsad med ett par gay barer, en kryssningsklubb och bastu catering till homosexuella kunder. Strasbourg har en livlig studentscen som gör nattlivet livligt och välkomnande vilket innebär att du garanterat kommer att ha en bra natt var du än går.

Festigays, Strasbourgs årliga gay Pride-festival, hålls i juni och har pågått i nästan två decennier. Det inkluderar en prideparad och en mängd olika fester, föreställningar och aktiviteter i hela staden.

Att ta sig till Strasbourg

Med flygplan

Strasbourg International Airport (SXB) ligger 10 km sydväst om staden och är Frankrikes 10:e största flygplats. Det erbjuder en blygsam samling av flyg till och från städer och fritidsdestinationer i Europa och Nordafrika.

Flygplatsen är ansluten till Strasbourgs centralstation med ett tåg som avgår cirka 4 gånger i timmen och restiden tar 7 minuter. Biljetter kan köpas från automater på plattformen och en TER- och CTS-biljett kostar 4.30 € vilket ger dig 90 minuters resa med Strasbourgs kollektivtrafiknät.

Taxi kan hittas utanför terminalbyggnaden samt beställas i förväg. Priserna kan vara dyra och förvånas inte om din resa kostar cirka 50 €. Biluthyrning finns i terminalbyggnaden. Resan med bil tar ungefär en halvtimme.

Med tåg

Gare de Strasbourg är centralt beläget och en slående byggnad som blandar gamla och moderna arkitektoniska stilar. Det trafikeras av höghastighets TGV-tåg som erbjuder snabba förbindelser till destinationer i Frankrike, Belgien, Tyskland och Luxemburg. Du kan ansluta till det större europeiska järnvägsnätet härifrån. Var försiktig med fickor.

 

Att ta sig runt i Strasbourg

Till fots

UNESCO: s världsarvslista Grande Île är helt gågator och är en av de största gågatorna i Europa. Att gå är det bästa sättet att ta sig in i sevärdheterna eftersom de flesta sevärdheterna ligger nära varandra.

Med kollektivtrafik

Compagnie des Transports Strasbourgeois (CTS) driver det integrerade buss- och spårvagnssystemet. Biljetter kan köpas från Tabacs, varuautomater, turistinformationscenter eller transportkontor. Enkelbiljetter börjar på 1.70 €, med retur 3.30 €, 24-timmarsbiljetter 4.80 € eller 10 singlar för 14 €. Kom ihåg att validera dina biljetter.

Det viktigaste spårvagnsnavet är Homme de Fer med tjänster som går härifrån till halv tolv. Bussar går fram till kl. 11 men på fredagar och lördagar finns det nattbussar som stannar vid nattlivets hotspots.

Med cykel

Strasbourg är en platt stad som har resulterat i att staden omfamnar cykling som ett sätt att ta sig runt. Cykeluthyrning finns i hela staden och det finns väl skyltade cykelvägar.

Med taxi

Taxibilar är opraktiska för att komma in och ut från Grande Île på grund av att området är gågator, men du hittar taxistationer på andra viktiga platser i hela staden. Taxi är dyra i Strasbourg, så det kan bara vara värt att ta en taxi om man är i en större grupp. Uber har verksamhet i Strasbourg.

 

Var ska man bo i Strasbourg?

För en lista över rekommenderade hotell i Strasbourg, kolla in vår rekommenderade hotell i Strasbourg sida.

 

Saker att se och göra

Big Island - Hela den här ön var den första stadskärnan som utsågs till UNESCO:s världsarvslista 1988 och är ett fantastiskt exempel på medeltida arkitektur. Mittpunkten är Place Kléber, markerad av en staty av generalen som ger torget dess namn, som rymmer många exklusiva butiker och julmarknaden.

Strasbourgs katedral - Anses vara ett av de finaste exemplen på gotisk arkitektur i världen. Strasbourgs katedral är den högsta i Frankrike och den sjätte högsta i världen. Det finns mycket att se här inklusive dess astronomiska klocka.

Palais Rohan - i denna storslagna byggnad hittar du Museum of Fine Arts, Arkeologiska museet och Museum of Decorative Arts. Observera att du kommer att behöva köpa biljetter till varje museum individuellt.

Operan - ta en föreställning på detta attraktiva neoklassiska operahus som är hem för den internationellt hyllade L'Opéra National du Rhin.

Orangeriet - en attraktiv park. Perfekt för att avleda en solig eftermiddag med en picknick eller en promenad.

Marché aux Puces - denna marknad, som hålls på lördagar och onsdagar, är en skattkammare för antikviteter och konstiga krimskrams för att fira din vistelse i Strasbourg.

 

När ska Besök

Somrarna i Strasbourg brukar vara varma och soliga medan vintrarna är svala och mulna. Regn är vanligt under hela året och det finns några dagar av snö om året. Strasbourg blir upptagen på sommaren och runt jul men när EU-parlamentet är i session kan du kämpa för att hitta någonstans att bo.

Det finns en mängd olika evenemang och festivaler som hålls i Strasbourg under hela året. Dess julmarknader är extremt populära och lockar besökare från hela gränsen i Tyskland. Den två veckors internationella festivalen i Strasbourg har liveuppträdanden av jazz, klassisk och världsmusik i hela staden i juni.

 

Visa

Frankrike är inom det europeiska Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa, kontrollera om du behöver Schengenvisum.

 

Pengar

Frankrike är medlem i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Du kan bli ombedd att uppvisa fotolegitimation om du betalar med kredit- eller bankkort i en butik.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.