Mexico City

Mexico City stadsguide

Planerar du en resa till Mexico City? Då är vår gay Mexico City-guide för dig.

Mexico City

Mexikos huvudstad och den näst största staden på västra halvklotet är en livlig och elektrifierande plats. Ett lapptäcke av historiska och kulturella influenser, från de aztekiska ruinerna som fortfarande kan ses till den spanska koloniala arkitekturen, staden kryllar av möjligheter till upptäckter. Mexico City är epicentrum för finans, industri och mode i landet och blir allt mer kosmopolitiskt.

Hem till ett av de mest koncentrerade och distinkta gaydistrikten i Sydamerika, är Zona Rosa ett nav för gaykultur, gemenskap och nattliv. Staden är hem för en mängd gaybarer, klubbar och kaféer, och även om de är mer diskreta än i vissa städer, är de inte mindre roliga.

Homosexuella rättigheter i Mexico City

Homosexualitet avkriminaliserades i Mexiko efter genomförandet av den franska strafflagen 1871 och har varit laglig sedan dess. Trots detta har många HBT+-medborgare i landet utsatts för förföljelse och trakasserier enligt Mexikos omoraliska och oanständiga lagar.

Landet har sett dramatiska förbättringar av rättigheter och jämställdhet för HBT+-personer, med samkönade äktenskap som legaliserades 2015 och gemensam adoption 2016. Denna lagstiftning markerade ett steg i rätt riktning men samkönade par måste gå igenom en längre tid och mer testande ansökningsprocess för att få en äktenskapslicens.

Diskrimineringsskydd har funnits sedan 2003, med könsidentitet och sexuell läggning som uttryckligen nämns i landets lagstiftning.

Gay nattliv i Mexico City

Trots några bestående konservativa attityder är Mexico Citys gay-scen verkligen levande och levande. Zona Rosa är huvudnavet för HBT+-kulturen i staden och du kommer att hitta en dynamisk, livlig och varierad blandning av gay-nattlivsupplevelser. Från avslappnade lounger och avslappnade cocktailbarer till actionfyllda gaydansklubbar, här finns något som upphetsar alla homosexuella resenärer.

Epicentrum för Zona Rosas gayställen är Kinky Bar, stadens mest glamorösa och glittriga plats. Kinky är känt för sina exklusiva lokaler och trendiga design. Baren har en mysig och intim rök- och uteplats och är känd för sina charmiga och lustiga drag queens och stora, ungdomliga publik. Kinky lockar en blandad kundkrets av killar och tjejer och är ett utmärkt ställe att träffa homosexuella lokalbefolkningen.

Beläget utanför Zona Rosa och känt för sin mörka, gotiska interiör, Tom's Leather Bar är en bas i Mexico Citys gayscene och lockar en stor och blandad publik. Denna läderfokuserade bar har flera skärmar som visar vuxenfilmer och till och med ett rymligt mörkrum.

Mexico City

Gayhotell i Mexico City

Zona Rosa är känt för sin täta koncentration av gayägda företag och starka HBT+-gemenskap. Det är också ett av de mest populära resmålen för homosexuella resenärer att bo i Mexico City. Områdets huvudgata - Amberes Street, är en kupa av HBT+-aktivitet och kan jämföras med Castro Street i San Fransisco eller Oxford Street i Sydney. Det finns en rad hotell i och runt Zona Rosa som erbjuder utmärkt boende till en rad olika prisklasser.

Rumskamrat Valentina är en av de mest populära platserna på hotellscenen i staden och erbjuder bekväma och trendiga vistelser till sina gäster. Det udda hotellet har iögonfallande inredning och moderna möbler för att skapa en verkligt fräsch och modern miljö. Beläget i hjärtat av Zona Rosa, ligger de flesta av stadens bästa gayklubbar och barer inom kort gångavstånd. Amberes Suites ligger på den ikoniska Amberes Street, det bultande hjärtat i Mexico Citys gaycommunity. Hotellet har en restaurang som serverar utsökt och autentisk mexikansk mat och det finns en uppsjö av andra restauranger bara några steg bort.

Det finns också ett antal lyxiga och exklusiva hotell i Mexico City, varav många erbjuder 5-stjärnigt boende. Några av de bästa lyxställena inkluderar Fyra säsonger, St Regis och Stara Hamburgo.

Gaybastur i Mexico City

Mexico City har bara ett begränsat antal gaybastur, men lokalerna gör ingen besviken. En av de mest populära bastur är Sodome badhus, en centralt belägen bastu med ett brett utbud av faciliteter inklusive ett ångbad, labyrint, mörkrum och skumrum. Lokalen är ett bra ställe att träffa och kryssa lokala homosexuella killar och Sodome har till och med sin egen privata bar.

Banos Finisterre är en traditionell mexikansk bastu och badhus. Lokalen besöks främst av lokalbefolkningen och priserna för massage och andra terapier är mycket rimliga. Det finns ingen press att kryssa här, och besökare är lika välkomna att koppla av som de är att ta någon tillbaka till ett privat rum.

Att ta sig till Mexico City

Staden betjänas av Mexico City International Airport. Flygplatsen ligger 11 kilometer från Downtown-området och det finns tre sätt att nå stadens centrum. Till skillnad från de flesta städer är det snabbaste och bekvämaste alternativet med taxi. Kör 24/7 och är bekant med de snabbaste vägarna, medan taxibilar kan vara dyrare än alternativen, är de snabba, pålitliga och bekväma.

Alternativt, för det billigaste alternativet, överväg att använda stadens tunnelbana. För bara fem pesos för en enkel resa är tunnelbanan prisvärd och tar cirka 50 minuter. Du måste byta mellan flygplatsen och stadens centrum. Tunnelbanestationerna är tydligt markerade och många skyltar är på flera språk vilket gör det enkelt att följa dem. Det är dock också den längsta vägen att nå staden och det kan bli väldigt trångt på tågen under rusningstid.

Bussar kan också fångas från flygplatsen. Bussen är prisvärd och relativt snabb, tar bara 30 minuter att resa från flygplatsen till centrum.

Mexico City

Ta sig runt i Mexico City

Metro

Tunnelbanan är det billigaste och snabbaste alternativet att resa runt i Mexico City. Tåget tenderar att vara rent och pålitligt, men de två första vagnarna på varje tåg är endast kvinnor och barn. Tunnelbanan är särskilt trångt vid rusningstid och ficktjuvar är vanligt, så resenärer rekommenderas att vara vaksamma.

Busshållplats

Stadsbussen är snabb och effektiv men det kan bli extremt trångt och under sommarmånaderna kan det bli väldigt varmt. För att åka buss måste du skaffa ett Smartcard-kort som gör det möjligt att använda stadens kollektivtrafik.

Taxi

Taxi och Uber är det mest effektiva och snabba sättet att ta sig runt i staden, särskilt i områden som är mindre utvecklade och bebyggda. De flesta hotell ringer gärna en taxi åt dig, och det finns skyltar runt om i staden där du kan vänta på att en ska anlända.

Saker att göra i Mexico City

I det livliga och actionfyllda Mexico City finns det oändliga möjligheter när det kommer till saker att göra. Men de mest värdefulla attraktionerna inkluderar:

  • Ta en drink på Fifty Mils
  • Promenera på gatorna i Gamla stan
  • Besök en speakeasy
  • Upptäck Frida Kahlos hem
  • Fördjupa dig i Palace of Fine Arts
  • Handla antikviteter på La Lagunilla
  • Vandra runt på den hantverksmässiga marknaden i La Ciudadela

Mexico City

Vanliga frågor

När ska Besök

Den bästa tiden att besöka Mexico City är mellan mars och maj. Även om detta är den period då stadens gator kommer att vara som mest trångt, är det också när området upplever det bästa vädret. Vintern i Mexico City kan vara kall och somrarna regniga, så våren är det perfekta däremellan.

Men att besöka mellan december och februari kommer att ge dig de bästa priserna på flyg och hotell eftersom turismen i allmänhet är långsammare under dessa månader.

Visa

För korta besök och semestrar behöver du inte ansöka om visum för att komma in i Mexiko. Du måste dock fylla i ett immigrationsformulär på ditt flyg eller vid ankomst och dessa måste förvaras säkert under hela din vistelse. Du måste förse immigrationstjänstemän med samma blankett innan du lämnar. Blanketter för ersättningsinvandring kan köpas.

Det har förekommit rapporter om individer som utger sig för att vara immigrationstjänstemän på internationella flygplatser över hela landet, så vägra alltid hjälp från tjänstemän och ta dig direkt till närmaste officiella immigrationsbås eller kontor.

Pengar

Mexikos officiella valuta är den mexikanska Nuevo Peso, känd helt enkelt som Peso. Det finns gott om valutaväxlingsbås och kontor runt om i staden och till skillnad från på många platser tenderar valutaväxlingserbjudandena på flygplatserna att vara konkurrenskraftiga.

Den största koncentrationen av bankomater, banker och växlare finns på Paseo de la Reforma mellan Monumento a Cristobal Colon och Monumento a la Independencia.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.