morgon-allmosa-ger-cermony-luang-prabang

Luang Prabang stadsguide

Planerar du en resa till Luang Prabang? Då är vår stadsguide för Luang Prabang något för dig

 

morgon-allmosa-ger-cermony-luang-prabang

Luang Prabang

Luang Prabang, provinshuvudstaden i norra Laos, ligger på banksidan av Mekongflodens övre del och omges av vackra skogsklädda kalkstenberg.

Staden är känd för sin unika kombination av vackra tempel och historisk fransk kolonialarkitektur. Luang Prabang utsågs till UNESCO:s världsarvslista 1995. Detta har tack och lov hållit tillbaka utvecklingstakten.

 

Gay scen

Luang Prabang har ingen specifik gayscen. Det fanns en gaybar som hette "Blue Ice" men hade stängts för många år sedan. Gayägda anläggningar finns över hela staden och resenärer får exakt samma välkomnande som alla andra på hotell, restauranger och caféer.

Det mest gaypopulära området i Luang Pranbang ligger bakom Mount Phousi, runt hörnet av Phousi Road och Chao Siphouphan, där det finns ett antal gayvänliga barer, restauranger och klubbar.

Om du vill haka på en lokal, använd då en dejtingsajt/app i förväg. Senast vi kollade var det inte många lokala killar på Grindr.

 

Att ta sig till Luang Prabang

Dagliga flyg från Bangkok med Bangkok Airways och Thai Air Asia. Lao Airlines driver tjänster till Vientiane, Chiang Mai och Hanoi. Vietnam Airlines trafikerar dagligen från Hanoi.

Det finns en välorganiserad taxitjänst på flygplatsen. Förvänta dig att betala cirka 10 USD till de flesta destinationer i staden.

 

Att ta sig runt i Luang Prabang

Det populäraste sättet att ta sig runt i staden är att gå, cykla eller tuk-tuk. Räkna med att betala runt $10-15 per person i en tuk-tuk för varje resa i staden.

 

Var att bo i Luang Prabang

Staden Luang Prabang har ett stort utbud av hotell som passar alla plånböcker. Vi rekommenderar att du bor inom Gamla stan. Kolla vår lista över rekommenderade hotell i Luang Prabang för homosexuella resenärer.

 

nationellt palats-från-wat-mai

Saker att se och göra

Cykla runt i stan – De flesta hotell har cyklar som gästerna kan låna. Detta är det bästa sättet att utforska staden.

Nationalmuseum – Det förvånansvärt bra Nationalmuseet ligger i det som var kungen av Luang Prabangs kungliga palats. Byggd i en stil inspirerad av både fransk arkitektur och tempelarkitektur och hem till 14-talets Buddhabild 'Pha Bang' - från vilken Luang Prabang har fått sitt namn.

Titta på solnedgången från Phou Si Stupa – Även känd som Wat That Chomsi, denna gyllene stupa ligger på toppen av Phou Si, en liten kulle i centrum av Luang Prabang som är skogbevuxen med frangipani och hibiskus. Utmärkt utsikt över staden och en vacker plats att se solnedgången över de avlägsna bergen.

Nattmarknad – En avslappnad upplevelse jämfört med de som finns i större asiatiska städer. Sisavangvong-vägen är stängd kl. 5 varje kväll och rader av stånd säljer lokala textilier och laotiskt hantverk.

Morgonalmsgiven ceremoni - Gå upp tidigt (6:200) för att bevittna de paraderade av XNUMX eller fler munkar som går längs gator kantade av människor som bjuder på mat och visar respekt. Detta är en vacker religiös ceremoni som fortfarande är en viktig aspekt av livet i Laos.

Kuang Si och Tad Se vattenfall – Det här är de största och mest dramatiska vattenfallen i regionen. Ligger cirka 15 kilometer söder om staden. Även hem till Bear Rescue Center (fyrbent djurtyp!).

Båttur på Mekong till Tam Ting - Ta en lång båt för en 2-timmars resa 25 km uppströms till grottorna vid Tam Ting - en helgedom fylld med 2500 Buddhabilder.

 

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.