Gay Bastu & Cruise Club Guide

Utforska bästa gaybastur och kryssningsbarer. Exklusiva recensioner, faciliteter, kartor, öppettider, teman, bilder och mer.

Europas gaykryssningsklubb och gaybastu-scen – Vanliga frågor

Besöker du en gaybastu eller kryssningsklubb för första gången? Här är vad du behöver veta.

Vad är en homosexuell kryssningsklubb?

Gaykryssningsklubbar är oftast privata, endast medlemmar för vuxna sexklubbar. I många länder är dessa klubbar licensierade av lokala myndigheter. Vi har också inkluderat några mer traditionella gaybarer som har omfattande kryssningsområden (som ett mörkt rum eller labyrint) men som inte kräver medlemskap.

Vilka är de bästa gaybasturna i Europa?

Vi har en ganska bra upplevelse av detta! Så vi skrev en helt separat artikel om det. Läs mer: De bästa basturna i Europa.

Hur blir du medlem?

De flesta klubbar erbjuder medlemskap på dörren. Du behöver ett officiellt foto-ID som visar din ålder. Det finns ett strikt ålderskrav, vanligtvis minst 18 eller 21 år. I Italien måste du köpa ett ANDDOS-kort. Kortet finns tillgängligt på de flesta kryssningsklubbar och bastur; och en gång erhållen kan den användas över hela landet.

Vad är temakvällar?

Temakväll vänder sig till dem som gillar en speciell fetisch och kommer vanligtvis att ha en strikt upprätthållen klädkod. Du kan nekas inträde om du inte har på dig lämpliga kläder för kvällen (t.ex. läder, jeans, militärutrustning, stövlar etc.). Kolla klubbens hemsida för temadetaljer.

På nakna nätter förväntas du ta av dig alla dina kläder, men inte dina skor.

Kan jag byta kläder vid ankomsten?

De flesta klubbar erbjuder en kappcheck och tillhandahåller en väska i vilken du placerar kläder som inte ingår i din outfit. Du får ett numrerat token eller armband. Du debiterar drycker till ditt nummer och betalar när du lämnar.

Kommer jag att avvisas?

Så länge du klär dig på rätt sätt, välkomnar kryssningsklubbarna alla oavsett ålder, ras eller kroppstyp. Det finns anmärkningsvärda undantag, till exempel Laboratory i Berlin, som har oförklarliga dörrpolicyer som ser att vissa antas och andra avvisas utan någon uppenbar anledning.
Tänk på att vissa klubbar inte tillåter kunder som bär starkt doftande parfym eller rakvatten.

Vilka faciliteter hittar jag på en kryssningsklubb?

Kvaliteten på kryssningsklubbar varierar kraftigt. De flesta har bar, mörkt rum, labyrint, selar, burar och jobbar hårt för att hålla lekområdena och toaletterna rena – andra har inte det. Större klubbar kan ha ett dansgolv och DJ:s. Kryssningsklubbar har vanligtvis inte privata hytter, så du måste vara ganska öppensinnad.

De flesta kryssningsklubbar tillhandahåller gratis kondomer och glidmedel. Det är en bra idé att ta en liten handduk.

Vad är en gaybastu?

Nästan alla gaybastur i Europa är licensierade hälsoklubbar. Medlemskapskraven varierar mycket. I Storbritannien, till exempel, krävs vanligtvis inte medlemskap men du kan bli ombedd att ange ett giltigt foto-ID som visar din ålder.

Vad händer vid ankomsten?

Vid ankomsten får du ett skåpnummer. I bastuavgiften ingår vanligtvis hyra av skåp för dina kläder och en handduk (att bära). Du kan behöva ta med ditt eget lås för skåpet. Skåpstöld är ett stort problem, så lämna värdesaker hemma eller på ditt hotell. Om du inte vill gå runt med bara fötter är det en bra idé att ta med dina flip-flops.

Läs mer: Gay Sauna Etikett - vår inre guide till vad som händer i en gaybastu.

Vilka faciliteter erbjuder en gaybastu?

En gaybastu (eller badhus) har vanligtvis en torrbastu, ångbad, jacuzzi, duschar och lounge. Vissa har även pool, café, bar och/eller gym. De flesta gaybastur har ett mörkt rum och privata stugor. Du kan komma att debiteras en extra avgift för att hyra en privat stuga.

Gratis kondomer och glidmedel finns på de flesta ställen, men inte alla - så det är bäst att vara förberedd. Massagetjänster är mindre vanliga i Europa än i Asien.

Skåpstöld

Skåpstöld är ett utbrett problem i hela Europa i bastur och gym - homosexuella eller raka. Om du blir offer för detta brott kommer hanteringen att ge ett sympatiskt öra, men inget mer. Verkligheten är att om du lämnar din mobil eller plånbok i ett skåp så gör du det på egen risk.

Spela säkert

Ta inte risker med hiv eller andra sexuellt överförbara sjukdomar.

· Använd alltid kondom
· Se till att kondomen sitter korrekt.
· Använd ett vatten- eller silikonbaserat glidmedel, aldrig ett oljebaserat glidmedel.
· Säg nej om någon ber dig göra något du inte vill göra.

 

estland

Finland

Frankrike

Tyskland

Grekland

Hong Kong

Ungern

Indonesien

Irland

Israel

Italien

Japan

lettland

litauen

luxemburg

Malaysia

Mexico

Nederländerna

Nya Zeeland

Norge

Panama

Peru

filippinerna

Polen

Portugal

Rumänien

Ryssland

Serbien

Singapore

Slovakien

slovenien

Sydafrika

Sydkorea

Spanien

Sverige

Schweiz

Taiwan

Thailand

Turkiet

Ukraina

Storbritannien

Uruguay

USA

Vietnam

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell