Portland

Gay Portland · Stadsguide

Planerar du en resa till Portland? Vår gay Portland stadsguide är sidan för dig.

Portland

Som en stad som sedan sextiotalet varit innehavare av progressiva värderingar och motkultur; det kommer inte som någon överraskning att Portland, Oregon nu är en stad känd för sin gayscene, kaffehus och mikrobryggerier. "Rosornas stad" ligger i och omgiven av bördiga marker och har fått sitt smeknamn. Förutom det ger den bördiga marken staden snabb tillgång till färska ingredienser, vilket är anledningen till att Portland också har fått ett rykte som en eftertraktad kulinarisk stad.

Med Portlands progressiva natur och motkultur har stolthet och passion för den unika staden odlats bland lokalbefolkningen. Initiativet, "Keep Portland weird", är nu ett livsmotto för Portlandborna; hitta vägen från stötfångare på bilar till skyltfönster till gatuskyltar. Med nakna cykelturer, såpbox-derbyracing och voodoo-munkar lika vanliga som träd, katter och hundar är det inte konstigt att invånarna i Portland omfamnar det oväntade, det unika och det konstiga.

Portland är indelat i 6 sektioner; North Portland, Northeast Portland, Northwest Portland, South Portland, Southeast Portland och Southwest Portland. Portlands gayenklav var en gång Southwest Stark Streets rosa triangel, men sedan dess kollaps har Portland lämnats utan ett centralt område för HBTQ+-befolkningen att kalla sitt. Men detta har anammats av folket i Portland, de flesta svar kommer "hela Portland är gay" eller "överallt i Portland är ett säkert utrymme"; och detta, tror vi, är vad som gör Portland till en verkligt HBTQ+-vänlig stad.

Homosexuella rättigheter i Portland

Portlands lag innebär att HBTQ+-personer för närvarande har samma skyldigheter och rättigheter som icke-LBGTQ+-personer. Samkönade sexuella handlingar är lagliga i Oregon och från och med maj 2014 blev samkönade äktenskap lagligt. Diskriminering av en anställd, hyresgäst eller kund baserat på deras sexuella läggning eller könsidentitet är också olagligt i delstaten Oregon. 70 % av Oregons befolkning röstade också för antidiskrimineringslagar 2019, vilket visar statens vilja att göra ändringar i rätt tid.

Oregons lag och befolkning gör det till en av de säkraste och mest stödjande delstaterna för HBTQ+-personer att bo och resa i. Hotell, barer och andra mötesplatser är alla hållna för diskriminerande handlingar och kan därför inte utöva fördomar eller diskriminering mot någon av deras kunder . Utöver detta har Portland en mycket accepterande och öppet HBTQ+-befolkning själv.

#reguliersdwarsstraat-amstel-kerkstraat

Gaybarer i Portland

Som vi har tagit upp, finns gayscenen i Portland överallt utan att det finns något enda gaydistrikt. Det betyder att det finns gott om gaybarer i Portland, och oavsett var du bor kommer du aldrig att vara för långt ifrån en. Trots detta finns det några särskilt koncentrerade platser som är perfekta för barhoppning och sena utflykter.

Downtown Portland är uppenbarligen ett mer koncentrerat område för barer och restauranger i allmänhet, så naturligtvis finns det en uppsjö av gaybarer. Bland dem finns skandaler, Silverado och Stag PDX, som alla är barer riktade till HBTQ+-communityt med musik, shower och queer inredning. Långvarig bar skandaler har en trevlig miljö med en stor uteplats samt liveunderhållning och shower. Silverado är mindre blyg med temakvällar för björnar, ungar, etc samt go-go-dansare och ibland topless barpersonal. Stag PDX är för din mer äventyrliga gayturist, annonserad som en HBT-herreklubb, ger de en mer specifik upplevelse.

Längre bort i North/North East Portland är gaybarerna något mer spridda. Ändå finns de där och de flesta är dolda pärlor; Lokal lounge och Eagle Portland är bland de bästa av dessa diamanter i rough. Lokal lounge är en lokal som drivs av samhället och erbjuder en inkluderande atmosfär, serverar mat, dryck och är värd för en mängd spännande evenemang regelbundet. Eagle Portland är mer specialiserad, tillgodoser björnar, pappor och läderfantaster; värd för en rad evenemang inklusive uniforms-/underkläderskvällar.

Gayhotell i Portland

Portland är i en av USA:s mest HBTQ+-vänliga delstater och är också hem för många homosexuella och HBTQ+-vänliga hotell. Våra toppval är Dossier Hotell, Sentinel Hotel och Jupiter hotell. Alla dessa hotell ligger en bit från centrala Portland och ger därför gästerna möjlighet att engagera sig och fördjupa sig i stadens atmosfär.

Dossier Hotel är ett 4-stjärnigt hotell baserat i centrala Portland. Dossier har hjälpsam personal, rymliga badrum och möjligheten att få glass levererad till ditt rum!

Smakämnen Sentinal hotell är också ett 4-stjärnigt hotell och erbjuder flera matställen på plats, fitness-/friskvårdspaket och personal som har stor stadskunskap.

Smakämnen Jupiter hotell är ett mer prisvärt 3-stjärnigt hotellalternativ som erbjuder rena, välutrustade rum bara 5 minuters promenad från centrala Portland.

Portland

Voodoo Donuts

Portland är känt för sina udda butiker, evenemang och attraktioner, men en av de mest ökända är dess unika munkbutiker, särskilt Voodoo Doughnut.

Voodoo Donut startades av vännerna Kenneth "Cat Daddy" Pogson och Tres Shannon 2000 efter att ha upptäckt att centrala Portland saknade ens en munkbutik. Butiken fortsatte att bli synonymt med bröllop och konserter som ägde rum i/nära/associerade med Voodoo Doughnut. Allt detta, och den enkla affärsstrategin att göra läckra och unika munkar, fick snart Voodoo Donut att bli berömmelse. Säljaren har nu dykt upp, framför allt, på MTV, Good Morning America, The Tonight Show, Wheel of Fortune och i PlayBoy. I den brända leden som Voodoo Doughnut lämnade, föddes många fler munkbutiker och nu är Portland hem för tillräckligt många munkförsäljare för att fylla vilken stad som helst.

Den här arvshistorien innebär att människor som reser till Portland helt enkelt måste besöka Voodoo Donut och deras många konkurrenter för att verkligen ha upplevt Portland.

Att ta sig till Portland

Portland International Airport är en välutrustad och ren flygplats, med massor av restauranger och matställen att välja mellan medan du väntar på flygplatsen. Från flygplatsen finns det pendelbussar, bussar, taxibilar, stadsbilar och uthyrning tillgängliga för att ta dig till ditt hotell eller in till stadens centrum. Utökad information finns på flygplatsens webbplats HÄR

Portland City Centre och det omedelbara området är tillgängligt inom 20-30 minuter från Portland International Airport med något av de resealternativ som finns, så ingen av dessa outhärdligt långa och ofattbart dyra taxiresor.

Ta sig runt i Portland

Att ta sig runt i Portland är inte bara lätt, utan också kostnadseffektivt och trevligt. Staden har en fantastisk transportinfrastruktur som huvudsakligen består av MAX-spårväg, spårvagnar och busstjänster. Det finns också alternativen som de flesta lokalbefolkningen tar; cykling, elskotrar och till fots. Som en stad som har karaktär överallt är elskoter eller till fots ett bra sätt att resa samtidigt som du ser staden, även för turister.

Spårvagn

Från och med 2001 med bara en linje över 2.4 miles spår, har Portlands spårvagn nu utökats och byggts upp under 20 år, och kör tre separata linjer över 16 miles spår. Biljetter kostar $2 för 2.5 timmar och $5 för hela dagen för vuxna, biljetter som är giltiga för spårvagnar, spårvägar och TriMet-bussar kan också köpas för $2.50 för 2.5 timmar och $5 för hela dagen. Alla biljetter kan betalas via den uppmuntrade metoden kontaktlös eller genom exakt ändring.

MAX Light Rail

Kronjuvelen i Portlands kollektivtrafiknät i MAX-spårvägen. Spårvägen har mer än 90 stationer över 60 miles av spår, som förbinder stadens flygplats, centrum och region. MAX-spårvägen består av 5 linjer, blå, grön, röd, gul och orange, som går från 4:15 till före midnatt och anländer till stationer med XNUMX minuters intervall. Priserna för spårvägen speglar spårvagnens priser med samma möjlighet att köpa en biljett som gäller över spårvagnen, spårvägen och busstrafiken.

Busshållplats

Portlands busstrafik täcker staden och förorterna med täta stopp, låga priser, tillgång till rullstol på alla bussar och cykelställ på de flesta bussar. Busstrafiken är en service till lokalbefolkningen eftersom den hjälper människor som reser regelbundet och även lånar ut en "hadn't" till cyklister, med tanke på att cykling möjligen är den mest populära transporten över hela staden. Busstrafiken går under dagen och återigen finns möjligheten att köpa en biljett över spårvagnar, spårvägar och bussar.

Elscooter

Ett mycket mer lokalt orienterat transportsätt är elskotern. Den elektriska skotern är dock ett utmärkt sätt att utforska staden bit för bit och på en mer specifik rutt, och fånga allt du vill se. E-skotrarna har sin egen uppsättning vägregler för att upprätthålla den trevliga transportupplevelsen i Portland, såväl som de förväntade reglerna kan du hitta en omfattande lista HÄR

 Cykel

Cykeln är, som nämnts, möjligen den mest populära transporten i Portland, särskilt för lokalbefolkningen. Staden har miles och miles av skyddade cykelbanor, med många cykelaktiviteter och cykelkulturevenemang under hela året. Cykling har blivit en del av stadens identitet, särskilt känd för en av världens längsta nakna cykelturer och en månadslång cykelfestival.

Saker att göra i Portland

Portland är en udda stad med många helt unika saker att se och göra, upptäck Portland själv och bege dig direkt till dessa enormt populära platser.

  • Voodoo Donut
  • Powells City of Books
  • Forest Park
  • Portland japansk trädgård
  • Oregon Zoo
  • Portland konstmuseum
  • Mill Ends Park (världens minsta park)

Vanliga frågor

Visa

De som bor utanför USA kommer att behöva ett tillfälligt resevisum, och dessa kan sökas via den officiella amerikanska ambassadens webbplats eller i din lokala amerikanska ambassad.

När ska man besöka

Portlands högsäsong är juni till augusti, det är då rosornas stad blommar för fullt och det konsekventa varma vädret lockar turister och väcker Portlands sommarkultur till liv. Det betyder att du bör boka i många månader i förväg för att säkra rimliga rums- och resepriser. Alternativt innebär att Portland ligger nära Mount Hood att det är en bra plats för vintersportentusiaster, och att vintern är en mycket billigare tid att besöka. Oavsett årstid förblir Portland udda och full av karaktär.

Pengar

Det finns en hel del uttagsautomater i Portland, men turister borde vara trötta på att över hela Oregon och USA i allmänhet tillkommer avgifter vid de flesta uttagsautomater.

De allmänt accepterade och förväntade drickstalen i Portland och större delen av USA är 15-20 % för bra service.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.