Gay Brisbane

Gay Brisbane · Stadsguide

Alla Dallas-saker på en sida för din bekvämlighet.

Gay Brisbane

 

Brisbane är Australiens tredje största stad och är en av de äldsta i landet, med området bebodd av aboriginska stammar i 22,000 XNUMX år före européernas ankomst, och denna kulturella och historiska rikedom kan fortfarande observeras trots kolonisering och massutveckling . En av de mest mångkulturella städerna i Australien, Brisbane, är full av möjligheter till upptäckt, utforskning och underhållning.

Efter resten av Australiens större städer genomgår Brisbane för närvarande en återfödelse av kultur, konst och mat, med finansiering som pumpas in i konsten och ett antal små gallerier, butiker och kreativa utrymmen dyker upp runt staden. Australien har en av de mest innovativa och lovande kulinariska scenerna i världen och Brisbane gör inte besviken.

Brisbane har inte ett särskilt anmärkningsvärt gaydistrikt och gayfokuserade platser tenderar att spridas över hela staden. Med detta sagt är Fortitude Valley-området hem för en liten men livlig samling av gayställen och samhällsutrymmen. Förbättrad social attityd gentemot HBT + -personer och en blomstrande kulturscen har gjort Brisbane till ett alltmer populärt resmål för homosexuella resenärer.

Gay rättigheter i Brisbane

Äktenskap av samma kön legaliserades i Australien 2017 och medborgarna har nu lika äktenskapliga rättigheter samt skydd mot diskriminering. Gayresenärer i Brisbane kan förvänta sig att behandlas respektfullt och med värdighet. Forskning uppskattar att 80% av australierna instämmer i acceptansen av homosexualitet och i ett kosmopolitiskt område som Brisbane kommer denna andel att vara betydligt högre. Rättigheterna för transpersoner i landet varierar från stat till stat med Queensland som kräver transpersoner att genomgå könsbekräftelsekirurger innan de får ändra kön på juridiska dokument och formulär.

Gay nattliv i Brisbane

Brisbane har inte ett särskilt stort eller distinkt homosexuellt distrikt, och nattlivet i staden erbjuder i allmänhet blandade klubbarupplevelser. Det finns dock flera gayfokuserade arenor som alla är populära hangouts för det lokala homosexuella samfundet. Majoriteten av homosexuella barer och klubbar ligger i Brisbanes livliga centrum och Fortitude Valley-området.

Wickham är en homosexuell pub i hjärtat av Fortitude Valley som har varit en häftklammer för stadens gay nattliv i decennier. Baren är snygg och modern i sin design och lockar en ung och kosmopolitisk kundkrets. Lokalen är expansiv med en uteservering, en komplett nattklubb, en avslappnad bar och ett spelrum. Förutom de läckra dryckerna och de experimentella drinkarna som finns tillgängliga är Wickham också känd för sin goda mat.

En av de äldsta gayklubbarna i Brisbane, Beat Megaclub är höjdpunkten i Brisbanes gayscen. Platsen är riktigt massiv och omfattar sex barer och klubbar, som alla specialiserar sig på en distinkt genre, vilket innebär att du kan hoppa direkt från discoklassiker till de mest intensiva fäll- och rap-beats. De flesta homosexuella resenärer i Brisbane kommer att hamna på The Beat någon gång.

Brisbane

Gayhotell i Brisbane

Majoriteten av hotellen i Brisbane kan betraktas som gayvänliga, eftersom australiska lagar mot diskriminering förbjuder differentierad behandling på grund av upplevd sexuell läggning eller könsidentitet. Några hotell har dock fantastiskt rykte bland homosexuella resenärer och är kända för att tillhandahålla inkluderande, vänlig och öppen service. Dessa hotell brukar ligga i centrala Brisbane och stadsdelen Fortitude Valley.

Om du letar efter en lyxvistelse nära de bästa butikerna, restaurangerna och barerna, liksom huvuddelen av Brisbanes homosexuella nattliv, kan du överväga att bo på Limes hotell. Hotellet är inrett i en minimalistisk och modern stil och är ett av de trendigaste i staden. Från takpoolen och baren kommer du att kunna uppskatta några av de bästa utsikten i Brisbane.

För det bästa centrala läget, se inte längre än Hotell Jen Brisbane, en klassisk plats med en fräsch och modern twist. De eleganta rummen på Hotel Jen har bekväma och eleganta möbler och är inredda i samma standard. Faciliteterna på plats är både varierade och spännande och inkluderar ett kafé, ett fitnesscenter på taket och till och med en asiatisk fusionsrestaurang.

Att ta sig till Brisbane

Staden betjänas av Brisbane Airport. Flygplatsen ligger cirka 10 kilometer från centrum och det finns flera sätt att nå stadens centrum. Taxi är det mest populära sättet att ta sig från flygplatsen till Downtown-området, kör 24/7 och förarna känner till de snabbaste rutterna. Även om taxier kan vara dyrare än alternativen, är de snabba, pålitliga och bekväma.

Airtrain är ett annat populärt sätt att resa mellan flygplatsen och Brisbanes centrum och erbjuder en snabb och effektiv anslutning. Tåget tar cirka 20 minuter och det finns inga större förändringar på rutten. Tjänster körs var 15: e minut vid högtider och var 30: e minut vid lågtrafik.

Alternativt finns det gott om biluthyrningsanläggningar i och runt flygplatsen. Uber är också en populär transportmetod i Brisbane och rittdelning är vanligt här.

Att ta sig runt i Brisbane

Tåg

Brisbanes järnvägsnät är rent, effektivt och pålitligt med rutter som spänner över hela staden. Tåget är ett populärt val bland resenärer som vill uppleva områdena som omger staden, eftersom järnvägsnätet har linjer till ett antal Brisbanes charmiga förorter.

Busshållplats

Brisbanes bussnätverk är särskilt bra eftersom det har en så stor mängd bussfält på sina gator, vilket innebär att det går snabbt och ofta utan trafik att resa med buss. I stadens centrum och centrum finns det också gratis busslinjer som tar åkare till många av Brisbanes främsta attraktioner.

Färja

Brisbane River går genom centrum av Brisbane och är lika upptagen som stadens vägar, med färja och båtturer är ett bekvämt och snabbt sätt att navigera i staden. Färjorna är billiga och förbetalda kort kan köpas vilket gör det enkelt att använda denna transportform.

Saker att göra i Brisbane

Det finns otaliga alternativ när det gäller saker att göra i Brisbane. Men de mest värdefulla attraktionerna inkluderar:

 

 

  • Besök kulturområdet
  • Vandra genom South Banks Parkland
  • Ta en flodkryssning
  • Se solnedgången från Story Bridge
  • Upptäck Brisbane Museum
  • Koppla av vid Brisbane Botanic Gardens
  • Besök Lone Pine Koala Sanctuary

 

 

Vanliga frågor

Visa

Alla utländska besökare måste ansöka om antingen ett visum eller en elektronisk resebyrå innan de besöker Australien. Detta utesluter medborgare från Nya Zeeland som får visum vid ankomsten till Australien. Medborgare i de flesta europeiska länder kan ansöka om visum online.

Pengar

Det finns gott om bankomater i hela Brisbane, och majoriteten av anläggningarna accepterar kredit- och betalkort. Vissa bankomater och kortläsare kan dock lägga till en extra avgift för transaktioner som försöks med utländska kort.

De allmänt accepterade och förväntade tippningsgraden i Brisbane är 15-20% för god service på restauranger och 5-10% för kaféer.

När ska man besöka

Hösten i Australien är mellan maj och juni och det är förmodligen den bästa tiden att besöka Brisbane. Med varma och bekväma temperaturer men inte sommarens höga höjder är hösten den perfekta säsongen för att utforska staden och njuta av det fantastiska vädret och de underbara stränderna. För den mest actionfyllda resan, överväga att besöka i september, när många av stadens mest spännande festivaler och evenemang äger rum.

Även om det ibland kan vara vått och fuktigt, erbjuder vintern i Brisbane resenärer möjlighet att säkra bra erbjudanden på hotell, flyg och semesterpaket.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.