el-nido-filippinerna

Gay Filippinerna · Landsguide

Första besöket i Filippinerna? Då är vår guide för Filippinerna för homosexuella något för dig.

el-nido-filippinerna

Ön El Nido

 

Filippinerna

Republiken Filippinerna är en skärgård med 7,107 öar belägna vid Stillahavsområdet. Landet har ett tropiskt klimat och en av de rikaste biologiska mångfalden i världen. Det är den 12: e mest folkrika nationen på planeten med cirka 94 miljoner människor.

Filippinerna kan delas in i fyra grupper:  Luzon är den största och nordligaste ön och hem till huvudstaden Manila. I södra änden av skärgården är Mindanao Ö. Gruppen ön i mitten är känd som Visayor. I väster ligger provinsen palawan.

Trots landets naturliga skönhet har turismen utvecklats långsammare än i andra asiatiska länder. År 2010 var det bara 3.5 miljoner utländska ankomster (jämfört med över 10 miljoner bara i staden Kuala Lumpur).

 

boracay-ön

Boracay Island

 

Gay rättigheter i Filippinerna

Det finns inga lagar mot homosexualitet på Filippinerna. Samtyckeåldern är 18 år och gäller alla. Partnerskap av samma kön erkänns inte.

Erkännande och acceptans för HBT-gemenskapen har vuxit under de senaste åren drivet av högre synlighet, utbildning och politisk aktivism. Anmärkningsvärda händelser inkluderar upphävandet av ett förbud mot öppet homosexuella, lesbiska och bisexuella personer som tjänstgör i Filippinernas väpnade styrkor och inrättandet av Ang Ladlad – ett politiskt parti för HBTQ. Ang Ladlad spärrades till en början av landets valkommission på grund av "omoral" men domen upphävdes av Filippinernas högsta domstol.

Asiens första gay-pridemarsch någonsin ägde rum i Manila i juni 1994. Sedan dess har HBTQ Pride-paraden blivit ett etablerat evenemang, med mer än 1,000 2011 personer som deltog XNUMX.

 

Gay scen

Metro Manila är huvudkontoret för homosexuella nattliv på Filippinerna. Majoriteten av Gaybarer och klubbar i Manila och Gay bastur och Massage spa finns i Manila City, Quezon City och Pasay, även om antalet är få.  

De som har lite intresse av att dricka och dansa i Manila åker till de vackra öarna och sandstränderna i Boracay or palawansom båda är populära semestermål bland homosexuella resenärer.

 

Att komma till Filippinerna

Ninoy Aquino International Airport i Manila (MNL) har fyra terminaler. De flesta flygbolag använder Terminal 1, förutom Philippine Airlines (Terminal 2) och Cebu Pacific, Airphil Express och All Nippon Airways (Terminal 3). Terminal 4 är för inrikesflyg.

Om du har anslutningsflyg från Manila, tillåt minst 3-4 timmar för transitering (och om möjligt, välj flyg som går från samma terminal), eftersom inrikesflyg ofta är försenade och trafik mellan terminaler kan överbelastas.

Det finns en flygbuss som går mellan terminalerna. Priset är £ 20 och går ungefär var 15: e minut. Flygplats taxibilar och och uppmätta taxibilar (billigare) finns också.

Avresande passagerare måste betala en terminalavgift på 750 £ (16 $) för internationella flygningar. Detta betalas i området före avresan innan du går in i immigrationen. Amerikanska dollar accepteras.

manila-skyline

Manila

 

Att ta sig runt i Filippinerna

Det kan inte vara någon stor överraskning att lära sig att det enklaste sättet att resa är med flyg. Philippine Airlines, Cebu Pacific och Airphil Express bedriver inrikesflyg mellan de mest populära turistmålen. Alla har internetbokningssystem. Andra små operatörer tillhandahåller tjänster till specifika resmål. Priserna är vanligtvis billiga men många flygplan är turbo-prop med begränsat bagagetillägg.

 

När ska Besök

Filippinerna har en komplex blandning av tropisk regnskog, tropisk monsun och fuktigt subtropiskt väder. Resenärer kan förvänta sig relativt höga temperaturer, mycket luftfuktighet och antingen mycket solsken eller nederbörd eller både och. Det finns två årstider – den våta årstiden och den torra årstiden – även om vissa områden har regn året runt.

Sommarmonsunen sträcker sig från maj till oktober, ger mycket regn och det årliga angreppet av farliga tyfoner mellan juli och oktober. Vädermässigt är den bästa tiden på året att besöka Manila från slutet av december till april. Boracay är bäst att besöka mellan oktober och april.

 

Visa

De flesta turister kan resa in i Filippinerna utan visum i 21 dagar (ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader och du måste ha en returbiljett).

Anmärkningsvärda undantag är innehavare av Hong Kong SAR-pass, British National Overseas (BNO) -pass, portugisiska pass utfärdat i Macao och innehavare av Macao SAR-pass som bara kan komma in i upp till 7 dagar utan visum.

 

Språk

Det finns två officiella språk - filippinska och engelska. Filippinska, baserat på tagalog, är det nationella språket men engelska talas också mycket.

 

Pengar

Valutan i Filippinerna är Peso (PhP) och Centavo. Hundra Centavos är lika med en peso. Utländsk valuta kan bytas på ditt hotell, bank eller auktoriserade penningbutiker (inklusive vissa i större varuhus).

Att byta pengar någon annanstans är olagligt. Kreditkort och betalkort inklusive American Express, Visa och MasterCard accepteras allmänt.

Att använda utländska kontantkort i bankomater kan bli dyrt eftersom lokala banker tar ut 200 ₱ per transaktion. Vi rekommenderar att du tar så mycket kontanter som du känner dig bekväm att bära och byter en gång i landet.

 

Telefon och internet

WiFi är allmänt tillgängligt i köpcentra och hotell. GSM-mobiltelefoner fungerar i Filippinerna och 3G är allmänt tillgängligt. Om du planerar att använda din telefon mycket, föreslår vi att du köper ett lokalt förbetalt SIM-kort - speciellt om du har en iPhone eller liknande och vill ha billig dataåtkomst för Grindr.

 

Dricksvatten

Vattenförsörjning i tunnelbanan Manila anses drickbart men resenärer kanske vill hålla sig till vatten på flaska.

 

Elektricitet

220 volt 60 Hz i större delen av landet med antingen amerikanska och europeiska pluggar.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.