De tio bästa attraktionerna i Johor Bahru

De tio bästa attraktionerna i Johor Bahru

För de flesta är Johor Bahru den malaysiska huvudstaden Johor. Ansluten till Singapore över en gångväg, är det en destination som Singaporeans flockas till för shopping och spänning på helger och helgdagar.

Johor Bahru (även känd som JB) är ökänd för att vara en smutsig, kaotisk gränsstad, och den har fortfarande fler brott jämfört med de flesta städer i Malaysia. Det är dock en oas av billig shopping, mat och bensin, så det finns fortfarande förvånansvärt många kosmopolitiska hörn att utforska.

Chinese Heritage Museum 

Beläget vid Jalan Ibrahim är det kinesiska arvsmuseet. Grundat av JB Tionghua Society (som består av de 5 stora kinesiska grupperna i JB, nämligen Hokkiens, Teochews, Cantonese, Hakka och Hainanese), är museet en intressant plats att lära sig om ursprunget till det kinesiska samhället, deras bidrag till JB, historien om brittisk kolonialtid och den japanska ockupationsperioden.

Johor premiumbutiker Uttag-JB1

Johor Premium Outlets ligger i utkanten av JB, nära Kulai eller Senai flygplats och det är ungefär en timme att nå med taxi.

Många designermärken som Armani, Burberry, Coach, Nike, Guess, etc. erbjuder enorma rabatter. Värt att besöka om du inte har något emot saker från förra säsongen.

 

Danga Bay 

Denna rekreationspark ligger nära Istana Bukit Serene. Du kan njuta av en båttur, tågspårvagn, cykla eller promenera vid havet. Dessutom har denna kustnära offentliga park många olika kaféer, restauranger och gatustånd för att stilla din hunger. Det finns också en nattmarknad där du kan uppleva den malaysiska kulturen. 

[klicka här för hotell i Johor Bahru]

Istana Grounds 

Fördjupa dig i storheten och kraften hos kungafamiljen på toppen av Bukit Timbalan i Sultan Ibrahim-byggnaden. Uppvisningen av kungligheter börjar från det kungliga Abu Bakar-museet, inrymt i det stora palatset med blå tak i Istana-trädgårdens stora områden. Längs Jalan Tun Dr Ismail kommer du att se Dataran Bandaraya, som fungerar som mötesplats för offentliga festligheter. I närheten finns Sultan Abu Bakar Royal Mausoleum - de kungliga gravfälten. 

Stulang 

Med utsikt över den norra stranden av Singapore är Jalan Stulang Laut. Detta är fristaden för matälskare. Den gastronomiska fanfaren börjar längs en osammanhängande uppsättning butikshus och flera kaféer, och slutar slutligen vid den enorma frihandelszonen, där du kan shoppa taxfree. 

Taman Sentosa och närområdet 

Taman Century och Taman Sentosa är de urbana shopping- och nöjesenklaverna. Många besöker här för den billiga maten på Taman Sentosa Hawker Centre, de oslagbara fynden på Sentosa Shopping Complex, Pelangi Plaza, Pelangi Leisure Mall och Crowne Plaza eller den billiga underhållningen på karaokeställena och barerna. 

[klicka här för hotell nära Pelangi Leisure Mall]

Stepping-Stone till andra delar av JB

JB ligger mindre än två timmars bilresa från flera traditionella malaysiska byar och de orörda regnskogsreservaten i Endau-Rompin National Park. Om du känner dig äventyrlig kan du välja att köra till fiskestaden Mersing eller till vattenfallen Kota Tinggi och Lombong. 

Legoland-JB1LEGOLAND Malaysia 

Det finns 6 LEGOLAND-parker i världen, och bara en av dem finns i Asien. Beläget i JB, erbjuder LEGOLAND Malaysia mer än 40 åkattraktioner och shower.

Bortsett från det är attraktionerna lokaliserade där asiatiska landmärken byggs med mer än 30 miljoner legoklossar.

 

Jalan Tan Hiok Nee 

Det finns många udda kaféer och matställen på Jalan Tan Hiok Nee. Det är JB:s "Chinatown" och ligger mycket nära Chinese Heritage Museum. Under helgerna kommer vägen att vara avstängd och stånd utmed gatan som säljer souvenirer och nyheter. 

KSL City Mall 

Om du gillar billiga mobiltelefonskal och tillbehör eller pråligt mode, då är KSL City Mall platsen för dig. Telefonskal och tillbehör som skärmskydd och kablar i alla former och storlekar kan säljas så lite som RM5.

[klicka här för hotell nära KSL City Mall]

Bildbekräftelse

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Johor Bahru

Bläddra bland ett urval av turer i Johor Bahru från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Johor Bahru för din resaFå din guide