Koh Tao, ett dykarparadis

Koh Tao, ett dykarparadis

Vill du dyka i Thailand? Tänk sedan på Koh Tao, en av Asiens Stillahavs mest kända dykplatser.

Dykning är mycket populärt i Thailand. Varje år fortsätter antalet homosexuella dykare som kommer till Thailand att öka. Det finns till och med en homosexuell dykskola i Koh Samui Rainbow Scuba & Tour.

Thailand har flera fantastiska dykmål på båda sidor om södra fastlandet. Berömda dykplatser i Andamansjön inkluderar phuket, Krabi, Koh Lipe och Similan Islands. I Thailandsbukten finns det över 100 öar med otaliga rev. Dessa inkluderar Koh Samui och Koh Phangan. Men den mest populära ön i Thailand för dykning är kanske Koh Tao.

Koh Tao 2Koh Tao (som betyder "sköldpaddaön") ligger norr om Koh Samui och har ett område på endast 21 km². Det finns många dykskolor och resorts på Koh Tao som erbjuder PADI-kurser och turer.

Populära dykplatser på Koh Tao:

Mango Bay. Med ett maximalt djup på bara 16 meter är detta en perfekt dykplats för nybörjare. Den har en sandbotten och grunt rev med små revfiskar, puffar och moränålar. Viken kan nås med båt eller via en väg genom djungeln från Sairee Beach.

Grön sten. Detta område med öppet vatten är fyllt med grottor och genomgångar skapade av stenformationer. Perfekt för dykare på alla nivåer som kan förvänta sig att se stingrays, triggerfish, papegojfisk och enstaka revhajar.

Shark Island (Red Rock). Beläget utanför sydvästkusten är denna standard dykplats nästan 30 meter djup och har stora stenblock och fantastiska mjuka koraller. Marint liv som finns i detta område inkluderar triggerfish, sköldpaddor, blåhåriga änglar och revhajar.

NangYuan Pinnacle. Ett område med öppet vatten med ett maximalt djup på 19 meter med stora stenblock som är genomsvängda och en stor grotta. Hem till tropiska revfiskar som grupper, långfenor och stingrays.

Chumphon pinnacle. Ligger 11 km från Koh Tao och lämpar sig för mer erfarna dykare. Den har ett maximalt djup på 45 meter och består av enorma granittoppar täckta med havsanemoner. Dykare kan förvänta sig att se barracudas, jackfish, gruppers, batfish och till och med valhajar under rätt säsong.

resorts på Koh Tao

Det finns ett bra urval av boende på Koh Tao. De flesta besökare bor på Sairee Beach, det största badortområdet som har flest restauranger, barer och hotell som passar alla budgetar, från grundläggande bungalower till 4-stjärniga privata villor.

Det finns ingen homosexuell scen i Koh Tao, men som alla andra öar i Thailand kommer du nästan säkert att hitta massor av andra homosexuella resenärer och få det varmaste välkomnande.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Koh Tao

Bläddra bland ett urval av turer i Koh Tao från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Koh Tao för din resaFå din guide

Mer Gay Koh Tao