Upptäck Sydney som en lokal

Upptäck Sydney som en lokal

Höjdpunkterna i Sydney - hotell, barer, stränder och mer.

Alla känner till de bästa hotspotsna i Sydney, Operahuset, Harbour Bridge och Bondi Beach. Men vad händer om du är sugen på att se mer, att uppleva Sydney som lokalbefolkningen gör? Sydney är en så fantastisk stad. Det har spänningen i London och New York, men det har också fantastiskt väder, lättillgängliga stränder och människorna är faktiskt vänliga. Sydney har också en gayscen i världsklass. Det årliga Mardis Gras-firandet är en av de bästa gayfesterna du någonsin kommer att gå på.

Första saker först, var ska jag bo? Du kanske först tänker boka ett hotell i och runt den berömda hamnen, men varför inte ge dig ut lite längre? Kollektivtrafiken i Sydney är ganska enkel och lätt att navigera, så om du väljer att stanna lite längre bort är det en snabb och enkel resa till stadens centrum och hamn. Det finns många utmärkta hotell i Sydney.

Sydney Mardi Gras 2021

 

Östra förorterna

 

Om du bokar ett hotell inom de östra förorterna får du tillgång till några fantastiska och pittoreska vikar, stränder och vikar. Ta färjan till Watsons Bay, där du kan prova fish and chips på de världsberömda Doyles, samt den närliggande Camp Cove, en avskild och pittoresk strand med miljonärutsikt, populär bland snorklare och paddla boarders. En kort promenad hittar du på Lady Jane Beach, en fantastisk liten nudiststrand.

Andra populära kustnära platser i de östra förorterna inkluderar Rose Bay, Double Bay, Darling Point och Elizabeth Bay, för att nämna några. Bredvid Bondi har öst också andra kända stränder som Tamarama, Coogee, Bronte och Maroubra, och alla lokalbefolkningen kommer att hävda att deras strand är bäst! Det finns en fantastisk och populär kustvandring som tar dig från Bondi-rundan till Bronte Beach. Observera att detta är mycket populärt på helgerna.

Gå in i Paddington, hem till några fantastiska modebutiker, från lokala designers till trendiga high street-butiker. Gå ner på Oxford Street mot Darlinghurst och du hittar Sydneys homosexuella scen, inklusive de välkända klubbarna och barerna Universell, Den colombianska, Stonewalloch Palms. Om du är besöker Sydney under Mardi Gras, ett hotell i Darlinghurst, Woolloomooloo, Surry Hills eller Potts Point skulle vara ett utmärkt alternativ till stadens centrum.

Sydney Mardi Gras 2021

 

Inre väst

 

Om en plats på stranden inte är något för dig kanske du föredrar Sydneys Inner West, ett nätverk av alternativa, funky och bohemiska byar. Här hittar du många dolda pärlor, inklusive coola barer och speakeasies, vintagebutiker och några fantastiska kaféer och restauranger. Ta en promenad upp Newtowns King Street eller Crown Street i Surry Hills och du kommer att bli bortskämd med valet med thailändska, italienska, tjeckiska, indiska, nepalesiska, japanska och många fler.

Inre västern är ett utmärkt alternativ för frukost eller brunch på helgen, perfekt för människor som tittar på och njuter av en cappuccino i solen. Några av våra favoriter inkluderar "The Grounds of Alexandria" i Alexandria, "Single O" i Surry Hills och "Bills" i Darlinghurst.

Newtown och Erskineville har sin egen gayscene med en mer lesbisk närvaro. Se till att du checkar ut Imperialen i Erskineville, populärt för drag- och kabaretföreställningar.

 

Norra stränder

 

Gå över bron till Manly, en annan förort vid stranden, med en fantastisk avslappnad lokal atmosfär. Inte långt från den berömda Taronga Zoo ligger förorten Mosman där du hittar Obeliskstranden, en av Sydneys avskilda gay- och nudiststränder. Det enklaste sättet att nå det är med vattentaxi, men det kan vara ganska dyrt.

Sydney är verkligen den gay huvudstaden på södra halvklotet och har något för alla. Det finns gott om homosexuella "nav", från nattlivet på Oxford Street och Kings Cross till den mångsidiga och alternativa scenen i Newtown och Erskineville. För att inte glömma Potts Point och Elizabeth Bay, för en mer boujie-atmosfär. Gay nattliv i Sydney förändras ständigt, så mer än ett besök krävs definitivt!

Du kan läsa mer om staden i vår Sydney gay stadsguideLäs mer: De bästa gaystränderna i Sydney.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Sydney

Bläddra bland ett urval av turer i Sydney från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Sydney för din resaFå din guide

Boka en Travel Gay Godkänt hotell