Gay Maldiverna hotell

Världens bästa homosexuella stränder

Vår sammanfattning av de bästa gaystränderna i världen

Det finns ingen brist på vackra och avkopplande stränder för homosexuella resenärer att välja mellan när det gäller att planera en resa, och var och en kommer att erbjuda sin egen unika atmosfär och upplevelse av lokal gaykultur. Från de lugna, solgjutna sträckorna av Koh Samui till Rio De Janeiro's livliga Ipanema, det finns en strand för varje gayresenär. För att ge dig bara en sak att tänka på har vi sammanställt en lista över de bästa gaystränderna över hela världen.

Miami

Miami, 12th Street Beach

För den mest visuellt stimulerande gaystranden i USA, leta inte längre. 12th street Beach är ett uttryck för Miamis gaykultur, med skatter av attraktiva, halvklädda killar, rader med regnbågsflaggor och orörd vit sand så långt ögat kan se. Bekvämt, stranden ligger också inom gångavstånd från många av Miamis främsta homosexuella nattlivsställen.

Det centrala läget innebär att 12th Street Beach är ett populärt umgänge för städerna HBTQ+ -befolkningen året runt, men det är under Miamis årliga stolthetsfirande som stranden verkligen blomstrar. Varje år kommer tusentals homosexuella resenärer från hela världen ner på dess mjuka sand för dagar av fester och non-stop hedonism.

Läs mer: De bästa homosexuella stränderna i Florida

Maspalomas

Maspalomas, Kiosk 7 Beach

Kiosk 7 är en regnbåge på de stora sandstränderna i Maspalomas. Från toppen av stugan kan man se en stolthetsflagga blåsa i vinden, och det finns en permanent församling av festar som omger den. Kiosk 7 serverar mat och dryck hela dagen och är särskilt känd för sin Sangria - den perfekta drinken att smutta på när du tittar på en av strandens fantastiska solnedgångar.

Det här är en att gå efter om du letar efter den ultimata destinationen för gaystränder. Kiosken och den omgivande stranden har blivit så etablerade som en gay hotspot att det är vanligt att homosexuella turister reser i timmar bara för att njuta av denna livliga och gemytliga bit av Kanarieöarna. Kiosken nås med en 30-minuters promenad över de böljande sanddynerna och är absolut värt att vandra.

Kapstaden, Sandy Bay Beach

Med bakgrunden av de tolv apostlarnas bergskedja, ett dramatiskt robust landskap och Sydafrikas året runt-sol, är Sandy Bay-stranden till skillnad från någon av de andra destinationerna som nämns. Sandy Bay är utan tvekan den "homosexuellaste" av Kapstads stränder, och det är ovanligt i sin klädpolicy. Under hela året är bukten en populär plats för homosexuella resenärer som söker lite naken sol under de konstanta strålarna på södra halvklotet.

Det finns en stark LGBTQ + -närvaro här, och när stranden är upptagen är dess popularitet bland stadens gaybefolkning slående tydlig. Som de flesta nudiststränder är Sandy Bay dock lite svårare att komma åt, med det bästa valet är en 45-minuters promenad från den mer populära Llandudno Beach.

Provincetown, Herring Cove Beach

Med miles av vindblå sanddyner, pittoresk Cape Cod-arkitektur och tusentals knappt klädda män är Herring Cove Beach omedelbart igenkänd som en av Provincetowns främsta gaystränder. Den lilla staden New England står högt upp på någon lista över USA: s mest populära homosexuella destinationer, och det är inte svårt att se varför. Herring Cove ligger strax öster om Provincetowns livliga centrala aveny och är lättillgänglig med säsongsbetonad buss.

Provincetowns status som LGBTQ + -mekka betyder att alla stränder du besöker kommer att ha en märkbar homosexuell befolkning, men Herring Cove slår dem alla. Strandens sanddyner är en populär kryssningsplats, men om det inte är din stil, varför inte simma, sola eller ens cykla. Det finns också en stor och livlig strandbar som underhåller gästerna långt ut på natten.

Herring Cove kommer verkligen till liv tidigt på kvällen när homosexuella festare från hela Provincetown sjunker ner på sin sand för att njuta av en av de bästa solnedgångarna i New England, och i den norra änden av stranden kan den ikoniska Race Point Lighthouse ses; en prick av nyskapande New England-stil på den sandiga halvön.

Mykonos stad

Mykonos, Elia Beach

Att vara känd som den bästa gaystranden på en ö som är lika gay som Mykonos betyder att det måste finnas något speciellt med Elia Beach, och om Elia Beach är något är det speciellt. Till att börja med är stranden massiv, med sin bländande vita sand som sträcker sig flera kilometer längs södra Mykonos kust. Strandens storlek betyder att det har varit svårt att hålla Elia Beach hemlig bland öns homosexuella befolkning, och det är nu en av Mykonos mest populära stränder.

Det finns dock plats för alla; med en livlig bar som passar alla HBTQ+-resenärers smaker och behov. Atmosfären är vänlig och det är lätt att chatta och få kontakt med homosexuella lokalbefolkningen och turister från hela världen. Den motsatta änden av stranden till baren är tystare och om du letar efter lite diskret cruising bland klippformationerna är detta definitivt en att gå för.

Läs mer: De bästa gaystränderna i Grekland

Sydney, Clovelly Beach

Det skulle vara lätt att förbise Clovelly Beach, men alla som har besökt vet vilket misstag det skulle vara. Inbäddat mellan steniga klippor är Clovelly skyddad från vinden och ger kristallklart, platt vatten; en av de mest populära aktiviteterna här är snorkling och undervattensliv är i överflöd.

Den avkopplande atmosfären på Clovelly Beach lockar en tystare gaypublik, och känslan av HBTQ+-gemenskap är verkligen märkbar under högsommarmånaderna. Strandens läge nära huvudvägen betyder att det är en av Sydneys mer lättillgängliga stränder, och det finns ett urval av kaféer, butiker och barer inom bekvämt gångavstånd. Om du letar efter lugn avkoppling i sällskap med andra homosexuella, behöver du inte leta längre än Clovelly Beach.

Läs mer: De bästa homosexuella stränderna i Sydney

Samui

Koh Samui, Chaweng Beach

Om du skulle beskriva en bild av ett tropiskt paradis, skulle din beskrivning sannolikt likna Chaweng Beach. Chaweng är Koh Samuis gaystrand, och det är förmodligen en av de mest pittoreska i världen. Här hänger böjda palmer lata över vita sandar och kristallvattnet i Thailändska viken knäver försiktigt vid stranden. Stranden är också den mest utvecklade på Koh Samui, och det finns gott om hotell, barer och strandklubbar gömda bland det frodiga grönskan.

Den mest populära delen av stranden med homosexuella turister är runt slutet av Soi Lamdin, där sola är den främsta aktiviteten. Gay individer från hela Koh Samui kommer till Chaweng för att få ut det mesta av det fantastiska landskapet och den gayvänliga atmosfären. Om du letar efter något lite mer actionfyllt, finns en mängd olika vattensportaktiviteter tillgängliga längs stranden.

Rio de Janeiro, Ipanema

Det finns få stränder som frammanar så glamorösa visioner som Ipanema, och med sin trädkantade strandpromenad, sol året runt och feststämning gör denna strand verkligen ingen besviken. Beläget i Rios rika stadsdel Leblon Beach, har Ipanema varit ett nav för aktiviteter och underhållning i årtionden och är ett populärt tillhåll för stadens mångfaldiga HBTQ+-publik.

Närheten till många av Rio De Janeiros mest populära homosexuella nattklubbar till stranden gör att homosexuella festar ofta sprider ut på dess sträckande sand. Casa De Lua är en blomstrande klubb som upptar en plats precis upp från stranden, och även om det inte är en exklusiv homosexuell plats lockar till stor del HBTQ + -personer.

Om det är viktigare att upprätthålla en solbränna än erfarenheten av Rios hedonistiska klubb, var inte rädd; Ipanema är också den perfekta platsen att koppla av och varva ner. Den östra änden av stranden är det inofficiella gayområdet och det perfekta stället att träffa likasinnade lokalbefolkning och resenärer.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Kapstaden

Bläddra bland ett urval av turer i Kapstaden från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Cape Town för din resaFå din guide