Gay Los Angeles

Los Angeles coolaste stadsdelar

Los Angeles är en av världens coolaste städer

Los Angeles är en stad med stadsdelar och distrikt, och det har många av dem. En del av det som gör staden så speciell är skillnaderna mellan vart och ett av dess många områden, som efterliknar och återspeglar dess mångsidiga och mångkulturella befolkning.

”Stadens änglar” är uppdelad i över 80 separata distrikt och stadsdelar och inga två är desamma. Från quirky Venice Beach till det nyligen regenererade Downtown-distriktet finns det verkligen någonstans och något för alla i Hollywoods hem, kändisar och solskydd.

Hollywood skylt

West Hollywood

Förmodligen ett av de mest kända homosexuella stadsdelarna i världen, är West Hollywood det främsta målet för homosexuell gemenskap och kultur i Los Angeles. Med över 40% av WeHos befolkning som identifierar LGBT + har området en stark och gåtfull homosexuell befolkning som märks medan man promenerar ner någon av dess ikoniska boulevarder.

Grannskapet har en av världens mest koncentrerade och lovande homosexuella nattlivsscener med 25 gaybarer och klubbar som tillgodoser olika intressen och smaker. Santa Monica Boulevard är epicentret för West Hollywood efter kvällen när gatan kommer till liv med homosexuella lokalbefolkningen och turister som vill uppleva en smak av West Hollywood-festkulturen. De bästa gaybarer i West Hollywood har förtjänat sig globalt rykte som bastioner av hedonism och njutning, inklusive Mickey's, Flammande sadlar och Klostret.

Området är också ett nav för design, konst och mode, med gatorna i West Hollywood som hävdar värd för flaggskeppsbutiker från några av de största namnen inom mode. Dessutom kan resenärer utforska det ikoniska Museum of Contemporary Art, en häftklammer i Los Angeles galleri och också en internationellt erkänd institution för kreativitet och design.

Många av de lokala företagen i West Hollywood-området är gayägda och fokuserade, inklusive en rad kaféer, kaféer, restauranger och butiker, och som sådan kan homosexuella resenärer känna sig lugna när de utforskar de många möjligheter som erbjuds i eleganta och ikoniska West Hollywood. Läs mer: Saker att göra i West Hollywood.

Silver Lake

Om någonstans symboliserar hipsterkulturen som Los Angeles är så känd för är det Silver Lake. Tack vare en våg av boutiquer, oberoende restauranger och en blomstrande konstscene har området blivit en fristad för Los Angeles mest ivriga hipsters. Silver Lake är känd för sin konstnärliga gemenskap, mångkultur, kreativa resultat och helt unika arkitektur.

En av de mest anmärkningsvärda landmärkena i området är Griffith Park, hem till det ikoniska Griffith Observatory och en vidsträckt vildmark, perfekt för cykling, vandring och jogging. Från parken kan besökare njuta av 360-graders panoramautsikten som erbjuder fantastisk utsikt över centrala Los Angeles, det glittrande Stilla havet och Hollywood-skylten. LA Zoo och Greek Theatre ligger också bekvämt i närheten, och resenärer kan kombinera attraktionerna till en actionfylld dag i Silver Lake.

Höjdpunkten i Silver Lake är dock Sunset Boulevard. Så ikonisk som det är spännande, har denna legendariska gata varit värd för världens mest imponerande föreställningar, nattklubbar och kändisboende, och upprätthåller fortfarande en atmosfär av oöverträffad svalka.

Venice Beach

Venice Beach

De flesta stadsdelar i stora städer tenderar att förlora majoriteten av sin autentiska charm när gentrifikationskrafterna gör sitt arbete, men Venice Beach är ett undantag från denna regel. Fortsatt att sippra utan ansträngning cool, har Venice Beach historiskt varit ett mekka för udda kulor och utstötningar i Los Angeles som dras till områdets konstnärliga anda, eklektiska samhälle och allmänna alternativ.

Sedan grundandet 1905 av tobaksmillionären Albert Kinney har Venice Beach varit hem för många av världens mest kända och begåvade individer. Patti Smith, Jean-Michel Basquiat och Charles Bukowski har alla kallat de udda gatorna i Venice Beach och området fortsätter att ge en kreativ gemenskap för sina invånare och besökande resenärer idag.

Förutom Böhmen som området är mest känt för, har Venice Beach också ett imponerande strandområde, med den ikoniska boulevarden som löper parallellt med Stilla havets vita sand och klara vatten. Resenärer kan hyra ett sortiment av cyklar, skotrar och rullskridskor och verkligen leva ut sin Los Angeles-fantasi när de kryssar ner på den ikoniska stranden.

Det är också värt ett besök till Venice Beachs gaybarer - Tuppfisk och Birdcage.

Gå till Los Angeles

Downtown

I en stad som är känd för sin vidsträckta storlek och mindre effektiva kollektivtrafiksystem är Los Angeles centrum-område behagligt kompakt och tillgängligt. Ett lapptäcke av arkitektoniska stilar och influenser, distriktet är känt för sina höga glasskyskrapor och 1930-talsstil, art deco-landmärken som Eastern Columbia Building. Under mycket av stadens existens var Downtown känt för att vara en grov och bäst undviken spridning, hem till Skid Row och några av Los Angeles mest missgynnade invånare. Massutvecklings- och regenereringsprogram har dock förvandlat området till ett livligt knutpunkt för innovation och spänning.

Många av stadens äldsta kulturarv har nu återställts och återinförts, inklusive den berömda Bradbury Building och Orpheum Theatre. Området har en snabbt växande konstkultur och resenärer kan uppskatta överflödet av gallerier och museer i detta distrikt, liksom den imponerande gatukonsten.

Restaurangscenen i Downtown -området är toppen av charmen och attraktionen i det här området. Los Angeles Downtown är en gång tom för alla matställen och har nu en mängd av USA: s bästa kulinariska upplevelser, och besökare kommer ofta att kunna upptäcka kändisar och influencers som tar en bit på sina favoritdestinationer. En av höjdpunkterna i distriktet är Bavel, en favorit bland stadens kulturella elit och erbjuder en fantastisk meny med rätter som påverkas från Mellanöstern som säkert kommer att väcka aptit hos alla resenärer.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Los Angeles

Bläddra bland ett urval av turer i Los Angeles från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Los Angeles för din resaFå din guide