Två dagar i Bangkok

Två dagar i Bangkok

Första gången i Bangkok och på ett tätt schema? Här är vår föreslagna resväg för ett två dagars besök.

Bangkok är en stad på sju dagar i veckan och en fantastisk plats när som helst på året. Men om nattklubbning är din grej, planera att anlända till Bangkok på en fredag.

DAG 1

Wat Pho BangkokTempel

För nybörjare Bangkoks stort palats är ett måste. Anländer så tidigt som möjligt (palatset öppnar kl. 8) för att undvika folkmassan och låta ett par timmar se några av de mest kända sevärdheterna i staden. Gå sedan över till det närliggande Wat Pho (med tuk-tuk eller taxi) där du kommer att se den berömda vilande Buddha.

Det finns över 33,000 XNUMX tempel i Thailand! En av de fem bästa är Dawn Temple (Wat Arun). Du kan komma till templet med taxi via Arun Amarin Road eller med båt från Tha Tien-piren nära Wat Pho.

Efter att ha utforskat templen, hoppa i en taxi till Siam för att få lite lunch. Vi föreslår att du ber din chaufför att släppa dig på köpcentret Siam Paragon. (Om föraren vill ta ut ett schablonbelopp, insistera på att han använder mätaren, annars hoppa ut och ta en annan).

Siam för shopping och mat

Siam är Bangkoks främsta shoppingdistrikt. Du är bortskämd med val när det kommer till mat i detta distrikt. Varje köpcentrum har en enorm Food Court plus dussintals restauranger, snabbmatskedjor, kaféer, etc.

MBK-Center-Bangkok-0-200x200Efter lunch är det dags att handla. För souvenirer, presenter, mobiltelefontillbehör, billiga kläder, gå till MBK Center. För varumärken och avancerade etiketter, då Siam Paragon och EmQuartier-distriktet är platserna att vara. Lokala designer modebutiker finns på intilliggande Siam Center och Siam Square One.

Men det är bara början. Gå längre ner på Rama 1 Road, så kommer du till ett ännu större varuhus - Central. Shopaholics som vill göra jämnare shopping kan ta Skytrain (Sukhumvit Line) till terminala 21 vid Asoke station och EmQuartier och emporium vid Phrompong station.

Om du inte gillar att shoppa, besök då Jim Thompson Museum eller kolla in det största akvariet i Sydostasien - Sea Life Bangkok Ocean World.

Bangkok på nattenBangkok på natten

Du är bortskämd när det gäller matställen i Bangkok. Vår restaurangrekommendationer kan hittas här..

Efter middagen ta en taxi till lebua @ State Tower eller Moon Bar @ Banyan Tree hotell för att få en glimt av "Bangkok by night" på antingen Sky Bar eller Moon Bar. Båda erbjuder fantastisk utsikt, men drinkarna i Sky Bar är något dyrare. Lämplig klädsel måste bäras (inga shorts, linne eller flip-flops).

Gay scen

Efter middag och en drink på taket kanske du vill bege dig tillbaka till ditt hotell för att fräscha upp dig och byta om till bekvämare kläder för Bangkoks gay nattliv.

Gaybarerna på Silom Soi 4 ​​blir upptagna efter 10:XNUMX, särskilt på fredags- och lördagskvällar. Telefonpub och The Balcony är kanske de två mest populära gaybarerna med uteservering och är perfekta för att titta på människor. Runt midnatt, gå till det närliggande Dj station och även senare till gaydansklubben GUD.

DAG 2

Weekendmarknaden

Om ditt besök infaller på en lördag eller söndag och du är på humör för en autentisk thailändsk shoppingmarknadsupplevelse, är Chatuchak Weekend Market värt ett besök.

Ta skytrain till Mo Chit station eller MRT (tunnelbana) till Kampaeng Phet station.

Detta är en av världens största utomhusmarknader med tusentals bås och butiker, som säljer allt för A till Z. Denna plats kommer att göra dig het och svettig, så var beredd.

Massage och bastu

Efter timmar av utforskning kan du vara ute efter en massage. Det finns ett stort urval av man-2-mans massage platser runt Silom-området.

Om du får en entimmes kroppsmassage och du inte vill ha ett "lyckligt slut", se till att du berättar för din massör. Recensioner och information om Bangkok ay Massage Spas hittar du här.

Alternativt kan du kolla in en av många gay bastur i staden. Babylon bastu är den längsta och mest frekventa av utlänningar. R3 bastu och Chakran bastu, å andra sidan, är mer populära bland lokala homosexuella män. Bästa tiden att besöka är från 4:XNUMX på lördag eller söndag eftermiddag.

senast uppdaterad: april 2017

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Bangkok

Bläddra bland ett urval av turer i Bangkok från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Bangkok för din resaFå din guide