Thailands hbtq+-vänliga resorter

Thailands hbtq+-vänliga resorter

Vackra stränder, fantastiskt väder året runt och några av världens bästa HBTQ+ nattliv - det är knappast förvånande att Thailand är ett av Travel Gays populäraste resmål. Från den vidsträckta, neonupplysta metropolen Bangkok till den avlägsna skönheten på öarna i Andamansjön, det finns något för alla i detta omöjligt mångfaldiga land.

Men oavsett hur öppet och accepterande ett land är, när du reser som HBTQ+-person, är det viktigt att veta att du kommer att bli omhändertagen och respekterad under hela din resa. Tack och lov är Thailand hem för ett utmärkt utbud av gayvänliga hotell och resorter, varav våra favoriter utan tvekan är kedjorna Anatara och Avani+. Personalen på hotellen Anantara och Avani drar också nytta av regelbundet uppdaterad mångfaldsträning, inte bara för att kämpa för det lokala HBTQ+-samhället genom speciella evenemang och pride-firanden; vilket innebär att du kan koppla av, varva ner och njuta av exceptionellt inkluderande service. 

Med över elva mötesplatser spridda över Thailand erbjuder dessa samlingar några av landets mest spännande boenden, som spänner över ett fantastiskt utbud av villor, resorter och mer traditionella hotellfastigheter. Dessutom är både Anantara och Avani+ djupt engagerade i en rad etiska mål, inklusive ekologisk hållbarhet och att skapa oförglömliga reseupplevelser för alla. Varje fastighet har en distinkt personlighet, och du kan vara säker på att du kommer att få en verkligt fantastisk upplevelse oavsett var du bor. Vi har valt ut några av våra bästa hotell och resorter i Anantara och Avani+ för att lyfta fram de unika egenskaperna som gör dessa samlingar till så fantastiska val för HBTQ+-resenärer i Thailand. 

För hållbar lyx: Anatara Bophut Samui

Anatara Bophut Samuis läge vid stranden innebär att du kan njuta av fantastisk utsikt över Siambukten under hela din vistelse. Oavsett om du kopplar av i det vackert designade spaet eller njuter av färskvaror på restaurangen Full Moon, kommer du verkligen att känna dig i ett med din glittrande omgivning. Anantara Bophut Samui tar sitt engagemang för att bevara naturen och kulturen som omger det på allvar. Under din tid på resorten har du chansen att utforska de lokala byarna som upprätthålls av vikens rika djurliv. Anantara inser vikten av att kämpa för inkludering, och all personal på resorten drar nytta av regelbunden mångfaldsträning. 

För äventyr: Avani+ Samui

För oförglömliga äventyr kan du helt enkelt inte slå de oändliga möjligheterna som erbjuds på Avani+ Samui. Med sol, hav och en mängd högoktaniga upplevelser, när det gäller att njuta av Thailands hisnande landskap till fullo, finns det ingenstans som Avani+ Samui. Fånga vågor på stand-up paddelbrädor, snorkla bland sjunkna skattkammare och bris genom paradiset på cykel; det finns ingen gräns för mängden kul som erbjuds på denna oändligt välkomnande och äventyrliga resort.

För centrala Bangkok: Avani+ Riverside Bangkok och Anantara Riverside Bangkok

Bangkok är en smältdegel av internationella kulturer, och i denna vidsträckta stad hittar du några av Asiens mest spännande och livliga nattliv för HBTQ+. Beläget nära det etablerade gaydistriktet Silom Soi 4, är både Antara- och Avani+ Riverside-hotellen perfekt belägna för HBTQ+-resenärer som söker en blandning av oförglömliga festupplevelser och autentisk thailändsk kultur. Medan det höga läget vid floden Avani+ lovar sträckande utsikt över Bangkok, erbjuder den traditionella stilen på Anataras lokaler en avgjort mer autentisk stadsvistelse. 

För föryngring: RAKxa Wellness, Bangkok

RAKxa förstår att hälsa är en unik personlig fråga, och alla behandlingar och program som erbjuds på denna branschledande wellness retreat är utformade för att vara skräddarsydda fördelaktiga för dig och dina hälsoönskningar. Behandlingar täcker alla dimensioner av jaget och inkluderar fysiska, emotionella och andliga aspekter. Inbäddat på den djungeltäckta ön Bang Krachao, mittemot Bangkok, är RAKxa wellness en unik oas som varmt inbjuder dig att investera i ditt bästa jag. 

För nattliv: Anatara Lawana Samui

Består av 122 nyligen renoverade gästrum och villor, är ön Anatara Lawana Samui den idealiska semesterorten för HBTQ+-resenärer som söker obegränsad lyx i närheten av några av Thailands mest spännande nattlivsattraktioner. Lawana Samuis fantastiska villor erbjuder en verkligt privat lyxresa, och den stora mängden interna och lokala restauranger betyder att du kommer att behandlas med lokala råvaror under hela din vistelse. Närliggande Chaweng Beach är en av landets mest populära festdestinationer, och du kommer att vara fri att få ut det mesta av detta pulserande tropiska nattliv. 

För Barefoot Luxury: Anantara Rasananda Koh Phangan

Anantara Rasananda Koh Phangan är stolt influerad av den rika kulturen som den är nedsänkt i, en semesterort utan dess like. Dessa villor förkroppsligar värdena för inkluderande, barfota lyxresor, och de har designats oklanderligt för att framkalla maximalt lugn och avkoppling. Inklämd mellan höga palmer och det mjukt skvalpande havet, är resorten den idealiska platsen för att fly från vardagens stök och gå in i ett solkysst paradis av romantik och upptäckter. 

För HBTQ+ nattliv: Avani+ Mai Khao, Phuket

Avani+ Mai Khao Phuket Suites är möjligen Phukets finaste semesterort, och den överlägset mest livliga, vår favoritplats i denna del av Thailand. I jakten på att tillhandahålla den ultimata tillflyktsorten till Phuket har ingen detalj lämnats okontrollerad vid sviterna, och du kommer att uppleva uppmärksam service under hela din vistelse. Villorna är ett populärt val bland HBTQ+-resenärer, och villorna har historiskt kämpat för det queersamhället i Phuket, och arrangerat en pride poolparty i början av 2022. 

För kulturell upptäckt: Anantara Chiang Mai

Få platser i världen kan göra anspråk på en arkeologisk belöning som är så kulturellt betydelsefull som Chiang Mai; med buddhistiska tempel, Lanna-bosättningar och ett sortiment av Wats är staden en skattkammare av gammal arkitektur. Anantara Chiang Mai är bekvämt beläget för att få ut det mesta av denna rikedom av historia samtidigt som det ger obegränsade upplevelser för inkluderande avkoppling. Gästerna på resorten kan utnyttja faciliteterna till fullo, inklusive en pool för endast vuxna, spa och Muay Thai boxningscenter. 

För klassisk lyx: Anantara Layan Residences, Phuket

Med femton individuellt designade poolboenden är Anantara Layan Residences höjdpunkten av lyxresor i Thailand och inkapslar perfekt den thailändska fusionsstilen som kännetecknar Anantaras hotellsamling. Infinitypoolen vid klippkanten är den idealiska platsen att fördriva dina dagar, medan bostädernas privata strand vaknar till liv på natten med Anantaras regelbundna, måndränkta stjärnbelysta soaréer. Denna plats är Phukets ultimata lyxdestination och som sådan ett konsekvent populärt val för HBTQ+-resenärer i Thailand. 

För privat avkoppling: Anantara Mai Khao Phuket Villor

Anatara Mai Khao Villas ligger på en remsa av gyllene sand på Phukets norra spets, och är omgivna av en lummig nationalpark och samlas runt en otroligt fridfull lagun. Villorna här har designats för att maximera en känsla av privat avkoppling och är det perfekta valet för större gruppresor eller romantiska semesterresor. Dessutom har all personal här fått mångfaldsutbildning som säkerställer att du känner dig välkommen och bekväm under hela din vistelse. Under din tid på fastigheten kommer du att kunna göra det bästa av en rad aktiviteter, inklusive yoga, Muay Thai-boxning, gryningskryssningar och solnedgångsdrinkar. Oavsett dina reseintressen är du garanterad en oförglömlig tid på Anantara Mai Khao Phuket Villas.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Bangkok

Bläddra bland ett urval av turer i Bangkok från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Bangkok för din resaFå din guide